Sådan värme

har aldrig skådats. Helt jävla crazy bananas. Försökte mig på lite kos i solen, men höll på att dö efter fem minuter. Gav upp idén om att käka på Aker Brygge, är lite smått allergisk mot folk nuförtiden och det stället lär ju utan några som helst tvivel vara överbefolkat. Istället åkte vi och köpte räkor, loff, grillkorv och diverse annat mums. De flesta hade övergett badstranden, och efter en liten promenad hittade vi hård klippa att sitta på. Lätt godaste och skönaste middan på länge. (Tills det kom nå retards och satte sig tre meter ifrån oss, med sin jävla äckelgrill så det inte skulle blåsa dem, men på oss och skrek och var odrägliga. Jag höll mig snäll, för jag vet hur mycket Henning skäms annars). Fast vi fick mat iaf och det är det viktigaste.

image101



Nu jag så less på att svettas som en apa, så jag tänker fortsätta ligga i soffan med airconditionen på. Möjligtvis kan jag sträcka mig till att se en film, men där går gränsen! Visst var det föresten en tjusig tårta min käre sambo lagat åt mig!

Grattis till mig!!

24 år och har aldrig känt mig äldre. Vaknade kvart över 7, helt omöjligt att somna om. Efter en timme var jag så hungrig så jag var tvungen att väcka Henning så jag fick tårta på sängen. Tårta som han själv bakat. Mycket imponerande! Efter tårta fick jag presenter! En badekåpe i microfleece som jag önskat i evigheter (jag har planer om att aldrig mer klä på mig) och ett presentkort på salong så jag får gå och få fotmassage och målat tånaglar! Det är kul att fylla år! Nu ska jag läsa tidning och slappa och hoppas magontet går över så vi kan gå ut och äta ikväll.

image100


Fridayaction

Då svärföräldrarna haft vett att lämna staden tar vi över deras hus. Iaf för en kväll. En jävla massa internet, popcorn, cocacola och film är lite av det vi tänkt hinna med. Det är fortfarande 25 grader varmt ute, vilket är helt sjukt. Jag hoppas få användning för min nya bikini imorgon. Jag såg ut som en godis i den. Blev lite hungrig när jag såg mig själv i spegeln måste jag erkänna. Om 4 dygn är jag i Umeå, hemma hos min lilla mamma. Jag längtar så!

32+0

var de i torsdags. Och således är det dax för ännu ett nästan nudepic av mig. Eller magen dårå. Man kan se hela vägen in i naveln, det är skitläskigt och just därför kan jag inte låta bli att peta, titta och visa. Bäbins nyaste hobby är att lägga sig så mycket under revbenen det bara går, alternativt försöka sticka ut något vasst genom sidan på mig. Ont som fan gör det, och det blir svårt att äta. Men jag tycker om henne ändå.



Min käre gav mig en så fin komplimang häromdagen:
-Shit vad stor du har blivit!

Det bästa var att han var uppriktigt förvånad. Sen sa han att jag hade fått stretchmarks, då blev jag lite lessen, och han erkände snabbt att han bara ljög.




Sommar utav bara faan

Jag är blöt. Hade man haft lite fantasi hade man kunnat tro att jag smörjt in mig i nån slags olja för att se sådär sexig ut som alla damer i bikiniannonser. Är man lite mer realistisk så antar man bara att det där glansiga är lite mindre sexigt svett. Speciellt efter en tur i våran lilla röda bil, där aircondition inte fanns som tillval. Men jag klagar inte, acknej. Jag önskar bara min bättre och mindre tjocka hälft gick med på att vi skulle dra på hytta så jag får sitta vid havet och plaska fötterna och ducka för måsskit.

