Familjemiddag

Idag fyller Hennings mamma år. Således ska det kalasas.
Och det är ju obligatoriskt att nån är fyllesjuk.
Iselin är söt och snäll.
Nu ska jag ta på henne kalas-kläderna.

Mysbäbin

Jag har äntligen lärt mig knyta sjalen vi fick. Och stoppa i barnet i den. Helt kanon är den! Imorse fick jag lagat pajdeg och förberett middagen medans lillgrisen låg i sjalen och sov. Nu får jag porrsurfa så mycket jag vill, för hon ligger där och sover igen. Helt lajbans är det!

Ikväll ska vi ut på byn, om bestemor vill sova med Iselin. De brukar vara så ivirga på att få umgås med lilla barnet så det blir nog nemas problemas. Så kommer lillebroren ikväll oxå. Han brukar ringa och höra om han får komma, för att sen ringa och berätta att flygbiljetterna var billigare nån annanstans och att han inte alls kommer. Men det här gången så ringde han och sa att flyget redan var bokat, så då kan han inte ändra sig. Blir spännande, har inte sett han sen innan jag flyttade till Holland, för typ 200 år sen.
Barselgrupp

Idag var jag och Iselin på barselgrupp. Det var himla trevligt, även fast vi båda två var yngst. Iselin med 2 veckor, och jag med 6-12 år. Jaja, jag försöker att inte skratta när de säger "rumpeballer" och verka allmänt mogen, så kanske de tar mig för att var säkert 25 eller nåt. Nu ligger hon iaf och sover lillfisen, efter att ha varit nästan bara vaken sen klockan 8 imorse.

Det är förövrigt helt oföreståeligt att man kan gå upp klockan 8, och ändå komma för sent när man ska träffas klockan 12.

Igår var vi föresten på Riksen och jag fickta blodprov och svara på närgångna frågor så som om jag någonsin varit prostituerad eller haft sex med sprutnarkomaner. Sen fick jag med mig massa plastboxar, så nu ska här pumpas mjölk till de små prematurbarnen! Igår kollade jag föresten i frysen. Hela översta boxen var fylld med frusen mjölk, jag överdriver inte ens lite, det var helt sjukt.

Nå, nu ska jag surfa vidare och se om det hänt nåt kul i resten av världen.

Dagen då min sambo körde över min fot

Det var igår. När vi skulle ut med bilen. Jag packar in barnet i bilstolen, han startar bilen och kör över min fot! Eller ja, egentligen var det mina tår. Inte alla, utan bara lilltån och ring-tån. (Är det nån som vet vad tårna heter mer än lilltå och stortå??) Vi kan konstatera att det gjorde inte alls så ont som jag trodde det skulle göra. Och just då var jag ganska tacksam vi bara har en liten skitbil. :)

Jag kommer iaf att köra på det en hel vecka för att få fotmassage och sånt där skönt pill mellan tårna.
-Det är det minsta  du kan göra, du körde faktiskt över min fot!

Slug som en räv är jag.

6 veckors kontroll

Officiellt är hon inte 6 veckor gammal fören imorgon, men idag var vi på kontroll. 5650 g och 57 cm, så hon växer ordentligt!  Allt var alldeles utmärkt finfint och hon låg bara och tittade när läkarn undersökte henne, inge skrikbäbis här inte! Så fick vi oxå tid för varendaste kontroll fram tills hon är 15 månader. Jag vet vad jag gör den 22a okktober nästa år, vet du? :)

Jag fick oxå min födseljournal! Trodde inte man fick dom här om man inte beställde (och betalade) för dem, så jag blev glatt överraskad! Förlossningen tog inte mer än 5,6 h varav 35 minuter av dom var utdrivningsfas. Inte mer än så? Jag tyckte det kändes som 35 timmar, minst!

Dagens sötsakerNu börjar den minsta av dem vakna, det betyder att det är matdax.

Helgen avklarad

och tillbax till de normala rutinerna. Det vill säga måndagsteven, tisdagsteven osv. Vad skulle vi gjort utan den?! Måndagar och torsdagar är föresten bästa tevedagarna, så ni vet. I veckan ska vi ha fullt upp med barselgrupp, 6 veckorskontroll och samtal och blodprov på Rikshospitalet så jag ska få ge mjölk. Så mycket spännande vi pysslar med, så jag blir nästan nipprig. Jag sov fem timmar i rad i natt, inte pga jättetrött bäbis, utan snäll pappa. I alla fall såg jag ut som Dolly Parton när jag vaknade. Coolt.

Jag är så jävla smart

Ibland känner jag mig bara så äckligt smart.
Vanligtvis brukar det betyda att jag inte alls är det.
Hjulet snurrar men hamstern är död.

Nya centret var riktigt fräscht. Fast det borde det ju vara med tanke på att det är nybyggt. Ska bli skönt när dte lugnar ner sig lite där och jag och Iselin kan gå på café och kasta kakor på andra mammor och dricka latte och jämföra bäbisbajs. För det är väl sånt man gör när man är mammaledig?!

