Äntligen fredag?

Min pojkvän ska på nåt med MTV (skitöntigt, jag vet) men hans kompis hade två gratisbiljetter och det var visst gratis alko så vad ska man göra.. Och vad ska jag göra?? Jag vill gå på bio, men alla mina två kompisar här är alkisar eller arbetsnarkomaner så mitt sociala liv är ytterst begränsat. Kul..

Och till min vänner som oroar sig över att inte förstå min pojkvän när vi kommer hem: sluta oroa er, inte ens jag förstår vad han säger särskilt ofta, det kanske är därför vi tror att vi har så mycket gemensamt :)

Jag lagade pannkakor till frulle idag. Alla dagar som börjar med p-caces är bra dagar. Överväger att öppna ett riktigt p-cacehouse här, som i Holland :) Vad tror ni? Skulle du komma och äta där? :)

Då vare helg

Eller nåt. Sjukskriven likförbannat så det gör ingen större skillnad.
Fick lämna kiss idag, och order om att dubbla dosen meddosar + diverse receptfritt bajs.
Oxå får jag börja jobba 50%! Jaa :D Förstå så skönt att ha något meningsfullt att ägna dagarna åt.

Sen var jag med karln ner på stan. Käkade lunch och bytte post med Matilda. Det böev en del klämning på magen, och bredvid mig ligger världens längsta brev från min bästaste bästa kompis. Finns det seriöst nåt roligare än att få handskrivna brev? Nej, inte så länge de är läsliga iaf :)


Familyplanning

Jag och bättre hälften min satt och pratade lite om kläckningen och att det är fotbolls EM i sommar. Jag kunde snabbt konstatera att är det nån jävla gång Sverige ska komma till final i någotsomhelst intressant fotbollssammanhang så är det förmodligen när jag ligger på förlossningen och ylar.

Taskig planering. Fast å andra sidan är ju chansen nästintill obefintlig att det blir så mycket mer än gruppspel för Sverige, så jag är inte orolig. Inte för det iallefall.
Jag och Elli, redo för fotbolls-VM

(lägg märke till mina sockar!)

Att diagnostisera sig själv

Eftersom den där apan till doktor inte ringt tillbaka som del ovade, så har dagen ägnats åt att läsa på internet och jag har kommit fram till vilka sjukdomar jag har (malaria och gula febern). Imorgon ska jag åka förbi deras läkarkontor och fråga vad fan de håller på med, samt informera dem om att om jag blir lovad att min läkare ska ringa tillbaka,så förväntar jag fanimej att han gör det oxå. End of discussion.

Imorgon ska jag oxå förbi jobbet. En av mina kollegor har visst saknat mig och vill se om jag fått mage. Och snäll som jag är (och stolt över lilla kulan) så åker jag givetvis dit. Sen ska jag oxå förbi fd jobbet och hämta brev av Matilda. Ja, imorgon är en dag då det händer mycket!

Jajuste, han kollegan jag ska säga hej till imorgon kom med en såndär guldkommentar för drygt 3 veckor sen när jag just fått reda på att jag var gravid, och att det var därför jag spytt som en gris i två månader. Jag får ett sms där han tycker att han inte skulle behövt jobbat för att han vaknat en gång under natten och spytt. Vaknat en gång, under en natt för att spy. Jag frågade om han tyckte att jag var rätt person att beklaga sig till, och mycket riktigt så ångrade han sig fort efteråt. Män alltså.. Man kan inte leva med dem, man kan inte skjuta dem.

Tur min pojkvän och den blivande barnafadern är snäll iaf, och åker och köper apelsiner åt mig, även fast jag väckte han (jag var sugen, vad skulle jag gjort??). Inte nog med det, han köpte oxå isglass med apelsin/jordgubbssmak för att jag tycker skitmycket om dom, och apelsinerna kanske inte var tillfredsställande nog. Killen är rätt klok :)
Juste, angående sjukdomarna jag har så
skojade jag, jag vet inte ens vad det är för symptom på malaria och gula febern, men de ska likförbannat få höra imorgon. Och titta på mitt kiss.
Kom nu sommarn, jag längtar!