Vi käkade föresten på Subway idag. Det var en typ 50+ snubbe där med sin morsa. Efter han köpt sin macka upptäckte han att det inte fanns kaffe, vilket resulterade i ett jävla bråk, de gick därifrån och snart kom han tillbaka och det såg ut som han tänkte slänga sin macka på den stackars tjejen bak kassan. Jag vet inte varför han ändrade sig, han kanske bara insåg att det skulle vara att slänga bort pengar, men bruden i kassan slapp iaf gå runt med dressing och paprika i håret resten av dagen.

Idag fyller Junior 20 år. Grattis till henne, och dagen till ära så visar jag denna tjusiga bild på henne:
image96

Tjuvringarnas drottningar

Jag och vem faen det nu var (minnet sviker såhär på ålderns höst) satt och kollade på någon slags telefonboksliknande hemsida efter kända folks telefonnummer. Vi lyckades hitta numret till nån politiker (som jag givetvis inte heller minns vem det var, pga det där åldrandet). Vi fnissade så mycket så vi kissade på oss när vi ringde och skulle säga han ett och annat.

Vi: Heeeej är det namnetjaginteminns?
Han: Ja, vem är det här?
Vi: Vad gööööööör du? (ofantliga skrattkramper)

Det var skitkul tills ungefär här, då han tyckte att vi oxå skulle presentera oss. Då blev vi nervösa, sket nästan på oss och la på.

(Om jag minns rätt så var det på tiden då jag bodde i Umeå, vilket innebär att jag måste ha vart rätt gammal. Eller iaf 16. Moget. Föresten så tror jag att jag minns att jag var hos Malin i Kullen och hälsade på, och det kan förklara det mesta. Vivar inte särskilt normala tillsammans. Tur vi bor i olika land nu, annars hade våra ungar fått skämmas så för oss.)

Det elakaste var nog när vi försökte lura en gubbe att han genom att inte vara med på vårat lotteri vunnit en resa till Bahamas. Allt han behövde göra var att ringa ett telefonnummer (som bara råkade gå till en snusktelefonlinje) och följa instruktionerna. Han verkade vara normal, så jag tror bara han låssades tro på oss. Annars lär han ha blitt besviken.


Nu kom jag föresten på varför det där med hemligt telefonnummer blivit en sån hit.
Och det är nu avslöjat för resten av världen vad uttråkade tonåringar i den stora metropolen Koskullskulle roar sig med.

Lördagen vi alla väntat på

Dagen då de lovat 27grader varmt här, och dagen då jag fyller år och på riktigt tar steget in i vuxen världen (det hade jag tänkt vänta med nåt år till, men i och med lilla bäbis intåg i mitt liv så kan jag ju lika gärna tjyvstarta.) I och med det där födelsedagandet så har det varit ett evinnerligt tjat på vad jag vill ha i födelsedagspresent. Lydigt (om man nu kan kalla det lydigt efter tre dagars intensivt tjatande som avslutades med hot om inga presenter alls) satte jag mig ner och knåpade ihop en önskelista:
  • lavemang
  • vattemelonträd (var kommer vattenmelon från? Knappast från träd, det skulle ju vara livsfarligt att få en sån i huvet)
  • 3 veckor i Mexico
  • Säsong 5 av Grey's Anatomy (den säsongen jag inte sett, och inte är inspelad än)
  • slav som tar sig av all diskning, städning och tvättning.
Jag misstänker att jag inte ska förvänta mig så mycket alls. Och orkar jag har jag hittat recept på daim och banantårta som jag kanske eventuellt orkar baka. Under förutsättning att sista punkten på min lista blitt uppfylld, jag lär ju knappast orka både baka och diska.

Norrmän irriterar mig

Alltså, jag börjar bli lite less på norrmän. Iallafall de yrkesutövande varianterna som jag måste ha att göra med. Var i slutet av april och tömde ena armen på blob på min läkares inrådan och lämnade sen läkarstationen med löftet "vi ringer om nåt inte är som det ska". Tjenis penis, i tisdags när jag var dit (en månad efter proverna) så blir han nästan lite stött för att jag inte äter järntabletter, då mina provsvar tydligt visar att mitt järnvärde är väldigt lågt. Sen är han bara allmänt sämst på att förklara saker åt mig, så när jag frågar vad ett eller annat innebär, så svarar han bara med någon annan medicinsk goja. Precis ja..