Funderar på att skaffa pass åt lillapan. Så vi kan flyga flygplan å sånt. Typ till Sverige. Eller London.
Eller, ja. På äventyr. Kanske väntar tills hon ler på beställning, så hon får ett snyggt passkort.

Fredagsaction

Bestemor är barnvakt så nu ska vi å kika på nya centret och njuta av alla finfina erbjudanden jag väntar mig!
Så hoppas vi att filmerna vi beställt kommit så vi har nåt att göra ikväll :)

5 veckor gammal

Kom på nåt värt att berätta!

Iselin firade 5 veckor igår, och jag passade på att väga henne på helsestasjon. 5.4 kilo!
Så vi behöver med andra ord inte oroa oss för att hon får i sig för lite mat :)

Jag har mer mjölk än vad lillapan äter, så nu ska jag ringa rikshospitalet och höra mig för om jag kan få sälja/donera lite av den varan. Borde garantera mig en plats i himlen, eller hur?!Känns som länge sen hon var såhär liten.
Invigning och annat bajs

Idag invigs det nya centret här på Kolbotn. Äntligen. Gissa vem som ska hängadär ungefär varenda jävla dag av sin mammaledighet? Inte jag alltså, jag blir så less direkt. Ska höra om bestemor  vill leka lite med Iselin ikväll så jag och Henning kan åkaoch kolla in stället. Lär vara så bajsmycket folk och det ska lilla barnet få slippa.

Igår var jag och Iselin på första mammagruppen på helsestasjon. Trevligt att komma ut lite, och jag har aldrig känt mig så ung tidigare. Nåja, de flesta hade ju fått första ungen så vi har ju det gemensamt iaf.

Det allraste bästaste med att ha en laptop  är att man kan ta med den överallt. Typ på toa.
Gissa var jag sitter nu. :D Lite lugn och ro och jag får skriva blogginlägg ifred. Kvaliten på inläggen borde således vara bättre, men inte mitt fel om det inte finns nåt att berätta.


Mera om min bäbis

Idag ska vi besöka Iselins nykläckta tremänning Mia. Mia var beräknad till 3 dagar efter Iselin, men kom inte fören nästan en månad efter, så Iselin är nu gammal i gamet i jämförelse. Vi har föresten en bra arbetsfördelning hemma. Jag matar, Henning byter blöja. Snacka om att dra vinstlotten :D


En hel månad gammalTiden går fort när man har roligt

Felsökning på bäbis

Situationen är följande: bäbisen skriker.

Tar upp, klappar, pratar och vaggar.
Erbjuder de alltid annars oemotståndliga brösten.
Pratar, klias och till och med sjunger lite.
Lägger bäbin på sidan, masserar lite på magen.
Vaggar lite, frestar med ett bröst.
Fortfarande en gråtig bäbis.

Ger upp och lämnar över bäbisen till andra föräldern som upprepar proceduren (minus erbjudantet om bröst).
Frågar bäbisen vad som är fel och väntar på ett svar som inte kommer.
Frågar bäbisen om bäbisen har ont. Fortfarande inget svar.
Överväger att ringa doktorn.

Någon av föräldrarna kommer på den briljanta idén att bäbisen kanske har bajsat!
Undersöker blöjan och finner problemet.

En ny blöja senare är bäbisen glad och nöjd.
Samma visa, varje gång. När ska vi lära oss?

Tran

Eftersom min lilla gobit (även kallad bäbisen, lillgrisen eller Iselin) nu är en hel månad gammal (idag faktiskt) så ska hon nu börja äta tran. Jag tyckte att ska vi tvinga i flickstackarn nåt så hemskt så kan väl jag med ta det. Tills jag smakade och insåg att det är mer synd om barnet än jag först trott. Hon fick säkert i sig nån hundradel av en milliliter, resten hamnade utanför, eller i mitt ansikte för hon spottade ganska bra. Rom bygdes inte på en dag så vi får nog fason på det där så småningom.


Igår såg vi på Sweeney Todd, så himla bra och Johnny Depp är alltid en hit.
A grr.

Gobit från förlossningen

Jag övervägde först att lägga in diverse osmakliga och blodiga bilder, och krydda det hela med utförliga beskrivningar av de smärtfullaste skedena, men jag skippar det och berättar om snubben som la epiduralen istället.

Efter många pust och stånk har jag tagit mig upp ur sängen och ska gå på toa. I samma stund kliver han in, the man, the myth, the legend, anestesiläkarn. Ung, säkert alldeles nykläckt från läkarutbildningen och med idén om att han är guds gåva till kvinnligheten (vilket han mycket väl kan vara, med tanke på vilka mirakel han utför). Jag sluddrar fram ett hej, och upplyser han om att jag ska pissa. Lite surt svarar han att jaha, du får skynda dig, jag har andra som väntar på mig.