Jävla byråkrati

Allt är så jävla mycket lättare hemma. Dels för att svenskt fackspråk är lite mer förståeligt än norskt. Dels för att där finns ungefär alla jag känner som man kan fråga, och det finns alltid någon i närheten som gjort precis samma sak och sökt precis samma grejer. Helevets jävla irriterande.

Och när jag för drygt en vecka sen var förbi mitt jobb så frågade jag min chef om han eller jag skulle ha alla papprena. Han skulle ha dem givetvis för det var han som skulle skicka in dem. Bombsäker var han. Nu ringer han, 4 dagar innan löneutbetalningen och säger att jag måste skicka in en av de papprena själv. Tack så jävla mycket. Misstänker att det innebär att jag får betalt för de 14 timmarna jar lyckats jobba den här månaden. Lär ju säkert täcka hyra och andra skiträkningar. Tack! Verkligen!

Tufft :)

Nu kan jag känna den lill* ordentligt i magen ibland.
Det är hur spännande som helst, och jag riktigt längtar tills jag får se vem som gömmer sig där inne! Fast än kan du får stanna kvar, och bli stor innan du tittar ut :)

Relativt nyvaken är jag. Fast var annat kan man vara när man vaknar snortidigt och inte lyckas somna om. Det är som lite emot min religion att gå upp om klockan bara är halv sex. Fast att ligga och vrida och vända på sig i sängen i 5 timmar borde ju kännas lite överdrivet, men jag lyckades ju somna om!

Satans mage

Jag hade storslagna planer om att inte gå upp ur sängen. Tills käre pojkvän berättade att tågen inte går (igen) och jag fikc åka in till stan för att hämta han. Det var lite kul att köra bil. Sen lagade vi matl. kycklingsallad och yttrefilépotatis och brunsås. Gott var det, och hade mitt magont gett sig nån jävla gång hade mitt liv varit perfekt. Jag hatar att inte klara av att stå upp tillräckligt länge för att skära upp en tomat, utan måsta gå och lägga mig ner flera gånger för att slippa svimma eller annat opassande.

Äckligt!

Igårkväll när jag stor och beundrade den blivande kalaskulan i spegeln så upptäckte jag nåt ganska läskigt. Massa ytligablodådror över hela sidan (ni vet där man är som kittligast). Förskräckt och med viss avsmak var jag tvungen att undersöka min pojkvän för att se om det bara var mig dte var fel på. Men mycket riktigt, han hade oxå såna! Kanske ar det bara det starka ljuset på badet?!

Iallafall så kunde jag inte fortsätta undersöka fler folk för att se om vi var de enda, då det skulle kunna uppfattas som stötande. Så nu uppmanar jag dig att dra upp tröjan och undersöka hur du ser ut. Och juste, berätta åt mig vad du kommer fram til!

En av livets jävligaste orättvisor

Är att jag, som var nyktrast i världen igår efter min pannkaksfrukost fick så äckligt ont i magen och bara kunde lägga mig i sängen igen och må snor-illa. Sen när börjades människor straffas för avhållsamhet?

Jag lagade iaf två pannkakor till frulle. Snuskgott med banan och grejer. Sen har jag ätit isglass. Två stycken som sig bör, när jag inte är den enda som vill ha :P Jag har hört ryktas om att idag innebär städning. Jag tycker det är ganska rent här, så jag tror jag ska baka en kaka istället. Om magontet går över alltså.

Fyllesjuk?

Imorse vaknade vi vid sextiden. Pojkvän fyllesjuk som fan och jag bara kissnödig. Kändes sjukt skönt att inte ha det minsta ont i huvet efter en fest :)

Det är för övrigt ett väldigt intressant fenomen det där att gå nykter som fest. Tillochbörja med vill alla bju på öl "ta en öl nu, bara ta vet du". Sen spelar det ingen roll om man säger att man äter starka mediciner, kör eller vad som helst. Det är som inte riktigt accepterat. Det finns två anledningar till att en kvinna inte dricker. 1. Man är döende. 2. Man är gravid. Jag såg visst rätt frisk ut, så alla drog ju genast slutsats nummer två, vilket sen bekräftades av full pojkvän. Han blir sådär överdrivet kärvänlig när han är onykter. Lite gulligt, och jävligt kul när jag kan mobbas dagen efter.