Sen är det tydligen jäääävligt avancerat att skaffa internet till vårat hem. Så avancerat så man blir deprimerad av mindre. Ni där hemma trodde väl inte på allvar att jag kommer upp bara för att besöka er? No way, jag tänker låsa in mig på mitt rum och bara hänga på internet, all day long.

Annars är vårat vatten avstängt idag. Hela jävla dagen, därav denna utflykt till internets hemland (Hennings föräldrar). den lilla detaljen om att vattnet skulle vara avstängt fick vi reda på igårkväll. Bättre sent än aldrig misstänker jag, men det förstörde ju givetivs min duschplan, så jag var tvungen att duscha en hel jävla dag tidigare än planerat, vilket jag aldrig tycker är kul. Man blir som så blöt och hela ens planering går åt pipsvängen.

Harrytur och sol

Vaknade en timma efter planen till strålande sol. Efter att ha lyckats peta liv i min sambo så gjorde jag frukost och vi begav oss mot Sveariket för att inhandla kött, snus och alkoholfri Carlsberg. Det var snabbaste turen någonsin tror jag. Kan bero på att bilen ger ifrån sig ytterst suspekta ljud vid 80 km/h, så alternativen är som följer
  • Köra under 80 km/h
  • Köra över 110 km/h (då slutar ljuden)
Vilket av alternativen vi benyttade oss av nämns inte, för mammas blodtrycks skull :P (Jag önskar mig palt när jag kommer hem).


Sen har vi tvättat kläder och ätit köttfärssås och Henning har fått färga mitt hår. Nu är jag så fin så, och borde våga visa mig offentligt ett tag till. Planerna för veckan är otroligt många. Jag ska:
  • Gå till doktorn på kontroll på tisdag.
Jag vet inte riktigt hur jag ska hinna med allt den här veckan, busy busy som vanligt!

Den hær melodifestivalen alltså

Vad är det för fel på Europa? Eller framförallt alla sånadär balkan-länder?
När jag blir president då jävlar! Vi har suttit här i soffan, asmätta både jag och Henning, och skrattat rått åt folks dumhet och värdelösa bidrag. Ja, vi skulle givetvis göra det mycket bättre själv.
Han Björn Gustavsson är föresten min nya idol. Lätt.

Bäbisen är vaken och ligger och sparkas och berättar att hon lever. Väluppfostrad redan nu :)

Nej, om vi skulle ta och lägga ner för ikväll, så vi orkar med morgondagens Harry-tur.


Gokatt!

Tråkvarning

Så vad gör vi? Inte ett jävla piss. Henning svär över att han lyckats få nåt virus på datorn, jag surar för att internet suger och det finns inget att göra. Ibland tittar vi ut genom fönstret på alkisen i grannhuset och undrar om han börjat supa än. Så ägnar vi lång tid åt att inventera skafferi och kylskåp så vi kan skriva den ultimata handlalistan. Pensionisst - javisst!

En konversation som utspelade sig mellan mig och min mor under nåt av mina gymnasieår:

Jag: Mamma, får jag gifta mig med Robinson-Robban?
Mamma: I HELVETE HELLER! Vad ska du ha för att låta bli?

Och så fick jag som jag ville, både uppmärksamhet och pengar om jag inte minns fel.


En liten seger för mänskligehten

en stor seger för mig!

Inge hytta blir det inte. Vi var lite i valet och kvalet igårkväll, men vaknade idag upp till regn som öser ner. Efter snabb telefonkonferans med Hennings mor på deras hytta och väderrapport så beslöt vi snabbt oss för att stanna hemma. Så här är jag. Liggandes i soffan, stönar och stånkar så fort jag försöker röra mig, och surfar på gud-vet-vad för sidor.

