Bra saker med att ha en alldeles egen karl

  • han ringer internetsällskap och puckona på canal digital så jag slipper
  • han lagar mat
  • och kör bil så jag slipper
  • dödar spindlar och andra äckliga djur som kommer i min väg

Hur har jag klarat mig utan en man i mitt liv?

Namn

Nu har jag kommit på vad det lilla kräket den lilla sötnosen (som hållt mig vaken med att hoppa på min kissblåsa, samtidigt som hon försöker pressa sig upp under mina revben) ska heta! Tilltalsnamnet har vi haft bestämt sen början, men det har vart svårt att hitta ett namn till som vi båda gillade. Men nu så! Fast vad det är tänker jag inte berätta innan hon har kläckts. Blivande far verkar inte alls ha så mycket emot mitt förslag på andranamnet, så jag hoppas han inte ändrar sig.

Nu försöker vi komma överens om varifrån vi ska beställa mat. I jämförelse verkar det vara lättare att komma överens om vad hon ska heta.





Tråkiga söndagar

Inget har hänt för att hela lördagkvällen samt natten ägnats åt att vara dyngrak, och folk sover förmodligen än. Utom jag då. Karln smög sig in vid tre inatt, lagom till första pisspausen, annars hade jag inte märkt nåt. Han var förvånansvärt nykter och luktade för en gångs skull inte som en enmans spritfabrik. Han kanske får gå ut igen.

 Vid halv fem imorse var jag så hungrig så jag smög till köket och åt upp hela ena melonen, med bara en kniv. Jag kände mig som världens fetto som smygäter på  nätterna och inte kan förstå hur jag kan gå upp så mycket i vikt. Men jag kommer undan med sånt en månad till. Eller förmodligen en och en halv, för ungen verkar inte alls vara på väg inom överskådlig framtid. Skulle vara just typiskt om hon vägrar komma ut över huvud taget.

36+0



Ska man seriöst bli större än så här?? Me like die.
Och när ungen fixerar sig, tar dom i med fötterna och hjälper till (dvs misshandlar revbenen om möjligt mer än tidigare)?

Jag som trodde att man blev allvetande när man blev mamma. Fast det kanske inte gäller så länge bäbisen är i magen.. Nåja, jag har ju saker att fundera på när jag ligger vaken på nätterna. Inget ont som inte för nåt gott med sig! :D

Att bada

När man badar och är väldigt gravid, hur låter det för bäbisen när man plaskar omkring?
Typ som att hela världen utanför är en gigantisk livmoder med massa fostervaten?
Ja, jag kan tänka mig det låter typ så. Plask som plask, eller?

25e juni

Den enda dagen jag måste upp tidigt är det givetvis ingen som väsnas, inte ens hyresvärdens hund väcker mig med sina långa klor mot parketten. Det kan inte vara annat än lagen om allts jävlighet. Typ som min läkare som kryssar och skriver lite hejvilt på mitt helsekort, och skiter fullständigt i att jag vill att han ska göra riktigt, så jag får en fin rak linje, på pappret. "Det är inte så noga"  säger han, och jag tycker han kan dra åt helvete. Det säger jag givetvis inte, det är jag för feg för.

Idag har jag köpt en vetekudde att ha på mina axlar. Jag och vetekudden kommer att bli väldigt bra kompisar har jag bestämt. Så fick jag äntligen framkalla bilderna från ett år i Holland, så nu ska jag äntligen få färdigt det albumet! Bättre sent än aldrig heter det visst :)

Ikväll är dte tre sorters tårtor + bullar + annat fettbildande hos Hennings föräldrar. Och jag förbannar illamåendet mer än vanligt och hoppas det kan gå över för en stund iaf.

Det märx att det är måndag

när man inte vet vaed som väckte en först.
a) Polacker som bygger veranda i grannhuset
b) satans vägmarodörer som hackar upp vägen ett kvarter bort
Ibland önskar jag att jag hade hörapparat så jag kunde stänga av den och sova vidare.


Och fotbollen då, jag skrev givetvis fel i tidigare inlägg och menade att det  var de orangea som skulle åka på stryk. Det tog inte särskilt länge innan både jag och karln bytt lag och i smyg satt och höll tummarna för ryssarna. Säga vad man vill, men vodka i vällingen verkar ha gjort sitt! (Åh nej, jag har inte alls fördomar). Och i och med att vi nu hejar på dem, så kan vi vara rätt säkra på att de åker ut i semin.