Nu börjar det bli dax för frulle. Jag vill ha pannkakor. Det är visst ganska vanligt förekommande sådär på morgonkvisten har jag märkt. Får man föresten ens säga att det är morgon klockan 2?

Designated driver

Nu ska vi dra på fest. Min pojkvän har insett fördelarna med en flickvän som inte kan dricka.
Jag å andra sidan ska få träffa folk för första gången på länge. Hoppas jag inte glömt hur man gör.

Antar att resten av Oslot är fulla som ankor. Ska bli intressant att inte vara en av dom och ändå vistas bortom egna soffan. Är du full snart?

Lördagsshopping.

Vi sov till halv ett, sen drog vi in till Oslo för att käka frulla och gå i affärer. Jag har insett att kaggen börjar växa och att det inte är många byxor som är bekväma längre, så nu har jag köpt mina första mammabyxor! På nåt vis kändes det som att jag var värsta lögnaren, och bara köpte dom för att låssas att jag skulle få en bäbis. Men nu när jag har titat på ultraljudsbilden ett tag så vet jag att det är sant.

Vi har nyss käkar kycklingtacos, asgott och jag är mätt som bara den. Lördagar är sköna. Då slipper man ha dåligt samvete för att man sover länge och inte gör nåt nyttigt alls.

Idolbild

Från gårdagens ultraljud.

Fredagsmys!

Idag har jag bara legat i sängen. Min pojkväns mor lagade hemmagjorda hamburgare, och jag som inte har nåt folkvett höll å att svimma när vi skulle äta, så jag fick göra det liggandes i soffan i stället. Ouppfostrat!
Så har min egen mor ringt, och vi har pratat ett tag. Det var kul!

Jag och käre pojkvän åkte till Smart Club för att inhandla fredagsgott (i brist på nikotin och alko). Berlinerbollar, fredagscola, isglass och lite lösviktsgodis. Är det nån som är gravid eller?! Och eftersom jag är en mycket rättvis männsiak så började jag på en gång med att äta två bollar. En till mig och en till bäbis. Rätt ska vara rätt.

Så vill jag passa på att nämna att Norge är totalt värdelöst när det kommer till lösviktsgodis. Tråkiga sorter, och alla butiker har precis samma utval. Det ska bli en sån glädje att komma hem till Umeå å kunna handla riktigt godis. Mmmmm!

Annars är jag fortfarande sådär oförskämt nöjd över att det gick relativt smärtfritt på Ullevål igår, och att jag på egen hand och efter 1,5 timmes envishet fick både ultraljud och födeplats. Haha, all heder åt mig!

Skallebank

Som bara den. Fast jag borde ju vara van.
Drömde massa om min bäbis inatt. Det var mysigt. Äntligen kan jag på riktigt känna mig glad för det här! Försöker övertala min bättre hälft att vi ska åka och titta på barnvagn och bäbissaker, går sådär.
Iofs skulle vi hellre behöva kolla på lägenhet, men det finns inte så mkt sånna här inte..

Eller det finns många, 50% av dom går bort för att de är kollektiv. 25% för att de är alldeles för dyra, ytterligare 15% är minimala ettrums med obefintligt kök, sen är 8% till såna som bara hyr ut till pendlare/ inte vill ha ungar boendes där/ bara hyr ut till en person/ har några andra vridna önskemål angående framtida hyresgäst. Så ja, det är lite av en utmaning det här!

Men skam den som ger sig! Jag ska äta frukost. Magen vill ha pannkakor (det vill den visst alltid) men jag är nog för hungrig för att orka laga sånt.

Kärlek på burk

  • Han går upp halv 7 på morgonen när han har ledigt, för att följa med Hormonstinna-Helga (mig) till sjukhuset.
  • Han köper katrinplommon åt mig så jag ska bli snäll (få fart på tarmen). Och en stor burk var det! Är inte det kärlek så vet jag inte vad som är!