Min barnmorska var inte inne på vårat rum när han kom, så han skulle larma så hon kom. Inte den vanliga "jag-vill-ha-hjälp-larmknappen" utan den betydligt seriösare "det-här-handlar-om-liv-och-död-och-det-är-bäst-du-springer-knappen". Barnmorskan kommer inrusande med andan i halsen och upptäcker att ingen håller på att dö, och blir flyförbannad på den kaxiga läkaren som får sig en ordentlig avhyvling. Fortfarande lika kaxig säger han "du har ju tydligen inget sinne för humor".

Och allt detta missar jag för att jag var tvungen att pissa. Men jag fick det återberättat på både danska och norska, så jag känner att jag har stenkoll på händelseförloppet.


Cheers!

Idolbilder
Söt som socker, speciellt när hon sover.

Yrkesgruppen from hell

Sen sist har jag hunnit med:
  • sova till klockan12
  • gå upp halv fem (inte samma dag då)
  • träffa svenska Anna med bäbis-Elsa som kom två dagar efter Iselin
  • ammat i värdens minsta butik (typ 10 kvm och 3 expediter på denna yta)
  • vart på krogen
  • klippt och färgat håret
Och den sista punkten leder mig oundvikligen till ämnet frisörer. Seriöst, varenda jävla gång jag kommer därifrån vill jag bara åka och köpa 15 mössor att dölja det fruktansvärda de lyckats med. Jag säger att jag vill ha det långt och de tolkar det som att de "bara" får klippa 1 dm. Jag säger att jag under inga som helst omständigheter vill ha något som kan liknas vid lugg och jag har ägnat hela eftermiddagen åt att stryka bort hårtestar ur ögonen. Förbannade jävla människor. En sak är det iallafall sjukt bra på: att ta betalt.

Sökes: vettig frisör. Let me know om du hittar nån.

Dagens sötbäbis

Vi försökte oss på att göra hand och fotavtryck.
Jättekul tyckte alla utom Iselin.
Ont i fötterna

Vi har gått jättemycket. På stan, i affärer, på Holmenkollen och Bygdöy. Inte allt på samma dag givetvis, men nog fan har jag ont i fötterna ändå. Iselin har uppfört sig exsemplariskt (givetvis, bara för att de ska tro att jag ljuger när jag säger hur mycket hon skriker). Så är det nog ganska kul att åka vagn, och ha massa människor att leka med och titta på hela tiden. En hel del pengar har jag fått gjort av med oxå. Skönt, så slipper jag ha dom liggandes på kontot och ta plats ;)

Oooh happy day!

Ammade vid midnatt. Nästa gång lillgrisen vaknar är klockan 4. Gången efter det halv 8.
Helt jefla wunderbar att få sova, åsså är familjen här och folk blir nästan osams om vem som ska få hålla Iselin. Jag då, jag är bara nöjd att få ha min kropp för mig själv ett tag.

Idag ska vi in te Oschlo å göra stan.

Dagens bäbis

Idag sov vi till halv 10. Exeptionellt bra och skönt! Sen har lilla fröken varit allmänt o-nöjd och varken mat, blöjbyte, mammans skönsång, kärlek eller bilåkning hjälpte. Men att lägga henne på en kudde hos besteföräldrarna med en vägg att kika på gjorde susen.

Här är då lilla fröken själv. Söt som vanligt, men försöker hon säga mig något med vänsterhanden?!Tur vi inte är religiösa

för då hade vi garanterat hamnat i helvetet. Dagen har ägnats åt städande, i omgångar givetvis. En sover, den andra städar. Inte mer än rättvist. Men nu äre iaf rent, ja man skulle nästan kunnat utföra operationer hemma hos oss (om man vill ha saftiga infektioner i operationssåren givetvis).

Jag upptäckte mitti städandet att vi har en inneboende. En gigantisk hårig spindel. Jag ville kräkas, skrika och dö, men lyckades behärska mig. Strax därefter väcktes sambon som fick påbörja spindeljakt först med dammsugare och sen med ungsrens. Dagens spindlar är intelligenta, för fanskapet överlevde nog iom att inget lik återfanns.

Dagens middag: lax.

Höjden av osmarthet

Stod vi för när vi idag åkte till ett av de större köpcentrena. En lördag, med regn för första gången på evigheter så är det givetvis knökfullt med folk och rena rama texas redan vid inkörseln. Men Iselin ville ha sitt babygym så vi genomled det. Och tur var väl det, för i bästa och största leksaksaffären gick vi vilse och hittade värsta bästa babygymmet. (Som fröken inte velat ligga i, eftersom hon varit på lite dåligt humör idag).

Nyss har vi kollat fotboll, eller mest Henning då jag sov och så ska vi äta go lördagsmiddag bestående av fiskbullar och potatis. Gott! På tisdag kommer mammsen :)

RSS 2.0