Igår fick jag oxå se fotboll på riktigt, ett gäng avdankade fotbollshuliganer, där halva laget var fyllesjuka och en höll på att missa matchen (klockan 19.00 pga att han just kommit hem från lördagens fylleslag). Där kan vi snacka underhållning.
Jag är inte alls avundsjuk, senase veckan har jag mått illa och spytt helt utan att vara bakis.


Är det normalt?

Är det normalt att sova 14 timmar per dygn?

Att gå till läkarn en gång i veckan?

Att gå med på att köpa ett PS3 bara sådär?



Utan internet har jag alldeles för mycket tid att fundera på saker.

Den bästa komplimangen

måste jag oxå berätta om ju!

Det hela utspelar sig på Arlanda, terminal 2 när jag ska betala en flaska whiskey och en stock snus. Mitt flyg är en jävla timme försenat, jag har ont i hela kroppen och svettas värre än en maratonlöpare i en bastu. Jag och tjejen i kassan börjar prata om kalaskulan, när jag betalat färdigt och ska avsluta samtalet så säger hon:

-Ja, men du ser iaf strålande ut!

Och det har jag levt på ända tills igår, då sambon kommer hem med en bukett rosor och choklad, bara för att jag varit så snäll. Ibland har man det för bra :D

Fotbolls-EM kan suga min svettiga stortå

Sån besvikelse. Seriöst. Henning var optimist och sa att oavgjort mot Ryssland vad lätt som en pannkaka, och jag försökte snällt förklara att Sverige suger, och så fort de faktiskt måste  prestera lite så går det åt helvete. Och mycket riktigt. Jag höll mig för att säga "vad var det jag sa". Ikväll ska jag iallafall se Holland banka skiten ur ryssarna och gör dom inte det så kommer det inte att tittas på mer fotboll hemma hos oss.

Att vara tillbaka

ær hur skønt somhelst. Att få sova i sin egen sæng med sin egen karl ær fantastiskt! Sen har jag saknat lite att laga egen mat, stæda upp efter sig och diska. Nja, kanske inte så mkt men nu håler jag mig iaf sysselsatt :)

I lørdags så dukade vi upp med tacos, øl och popcorn och kollade på fotboll. Givetvis så ær Sverige sæmst nær det gæller. Efter den lilla besvikelsen så spelade vi monopol med Hennings kamrat Martin. Martin ær æven kænd som killen som alltid vinner monopol. Och mycket riktigt så efter 1,5h så var jag och Henning bankrutta och fick skæmmas. Inte ens ett monopolæktenskap kunde rædda mig den gången.

Nu ska vi åka och handla livsviktigheter som skithuspapper, och ikvæll ska jag och kolla nær Henning spelar fotboll.


Det hær med att vara tebax i Norge innebær tyværr att internet ær en bristvara. Men jag hinner med så sjukt mycket annat istællet, så vi får vara glada åt det! :D

Åh min lilla bæbis

som ær den duktigaste bæbisen i hela værlden. Hon har væxt precis som hon ska, lagt sig med huvet ner och sparkar mina revben blå.  Mitt hb hade oxå gått upp, så jag ær fullt normal nowdays. Ja, hon ær allt bra fin våran lilla bæbis. Och snart kommer hon!

Sista minuten

Sådär i sista minuten var jag och köpte en ny mobil imorse. Passade även på att bjuda Naima, Kristrin och Tristan på lunch och överbliven student-tårta. Det var himla mysigt och Tristan kröp runt och "pratade" och hade himla skoj. Det går alltid så fort när jag är hemma, kanske för att det är så mycket som ska hinnas med. Men det ska onekligen bli jävkligt skönt att komma hem till Norget igen. Nu ska jag packa det sista och försöka att inte somna. På återseende!

34 veckor



Idag har jag gått 34 fullgångna veckor enligt ultraljudet för väldigt många veckor sen. Och idag fick min lilla mamma äran att ta kort på kulan, då Henning befinner sig långt borta, hemma i Norget. Men det gick bra ändå. Jag var lite stolt och nämnde åt mammsen att det var bara på magen jag blivit tjock. Mamma höll med och trodde till och med jag blivit av med lite överfödigt fläsk, från diverse andra kroppsdelar.

Bäbisen är väldigt söt (svårt att inte vara det med tanke på vilka som är föräldrar). Speciellt när hon hickar som en galning alltid innan jag ska sova. Eller när jag får en karatekick i revbenet. Men det gör ingenting, man ska veta att man lever :)

Nu ska jag och magen bada badkar med badskum och badanka.