Mr Big Spender

Jajuste, glömde nämna att jag fick klipptid efter 5 minuter oxå :P Grymt skönt att vara lite fräsch i håret igen. Jag förstår verkligen inte varför det blir sån mobbing varje gång jag går till frisören. Eller den gången per år jag går kanske jag borde säga...

Iaf så fick jag göra av med en del pengar på min favvo-affär apoteket sen. More pills, vilken tur jag har.

Är så sugen på att börja köpa bäbissaker så jag tror jag kissar på mig. Det gör jag iofs nästan ändå, hela tiden. Ska se vad oddsen är att jag får med mig karln på en tur till Ikea sen. Man kan ju faktiskt bara titta. Och vi kommer ju behöva en del kökssaker när vi nu hittar nåt boende. Snart blir det oxå hoppas jag ännu mer. Vill ha ett eget bo så jag kan boa in mig och planera för sommarens tomatodling :D

Fick samtal av en kompis idag, vi skrattade som fan åt att jag ska ha unge och hade sett det som en ren omöjlighet för ett halvår sen. Hon påminde mig om nån fest med singstar, som jag starkt misstänker att jag ägde ;) Ja, det eller gjorde bort mig som fan. Men jag tror att alla vet hur bra man sjunger efter en vinare. Hoho

Oh happy day!

Klockan sex vaknade jag, kissnödig som fan och lyckades sen inte somna om för att jag i detalj låg och planerade samtalet som skulle ta plats på Ullevåls svangerskapspoliklinik. Jag gav och insåg att jag lika gärna kunde klä på mig och åka dit. Väl framme gick det åt helvet ganska fort då ingen där kudne hjälpa mig. Jag skulle just ge upp, när jag insåg att de snälla damerna kanske kunde ringa andra sjukhus åt mig. Jag fick sitta och vänta ett tag, en stund till och lite längre. Sen kom det en barnmorska eller annan dam i vita kläder och sa att jag kunde få komma in. Eh va?

Mycket rikigt. Det var nån som inte dykt upp på sin tid, så jag fick den!! Första lediga tid var inte fören i slutet av april annars, och då är jag ju nästan kläckfärdig. Iallafall var den lilla korven i magen jättelivlig och man kunde se fingrarna på ena handen. Efterosm vi inte trodde det skulle bli nå ultraljud idag så hängde Henning ute i cafet, för han misstänkte säkert att jag skulle bli pinsam och gråta. Kanske lika bra var det, för BM började surra om forstervatten och det i kombination med ultraljudet hade nog fått min käre pojkvän att kräkas. Han är lite känslig för sånt :)

Iallefall såg allt bra ut, 2 armar, 2 ben och 5 fingrar på den handen som gick att se. Jag är i vecka 18 (+0) idag, och beräknad förlossning är 27 juli. Vi försökte oxå se könet, men bäbis vägrade sära på benen så det fick vi inte. Tur nån av oss kan hålla ihop benen :O)

Det är seriöst det första som gått bra med hela den här historien. Åh så skönt att få gjort ultraljudet på allmänt place, dvs gratis istället för nästan 1000 kr. Och plats på förlossning fick jag oxå, så vi slipper åka till Fredsriksstad eller annat opassande ställe när vattnet gått och jag har sitter och ylar av smärta. Heja mig!

Mardrömmar

Usch vilka hemska mardrömmar jag hade i natt om dagens läkarbesök!
Vi kan iallafall konstatera att de var befogade och att min avsky för den norska sjukvården inte direkt avtagit.

Fy fan så jävla less jag är.
Är det någon som utövar hemma-kirurgi så hör av dig!

Vadå lite att göra..

När jagå fullaste allvar sitter och kommenterar och diskuterar Doug och Carries förehavanden i Kungen av Queens. Seriöst dax att skaffa en hobby tror jag. Har oxå kommit fram till att jag saknar Bingolotto. Den riktiga versionen med Leif Loket Olsson alltså.

Nu ska jag sova så jag är snäll med doktorn imorgon.

Kvälls

Sådärja. Dagen spenderades mestadels i sängen, där jag såg på dåliga teveprogram och åt frukt. Det där med att dra på stan får sparas till en dag då jag har mindre ont. Och jag har inte blivit sugen på konstiga saker som murbruk eller stearin än, jäkla tur.