Så ikväll ska vi käka tacos, dricka cola och se Eurovision Song Contest. Frågan är bara vem man ska heja på, Sverige eller Norge?



Har aporna fått bananer?

Idag var det utbetalning av sjukpengar, och tror ni fan inte att de faktiskt lyckats betala ut penagr i tid, och för en heltidssjukskrivning! Jag är nog i chock ännu, tänk att de faktiskt klarar av sånt! De kanske fick en banan till frukost, och ville anstränga sig för att vara duktiga. Me be very happy!

Jag har äntligen målat färdigt skötbordet. De rosa delarna har samma nyans som jordgubbs-mjukglass, och jag har alltså stått och tittat på det, och dregglat och fantiserat om mjukglass. Normal? Jajjemän.


Föresten så har jag nu lyckats konstatera att jag drar till mig mycket... speciella människor. Det är det enda som kan förklara de mindre normala norgehistorierna bland mina kommentarer. Fast jag fick skratta iallefall så här ska inte klagas. Nu ska jag se på Judge Judy och skratta åt de dumma amerikanerna, det är nån som stämmer sin mamma. Heja!.


Högakusten-bron
i miniatyr?

Norrmän på toa

Med hänvisning till tidigare bild på fem norrmän inne på toa samtidigt så kan jag berätta att det var en kurs i hur man använder toaletten på rätt sätt. De var alla så ivriga, och skrek jag skulle komma och ta kort. Normala? Nej, men hade de vart de så hade jag inte haft nån att umgås med.


Det var tal om ytterligare en hyttetur till helgen. Men efter att jag berättat åt Henning att enda chansen att vi åker dit är om han är spiknykter med mig, så var det tydligen inte alls en sån bra idé. Deras hytteturer går ut på en enda sak, att dricka sig snorfull. Och enda chansen att man orkar umgås med dem då, är att man är precis lika full själv. Så vi stannar nog hemma och ser på melodifestivalen och dricker cola (guds gåva till mänskligheten).

Jag tror jag dör av plågor

Jag vaknar ungefär en miljon gånger varje natt av obeskrivliga smärtor i höfterna. Jag misstänker att de är en försmak på vad som komma skall när jag blir pensionär. Som om det inte vore nog med det, så har jag konstant ont i magen, vilket i sin tur leder till att jag går runt och mår illa och vill spy, jämt och ständigt. Uschiamej. Nu ligger jag här och önskar att mitt blygdben kunde opereras bort, i och med att det uppenbarligen är helt obrukbart och bara ger mig mera smärtor.

Om jag någon gång sagt att alvedon är för mesar med låssas-smärtor så tar jag tillbaka det, skulle det bara lindras lite grann så skulle jag kunnat vara en relativt lycklig människa.

Höpp och skit.

image92

Jag såg en kändis!

Efter att ha legat i sängen hela dagen igår och tyckt synd om mig själv, så pallrade jag mig upp och vid drog på IKEA. Det var dags att köpa bäbi-säng, madrass och sånt. Så råkade jag hitta väääärldens finaste bäddsett (igen) och dte fick jag oxå köpa. Iallefall så var vi så hungriga när vi kom till restaurangdelen så vi skulle äta lite mat. Och när vi siter där och tuggar och tillfredsställer våra magar, vem ser jag då, om inte hon som var med i norska "Mamma söker kjäresta"  och henns båjfränd som hon hittade i programmet! Med brist på social träning i det senaste så höll jag på och pekade och hade mig tills Henning sa åt mig att skräpa mig. Sen nöjde jag mig med att bara asglo och tycka att det var veckans häftigaste händelse. Och det var det ju.

Vad gör 5 norrmän inne på toa samtidigt?

image91

Rätt gissning belönas med tre övermogna äpplen och
en halv pissljummen öl.