Studentfirande

Det var så mycket god mat igår! Fast massa timmar med att stå och sitta på inte de skönaste stolarna i världen gjorde att höfter och rygg gjorde så djävulskt ont. Vilket resulterade i att jag la mig tidigt, och har legat i sängen nästan hela dan idag. Börjar bli gammal när jag inte orkar med sånt rajtan-tajtan tror jag.. Men trevligt var det, och fröken jag-har-tagit.studenten såg nöjd ut med sina presenter.




För hon har tagit studenten

- det trodde inte vi!

Så sjöng min mamma. Jag tror att det var på låssas.

Nu har vi vart å försett Sarah med blommor, nallar och alkohol när de gick ut ur skolan. Eftersom det var grymt jobbigt att bara stå och glo sålänge, och de vuxna skulle hem och förbereda maten som snart ska ätas så drog vi hem sen. Titta på fulla folk som åker traktorflak är väl kanske inte överdrivet upphetsande om man har ont och det blåser som fan.


GRATTIS!

(och tack för den tvivelaktiga äran
att utse mig till kvällens chaufför)

Dagens outfit

Dagens väder: satansjeflakiss regn och ungefär och enbart 8 plusgrader.

Efter att jag Naima och Tristan vart på badhuset och lekt i Plupp-landet så fick jag skjuts hem. Bara för att bli ivägsläpad på stan med Sarah. Som tur var så visste vi båda två precis vad vi skulle ha, så hela shoppingturen, inklusive bussresa fram å tebax tog drygt en timme. Jävulskt rutinerat, speciellt som vi båda två hade tre påsar var med oss hem.

Dagens outfit: skinnjacka och mammas fotriktiga sandaler. Jag frös som en hel pingvin. Det gick över när outfitten istället blev samma skinnjacka men med ett par gummistövlar! Tur modepolisen inte hittat till Umeå, då hade det vart kört för min del. Och ännu mer tur att allt klär en skönhet!

Nu har vi lagat mat och väntar på att mannen-med-bilen (Lasse) ska komma hem så vi kan åka och handla allt gott som vi ska äta imorgon när lilla Sarah tar studenten!

Jag - ett dregglande monster

Det bästa med att sova sådär lite på dan är att jag alltid ska dreggla så jävligt. Så när jag vaknar är hela kinden och kudden dyngsura. Fast det är snyggt med dreggelfläckar. Jag tänkte iaf skylla på Sarah, hon ser mer ut som en sån som dregglar. (Kanske går lite dåligt iom att jag offentliggjort det hela här, men vi får hålla tummarna). Föresten så brukar jag kvickna till lite mitt i dregglandet, märka vad som försiggår, men tycka det är alldeles för jävla skönt för att sluta. Så somnar jag om.

Sömnlös i jefla Umä

Trots tidigt sänggående somnade jag inte fören efter två. Att i kombination med det vakna halv 7 gör att jag känner mig lika pigg som en död blåsfisk. Men jag fick iaf melon till frukost så jag ska inte klaga. Fick ringa Naima och vi ska inte gå på badhuset förrns senare idag. Kanske jag hinner sova lite först? Om mamma kan sluta städa nångång, jag får ju högt blodtryck för mindre.

Imorgon ska Sarah ta studenten, och för första gången på 4 år eller så ska jag tillbaka till brottsplatsen. Eller jag menar ju givetvis min före detta gymnasieskola. Spänningen är olidlig. Nu ska jag fanimej sova lite

Rastad på stan

Idag regnar det och är kallt ute. Jag är mycket nöjd. Speciellt som man slipper ha dåligt samvete för att man hellre petar sig i ögat med en snus än går ut. Jag och mamma gick en stund på stan innan det började regna. Handlade lite bäbi-tyg (förmodligen ska jag inte sy en bäbi, utan sak till liten bäbi i magen) och diverse andra attiraljer. Så var vi förbi hotell Gamla Fängelset här i stan, och fick guidad rundtur av min moders båjfränd. Jag trodde inte det skulle vara så spännande alls, men blev riktigt impregnerad över hur fint det var! Jag har oxå köpt vattenmelon, och vore det inte för att vi skulle ha palt till middag så hade jag käkat upp den redan. Så nu vet ni vad jag har gjort idag så ni slipp sitta hemma och fundera er blå i ansiktet över det.

Så har jag kikat på mobiler. Det var jobbigt, för jag fattar ungefär ingenting av de där specifikationerna som står. What to do what to do. Kan vara kul om det faktiskt skulle gå att ringa till mig. Inte för att nån gör det, men ändå.