Min pojkväns pappa fick ett Wii när han fyllde år för nån dag sen. Gissa vars det står nu?!
I ala fall så upptäckte jag att det var ganska kul. Och jag blev bättre och bättre! Sen blev jag dålig igen och förlorade och då konstaterades det snabbt att Wii suger och var en värdelös uppfinning. Typiskt mig? Oh yes.

Det kan eventuellt florera diverse lösa rykten om mig, en monopolkväll och flygande hotell, men alla sådana försök till ogrundad smutskastning av mitt goda lynne skrattar jag på. Jag är en mycket stabil person och inte alls en dålig förlorare. Vinner jag däremot så ställer jag mig gärna på bordet och dansar jigg och sjunger en sång om min fantastiska insats som ledde till vinst. Moget - javisst.

Ikväll ar det ett program på NRK om världens längsta slädhundstävling i Alaska. Så sjukt fina hundar och så jävla hårt att köra nå hundra mil hundspann i den kylan. Me be impressed. Nu ska jag äta mer frukt och böna och be om att få se färdigt bygglov. Ja, vi har svenka ettan, tvåan och fyran här. I-land - jomenvisst!

Morrn

Relativt nyvaken och har kollat på Dr. Phil. Egentligen lite ofrovilligt, men min pojkvän påstår att han på riktigt tycker att det är bra. Jag åt tre kex och ett päron till frukost, som vanligt, och funderar på om jag ska åka in till Oslot en sväng. Om jag orkar. Hade velat gå på Gina och se om de har nå kläder som en fettismage/kalaskula får plats i. Hihi.

Okej, jag har fortfarande en näst intill obefintlig mage, men jag vill ju kööööpa saker.

Okej, jag börjar med att kissa och duscha.
Hajtå

Vuxenpoæng

"Din ålder borde vara 28.9 enligt Sveriges Vuxenpoängsstyrelse"


Haha. Testa sjælv :D

www.vuxenpoäng.com

Ny vecka - nya møjligheter

Jarå. Apsilut.

Jag vaknar mitt i nætterna och måste kissa. Okej, det kan jag leva med. Men sen kan jag inte somna om på flera timmar før att jag har asont i mgen, vilket resulterar i att jag sover halva dagen. Vi åkte iaf till Ski idag och tittade på affærer. Inget spænnande alls, och jag ær før snål før att køpa saker nu. Det har vart om Britney på MTV hela dagen, hur spænnande som helst om man inte har nåt liv, så ni kan ju gissa vad jag gør :)

På onsdag ska jag tillbaka till lækarn før att få en del provsvar, førra veckans sjukskrivningspapper och se om det blir aktuellt att jobba før mig snart igen. Får se hur det går, hade vart trevligt att ha något at gøra på dagarna annat æn att ligga i sængen och ha ont och må illa.

I påsk ska i åka hem till Umeåt en svæng. Min kære pojkvæn ær lite nervøs, vilket ær ganska gulligt.
Ska iaf bli sjukt kul att træffa alla folk och mamma framførallt!

Friluftsliv

Ja, eller något åt det hållet iallafall.

Vi drog till Feiring (drygt en timmes kørning hærifrån) utrustade med pinnbrød-deg och varm oboy. På grund av avsaknad av bushman aktiviteter de senaste åren så tog det længre tid æn væntat att gøra upp eld, men lite grillat fick vi och vi luktade garanterat røk nær vi var klar. Det var iaf asmysigt oh jag længtar tills vi ska åka dit i sommar.

Idag skrattade oxå min kære pojkvæn åt mig nær jag inte lyckades få igen knappen i mina byxor. Fast jag førlæt honom ganska fort nær jag fick en kaka. Lørdagar ær fan tråkiga, det ær bara skit och bajs på teve och vi lyckas bara vælja kassa filmer att se vilket innebær antingen;

a) Jag blir skitsur och vi slutar se ungefær halvvægs
b) Vi ser hela och inser att vi just sløsat bort två timmar av våra liv som hellre hade kunnat anvændas åt att till exempel se målarfærg torka.
c) Jag førbjuder Henning att någonsin vælja film igen, vilket ær glømt tre sekunder senare nær han går upp och væljer ny film och historian upprepar sig.