17e mai

Lördagen var vi uppe tidigt. Tidigt för oss alltså, och åt frukost och gjorde oss fina på Norges födelsedag. Sen gick vi ner till centrala Hvaler för att se på tåg. Givetvis så missade vi det med typ 5 minuter, och så började det spöregna. Men det är tanken som räknas, det vet ju alla.

Sen gick vi tillbaka till hyttan och började förbereda kvällens grillmat. Jag vill ha revansch i monopolet, vilket gick precis lika dåligt som på fredagkvällen. Sen satt vu mest bara och höll tummarna för att solen som dykt upp skulle stanna så vi fick grilla. Det gjorde den, och våra (mest Hennings) kamrater dök upp med öl för ett helt kompani och grillpölser.

Våran grillmat var iaf kung, och alla var sjukt avundsjuka för att de inte hade fint kött istället för äckliga korvar. Sen hade hockeyn börjat, och folken började bli odrägliga så jag satte mig inne och såg Sverige förlora mot Finland. Det var ungefär allt, om man bortser från att de icke-gravida människorna fortsatte supa till halv fem på morgonen, en somnade på golvet, två sittande i soffan och det såg ut som en krigszon när de var färdiga.

På söndagen vägrade jag hjälpa till att städa, jag var faktiskt helt oskyldig. Efter de hade ätit lite paracet och druckit femton liter cola så var de som människor igen. Gud vad jag inte saknar alkohol.






I'm alive

Inte supit bort mig, eller något annat opassande. Strax efter förra inlägget skrevs beslöts det snabbt att vi skulle åka till Hennings föräldrars hytta (stuga), och fira 17e maj. Lite samtal ringdes, mer mat köptes, kläder packades och så drog vi en texas så vi fick ta föräldrarnas betydligt nyare bil. Piiis åf käjk. Sen var vi på väg.

Fredagkvällen spenderades med hockeytittande, monopolspelande och chipsätande. Jag har så svårt att hålla mig från godsakerna, de bara ligger där och bönar och ber om att jag ska äta upp dem, helst alla på en gång. Och i såna fall lever jag efter budordet "Enda sättet att bli av med en frestelse är att ge efter för den.

Henning vann iaf monopolandet, ganska överlägset. Det resulterade i att jag tvingade han till ett monopoläktenskap med mig, och således fick jag även hälften av tillgångarna. Man får inte vara dum.

68193-80 68193-79


Dan före dan, eller nåt

Imorgon är det 17e maj. Jag tror det är ungefär som Norges födelsedag eller nåt. Vi har iaf köpt jättemycket god mat och ska grilla tänkte vi. Synd bara det är lovat kissväder. Fast jag har en snygg regnjacka så det gör inget.

Henning var ute igår med sin klass, och vid fyra-snåret sådär skulle han smyga sig in i sängen, och hade förmodligen planerat stora lögner till idag, om att han kom typ apsiluuuuut senast halv två. Yeah right, jag brukar vakna av att jag andas för högt, så att en småfull elefant skulle lyckas smyga sig in i sovrummet när jag sover är föga troligt. (Inte elefant pga av storleken, men av smidigheten. Han har nog en del blåa tår idag).

Det jag ville komma fram till var att jag är lite nervös för imorgon. Jag vet som inte vad man gör om man inte super sig snorfull redan när man vaknar. Det är väldigt viktigt att det här blir rätt, jag vill ju inte bli dumpad bara för att jag råkar göra värsta pinsammaste no-no grejen.

Det här med att gå på krogen

Efter de gånger jag vart ut på krogen med Henning och hans kompisar så har jag upptäckt att det inte är någon som raggar på mig mer. Lite stött tog jag upp detta med min sambo:

Jag: (buttert) Det är aldrig nån som stöter på mig mer.
Han: Höhö, det är för att du är så fet!