Dagens fråga

Imorse (okej, klockan var typ 12, men ändå) så stod jag och lilla Sarah på toa och gjorde oss representabla så vi skulle få gå ut. Ganska snabbt kommer vi fram till en sak som vi båda länge funderat på.

Om man skulle vara i en bilolycka, eller vad som helst för slags olycka och hamna i koma, plockar dom ut linserna på en, eller får dom sitta kvar i ögat på obestämd framtid?

Tacksam för svar. Helst av läkare ansvarig för koma-patienter.

Söndag nu igen?

Vad dte för 17 inte söndag i förrgår? Uppenbarligen inte..
Idag har jag:
  • badat badkar
  • ätit grillat för 3e dagen i rad
  • gjort värdens bästa fruktsallad
  • klätt på mig
Inte i den ordningen.


Igår var jag och Åsa till Sävar. Vi skulle grilla. Naima kom på, ungefär en timme innan vi var där att vi skulle grilla deras två kilos hela kyckling. Smart, om det inte vore för att den var fryst. Vi var ganska hungriga när den nu äntligen var klar. Igår var även dagen då jag åt tre sorters potatis.
  • potatissallad
  • pomm-fritt
  • klyftpotatis lagad i ugnen
Igår var en väldigt bra dag.

Svenska flaggans dag, dagen efter.

Jag och mamma kollade lite på teve igårkväll. Vi råkade av misstag bläddra förbi SVT där de enligt tevetidningen visade sammandrag från festliga nationaldagsfiranden runt om i Sverige. Jag tyckte mest det såg ut som ett nazistkonvent.

Bara inse det Sverige, erat firande kommer aldrig bli lika coolt som Norges 17e mai.

Flera nyanser av irritation

De två senaste nätterna har jag vaknat vid 4 halv 5 tiden och inte kunnat somna om. Det är skitirriterande, för man kan liksom inte gå uppvid den tiden ändå. I jämförelse är halv 7 världens sovmorgon.

Just nu ligger min dotter och trycker och sparkar uppåt på mina revben. Sådär lagomt så man börjar må illa som fan och bara vill smaka på frukosten en gång till, enda skillnaden är att denna gången blir det på vägen upp.

Det är förövrigt nåt fel på min mobil. Ibland går det inte att ringa till den. Det är störande på två sätt, varav det första är att det blir dyrt att ringa upp alla hela jefla tiden och jag kan missa nåt viktigt. Jag tror jag ska köpa en ny telefon till mig själv i juni present. Synd jag inte vet om någon bra. Kanske bara går och tittar efter en rosa..

Grattis Sverige på födelsedagen!!


Och hur firas den då? Jag ligger fortfarande i sängen och luktar dåligt. Enda anledningen till att jag överväger att gå upp och duscha är min egen odör, samt helvetes foglossning så man inte kan ligga normalt. Ikväll ska vi grilla lamm, det ska bli gott. Jag tror jag ska dricka cola till, för det har jag fantiserat om en hel timme nu.

Igår stod min moders sambo och styckade upp tidigare nämnda lamm då plastsyster kommer hem och bevittnar dte hela. Efter en liten suck säger hon "men, har du slaktat Agge". Tur ingen av oss är normal på det här stället.

Svettig flodhäst gör stan

Idag är det varmt. 30 grader i skuggan och jag dör (eller iaf svettas halft ihjäl) när jag vistas i solen. Får jag bestämma så hänger jag nere i "mitt" rum, i källaren. Alternativt ett shoppingcenter med ac. Där är det svalt. Idag träffade jag Naima, Tristan och Åsa nere på stan. Vi käkade Max, gick affärer och fikade. Det var väldigt trevligt. Naima och Tristan hade köpt väldigt fina kläder till min lilla bäbis. Hon kommer tycka om dom när hon nu behagar ploppa ut. Jag råkade oxå hitta två långärmade tröjor åt henne. Vi har bara en sen tidigare så det passade bra.

Inatt när jag inte lyckades sova så låg jag och fantiserade om saker jag vill sy. Det var väldigt trevliga fantasier så nu tänkte jag gå igenom mammas gamla tyglådor och se vad för saker jag kan hitta där. Måste ha nåt att roa mig med när det är för varmt för feta mig att vara ute.

Busschauffören som körde bussen när jag skulle hem gick med på att stanna mellan två hållplatser så jag slapp gå upp för mördarbacken i värmen. All heder till honom!