Imorgon ær det åtminstone søndag. Søndagar brular vara aktiva dagar. Om inte annat så ær det hela två bra teveprogram! Først Runaway och sen Singing Bee. Ær man pensionær så ær man. Och allvarlig, om jag ær så hær jævla dålig nær jag ær knappt fyllda 24, hur kommer jag att vara vid 50 års ålder, eller ve och fasa 80!

Fast vi kanske inte ska gå hændelsena i førvæg, utan kanske hellre fokusera på att øverleva till onsdagens lækarbesøk.

En dans på (t)rosor

Ont i ryggen, livmodern, magen och huvet. Så jag vill grina. Till råga på allt så førvæntas jag orka jobba från 8-4 nær min nattsømn ær indelad i flera mindre perioder pga konstant kissnødighet. Men ær det nån som tycker synd om mig? Nej, nej! Den som sa att det var fantastiskt att vara gravid ljøg.
Fast Henning ær iaf assnæll och blir inte arg på mig æven fast jag vaknar på helt fel sida och tror att jag ær dvævulens syster. Han ær bara talmodig och tyst och håller sin hand på mitt ben nær han kør mig till jobbet. Ungefær halvvægs brukar han fråga hur det ær, och då kan jag inte sværa och vara arg på han heller.

Jag ær svinsugen på sushi och givetviis ska man inte æta sånt.

Hmm.. Annars så ær det mest bara jævla ont i magen och ett satans slit att gå och stå hela dagarna på jobbet. Hade det varit mænnen som var gravida och fødde barn skulle det vara fullt acceptabelt att sjukskriva sig från førsta dagen av graviditet och ænda fram till klæckning. Och man hade garanterat fått pengar från førsækringsbolagen før sveda och værk och før att man inte kan fortsætta leva sitt liv som man ær an till.

Å andra sidan.. Om mæn hade føtt barn så hade vi kvinnor styrt værlden.

Varfør Norge ær ett U-land

  • De finns inte færdiglagad nyponsoppa på butikerna. Seriøst, fatta besvikelsen då jag længtat en hel dag och drømt och fantiserat om det oxå har de inte sånt!
  • Man måste ha recept før att køpa Abslut Torr. Halla, snacka om att gøra sake extremt jævla ønødigt dryga. Vissa av mina norska bekanstskaper anser till och med att Absolut Torr ær mer ævrt æn guld. Eller næstan øl.
  • Norska lækare ær inkompetenta. Jag trodde faktiskt att symptom så som magsmærtor, illamående och uppkast hos kvinna kunde børja med att utesluta graviditet innan de går vidare till heavily advandced øvningar och meds
  • De har så æckligt dyr øl. Man blir næstan gråtfærdig nær man går ut på krogen.
  • Før att inte tala om hur okristligt mycket snus/cigg kostar. Fast det lyckas ju, tjænar man inte runt en miljon per år så ær man nikotinfri. Ofrivilligt. Eller så får man inte så mycket mat..
  • Alldeles før mycket svenskar hær. Jag trodde jag flydde landet før att slippa dem

Meeen trots alla dessa nackdelar, så verkar jag bli kvar hær. Fårever.
Och landet skulle ju seriøst gå under om det inte vore før all importerad arbetskraft.


Læskigt

Jag ska ha barn. Så læskigt så man skiter på sig. Næstan.
Tror fortfarande inte jag fattat det riktigt. Vågar inte køpa några bæbissaker, før jag væntar ju på att någon ska hoppa fram och skrika "haha, du ær med på dolda kameran"!!

Sitter och læser en massa forum om graviditet och att få barn, shit vad mycket saker det finns som man behøver, inte behøver och borde ha. Samtidigt ær det enda jag verkligen oroar mig før att jag inte ska tycka om ungen.

Jag børjar æntligen få lite mage. Fast bara en såndær liten, som ser ut som att jag bara ætit lite før mycket pizza på senare tid. Och så går jag och oroar mig før hur det ska gå att komma i jobbklæderna. De ær inte særskilt mycket stretch i dem.