Jag prövade samma sak till en av hans kompisar:
Jag:Det är aldrig nån som stöter på mig på krogen mer.
Han:(Ser smått panikslagen ut och kollar länge på mig innan han svarar) Har du gjort nåt med håret? Ja, jag tror det kan vara håret!

Nej, jag tror nog jag lägger det här med att ränna på krogen på hyllan. Jag börjar bli för gammal (eller nykter).


Tilläggas bör att den enda som kommer undan med att kalla mig fet är min sambo, för han är så söt!

30 veckor

30 veckor avklarade. Eller egentligen bara 15, för det man inte vet om, räknas givetvis inte. I alla fall så är de nu 10 veckor kvar, jag längtar som fan och ungefär allt jag kan prata om är bäbis och förlossning.

v 30

Jag verkar visst inte bli så mycket större. Trodde seriöst jag skulle vara skitfet såhärdags, men icket. (Antar att jag kommer att äta upp just det uttalandet säkert redan närmsta veckan genom att börja fyllas med vätska och allmänt svälla upp, men det får jag väl ta).

Dagen har vi (jag och lilla bäbisen) firat med att hon sparkas, jag spyr och målar skötbord om vartannat. Sen blev jag så less så vi gick och la oss igen. Man kan ju inte ta ut sig helt heller.

Barnuppfostran

Jag fick ett mail av en av tjejerna jag var au-pair samtidigt som. Hon ville bara påminna mig lite om barnuppfostran.

68193-77


Vi brukade ligga vakna på nättrena när hon sov över hos mig och diskutera barnuppfostran (snorfulla båge två, givetvis). Synd ingen av oss tänkte på att anteckna de visdomarna vi kom fram till, för de glömdes tyvärr bort i samma stund som vi nyktrade till.

Lagen om allts jävlighet

Jag blir glad av att höra att det finns fler än jag som prioriterar ungefär allt annat än duschning. Man kan inte orka göra allt, speciellt inte när man måste lägga massa energi på att odla bäbis.

Idag skulle jag åka till Ski. Jag skulle gå i några butiker, hade allt planerat in i minsta detalj. Jag misstänker att det är någon överjordisk makt som försöker lära mig att man inte ska planera saker, för på vägen dit så börjar magen göra ont. Riktigt jävla kräk-ont. Jag börjar kallsvettas och inser att om jag inte stannar typ omedelbums så kommer jag inte bara köra av vägen, utan oxå kräkas. Det senare gjorde jag ändå. Jag visste det var en anledning till att vi hade en miljon plastpåsar liggandes i baksätet. Sådär allmänt jävla äcklig åker jag således hem till Hennings föräldrar och lägger mig i soffan med datorn. Det onda har nått nya oväntade höjder. Synd det inte fanns en OS gren i att ha ont, då hade jag kunnat ställa upp och ni hade fått se mig på teve.

En historisk händelse

Jag tror det var typ två veckor sen jag läste i nån såndär gravid-tidning att man kunde känna bäisen hicka. Ända sen dess har jag gått och väntat på dessa utlovade hickningar och blivit mer och mer övertygad om att jag var onormal. Igår när jag gått och lagt mig, och skulle läsa lite, så känner jag ett rytmiskt dunkande långt nere i magen. 5 minuter senare kopplar det, hon hickar! Snabbt fram med mobilen och ringa karln (som sitter i vardagsrummet) och väsa Kom hit, NU. Han försökte slingra sig undan, för såna samtal brukar inte innebära annat än att jag vil ha ett glas saft eller en spyhink. Döm om hans förvåning då jag ville att han skulle ta på mig! Jaja, på magen då. Men han fick vara med om det historiska ögonblicket då våran bäbis hickade för första gången.


Söt som socker.



Och för er som undrar så är lilla bäbisen beräknad till 27/7.

Du har vunnit en blå traktor!

Så otroligt sugen jag blev på glass. I stora lass.
Kanske ska ta mig en sån, och kolla lite kokböcker vad som ska käkas till helgen. Det är som kul när jag planerar fancy middag, så slutar det med att jag har äckelont i magen, och inte klarar av annat än ligga ner så min käre pojkvän får laga maten istället. Han har det inte lätt.