Val strandad i badkar

Idag vaknade jag alldeles i lagom tid. Klockan 9 gick jag upp och käkade frukost. Efter nån timmes hängande med mamma så fick jag äran att låna bilen, så först drog jag på Stadium och köpte snyggaste Sverige-linnet (min vanliga storlek passade, trots kalaskula!). Efter min lilla shopping-spree tutade jag och körda ända till Sävar där mina kompisar Naima och Tristan bor. Även min kompis Kristin var där upptäckte jag, och dom hade bakat äppelpaj! Vi satt ute och fikade, gick på värdens längsta promenad (mätt i längd gravid kvinna orkar gå) vilket resulterade i att jag var helt död när vi kom tebax.

Utöver det njuter jag av lyxen av att bo hemma ett tag (dvs få middagen lagad, slippa köpa mat och komma på vad vi ska äta, kläderna tvättade, INTERNET i sängen osv). Så har jag badat badkar, komplett med badkarskudde, badanka och badskum med doft av lime/päron, vilket fick mig att tänka på piggelin.

Coolaste killen i stan
och tant Kristin

Övergött troll på flygplan

Det är inte såå jävla kul att flyga när man är fet som ett troll. Flygplansstolar är onekligen jävligt obekväma och kabinen blir onekligen jävligt varm och äcklig. Men nu är jag iaf hemma hos mamma, även kallad vilohemmet. Jag räknar med att laga mat ungefär 0 gånger. Diska ungefär likamånga. Bada badkar kommer jag däremot att göra ungefär 22 gånger. För att inte tala om att mobbas me de stackarna som går i skolan och jobbar. HA HA!

Nu ska jag åka och hälsa på min kompis.
(Jag har en kompis, jag har en kompis!!)

Mina fina kor

När jag bodde i Holland var det en av tjejerna jag umgicks med där som hade köpt ett par asfina salt och peppar-kossor. Jag blev svinigt avundsjuk och trots allt mitt letande så lyckades jag inte hitta några. Inte fören jag var dit igen i höstas. Då bara stod dom där på en hylla i en affär och så fick dom följa med mig hem. Och äntligen har jag ett alldeles eget (tillsammans med Henning dårå) hem, där dom får pryda köksbordet.

image112
-Muu

Söndagen i text

Eftersom temperaturerna idag var så läskigt höga så beslutade jag mig för att stanna inne i soffan, med airconditionen på och kläderna av. Nästan. Orka utsätta sig för mer svett och värme än nödvändigt liksom.

Efter det obligatoriska internettandet så satte jag igång med att sy gardiner till bäbisens rum. Jag köpte tyget för typ tre veckor sen och har inte fått fingrarna ut fören nu. Ville ha det gjort innan jag drar på vilohem på tisdag. Det var iaf skitkul och gick så väldigt mycket lättare än jag förväntat mig. Och fint blev  det. Ska bara hem och hänga upp dem så jag får se dem in action.

Börjar känna mig lite stressad. Känns som det är så mycket jag ska göra och fixa innan jag åker. Packa, posta, ringa, städa, diska, tvätta och allt såntdär. Har fått nån liten defekt så jag gärna vill ha det lite rent och städat hemma innan jag åker nånstans. Om det så ens är en 5 minuterstripp till affärn. Det känns så trist att komma hem och inse att det första man måste göra är att städa. Nej tack, inte för mig.

Nu har vi just grillat de korvarna som var kvar från igår, och jag ska just få lite iPod-upplärning av sambo som är snäll nog och lånar ut den åt mig. Jag är ett tekninskt missfoster och är jävligt stolt över att jag lärt mig använda en dator, så det här kan bli intressant.

Söndag då vs. söndag nu

Söndag då:
  • vakna tidigt, spy, skallebanken from hell, luktar apa
  • duscha, ta på sig något mjukt och solbrillor
  • tvingar sig ut för att köpa bakispizza och bakiscola samt fylla på mobilen eftersom man ringde upp alla pengar kvällen innan
  • oavsett vilken aktivitet som tar vid görs den liggande, med colan nära till hands

Söndag nu:
  • sover länge utan dåligt samvete, eventuellt lite spy, luktar apa för att det är så länge man släpat sig til duschen.
  • äter, ta på sig något mjukt, tvättar kläder
  • fundera på vad man ska göra resten av dagen
  • ligger ner större delen av dagen, äter och pissar

Det är inte jävla illa ändå. Bara det att nu lägger jag mig strax efter solen gått ner, inte strax innan den går upp och jag minns vad jag gjorde kvällen innan. Inte för att det skulle gjort nån större skillnad, det är sällan något särskilt minnesvärt på teve på lördagar. Fast saknar jag det? Nej, inte för allt smör i småland.

RSS 2.0