Seriøst. Jag tror inte jag tænkt en vettig tanke på två veckor, bara gått omkring och yrat, svamlat och fattat ingenting.
Ska bli spænnande att gå och jobba imorgon, før førsta gången på næstan tre veckor. Alla PLU koder ær bortglømda, prioriteringarna i mitt liv aningens førændrade och seiøst, kommer det in en till mænniska och blir førbannad på mig før att de som leverar Se og Hør inte lyckats ta med sig rætt antal tidningar, och vi fått alldeles før lite, så kommer jag førmodligen att sticka ut øgonen på vederbørande.


Snart ær jag føresten klar med min lista øver varfør Norge ær ett U-land. Jag førstår att alla væntar med spæning :)

Sömn

finns det gott av. Idag till exempel sov jag till klockan tre.
Jag överväger att skaffa en hobby, men på måndag ska jag tillbax till jobbet igen och jag misstänker att efter 8 timmars stående och leende så kommer jag att däcka i sängen och sova till nästa dag, så jag sparar det ett tag.

Ikväll är jag sugen på ost. Färdigskivad gulost vore fanimej nåt. Tyvärr var det enda jag köpte på butiken äckliga chokladkakor och skorpor, så ingen ost blir det för mig.

Utöver det är det inget nytt. Eller jo, jag funderar på att kanalisera all min ilska och aggressioner i att anmäla de där folken som kallar sig läkare. Då har jag iaf nåt att pyssla med då norsk teve inte visar något värt att ens slötitta på och internet bara håller mig sysselsatt ungefär en timme. Om ens det.

Så nu till 10 miljonerkronorsfrågan; vad heter den där hälso- ansvarsnämnden i Norge?
Jag skulle prova googla på den, men insåg jag inte visste vad jag skulle söka på.

Jag tror jag ska fråga min nya doktor jag ska till imorgon.
Han borde veta.

Efterlysning: mage

Nu tror jag det har gått in. En vecka och en dag och jag har insett att det faktiskt bor och væxer en vældigt liten mænniska i mig. Ganska mysigt egentligen, och jag ser så fram emot att shoppa barnvagn och alla babysaker! Men det stoppar typ dær. Det dær med att jag ska bli mamma ær en lite klurigare nøt att knæcka. Fast det kanske kommer med magen.

Det jag har sett fram emot allra mest
med att vara gravid, att få en såndær rund och stram mage, har ju givetvis inte intræffat. På sin højd har jag ætit før mcyket grandis och det ær lite orættvist tycker jag. Alla andra vet om sin graviditet redan i vecka 5 eller nåt och har all tid i værlden på att vænja sig, och har faktiskt en møjlighet att vælja om de vill føda barnet eller inte. Så jag kænner mig blåst på mer æn ett sætt. Och nu sitter jag hær, vældigt gravid och utan mage. Taskigt, javisst!

På måndag ska jag tillbaka till jobbet igen. Det ska bli spænnande att se hur jag ska orka det. Igår tex, var jag ute i ungefær 4 h, och jag gjorde inte mkt førutom att sitta i væntrum och vænta. Nær jag kom hem efter de fyra timmarna så fanns det inget annat att gøra æn att dæcka i sængen. Jag var helt førstørd. Men 8 timmar dær jag faktiskt arbetar, nemas problemas eller?

Helgen som var

har tillbringats i sængen. Har inte orkat røra mig alls føren idag, då jag och Henning åkte till Strømmen och køpte kinakæk. Blir Umeå till påsk vilket jag ser fram emot. Ska bli kul att kolla på hus och kompisar och bæbisar!

Imorgon ska jag førsøka få klipptid och får tag på en jævla lækare. Allt ska man tydligen behøva ringa och tjata om, inkompetenta jævla as ær vad de ær.I lørdags var det føresten en intressant artikel i en av tidningarna, om hur lækare sm inte ær uppdaterade och føljer upp sina patienter inte får den hjælp de behøver, før att kollegor ær rædda før at påtala deras brister. Typ iaf. Tack så jævla mycket før dte sæger jag bara..

Sen så har vi oxå sett Singing Bee. Det var kul.

RSS 2.0