*


Kom och tänka på när jag och Malin brukade busringa till folk och säga att vi snott deras barnvagn, eller att dom vunnit en traktor.

Vi: Grattis, du har vunnit en blå traktor i valfri färg!
Intet ont anande oskyldig människa, ofta gammal: Jamen så trevligt!
Vi: Men vill du ha den i en annan färg än blå får du köpa färgen och måla om den själv!

Varpå vi viker oss dubbla av skratt och nästan kissar på oss för att vi tyckte det var så kul.
Tänk så mogna vi var.


Inte långt efter det började vi töja på sanningen och säga saker som "klart hennes föräldrar är hemma" och "nej vi har inte druckit någonting". Usch så hemska vi var när jag tänker efter. Fast de kanske borde tacka oss för att vi höll dem unga så länge (eller gjorde så de åldrades i förtid), vilketsom.
Vi har ju blivit ganska normala ändå, så nåt rätt måste de ju ha gjort :)

Nytt personbästa

Gick och la mig sisådär halv tolv igår. En timme senare gick jag upp och kissade. Sen sov jag, ända fram till klockan efter 8 nångång, då jag vaknade för att måsta gå upp och urinera igen. Jag tror inte jag har sovit så många timmar rad på tre evigheter och en dag. Jag är jävligt nöjd med mig själv måste jag säga. Och inge feber har jag idag, så jag ska nog orka mig på nån måleriaffär och köpa den rosa färgen jag ska ha till skötbordet.

På lördag ska vi fira 17e maj. Det ska bli spännande, för nu får jag se hur dte går til på riktigt. Förra året blev mest bara en maratonfylla på 18 timmar. Av någon skum anledning så var det visst inte aktuellt i år.


Dum och blond, eller vad?

Usch vad jag har ont i magen, sådär asmysigt så jag mår jätteilla. Satt och såg fram emot kläckningen och att jag kunde börja droga bort det onda sen, innan jag insåg att efter förlossning så ska man amma oxå. Fan. Jag borde väl egentligen inte säga att jag oxå satt och längtade till efteråt, då jag kan få sova igen utan att gå upp och kissa en miljon gånger (och kan ligga på mage!). Det är nog annat som håller mig vaken då. Ibland är jag lite för dum för mitt eget bästa.

Tillråga på allt så har jag feber. Det finns visst ingen gräns över hur mycket jag ska plågas. Snart åker jag iallafall hem till min mamma, då kan hon få ta hand om mig och laga god mat åt mig. Så skönt att slippa göra sånt själv för ett litet tag. För tillfället tänkte jag nöja mig med frukt.

image75




Personlig hygien, vad är det?

Imorse (rättare sagt idag) vaknade jag väldigt lycklig i tron om att klockan var typ 3. Jag hade nämligen fått för mig att jag kollat på mobilen och den visade 15 nånting. Givetvis så hade jag ju bara drömt det, och klockan var inte mer än 11. Jag var tvungen att gå upp idag med.

I alla fall så har jag duschat idag (jaha, tänker du, varför berättar hon det?). Det hör nämligen inte till vanligheterna. Eftersom jag är sjukskriven så träffar jag aldrig människor och går ungefär aldrig ut förutom till affären ibland. Således så skippar jag det där duschandet som bara är omständigt och plågsamt, och ligger i soffan och luktar skunk i stället. Okej, jag duschar typ varannan dag, bara för att jag ska få kramas med min sambo. Och varje gång så blir jag så lycklig för att jag luktar så gott efteråt, att jag bara vill gå omkring och lukta på mig själv.

Nöden har ingen lag

Jo tack, jag har visst fått feber oxå. Mysigt. Men Henning har åkt och hämtat paracet till mig så snart ska jag mysa.

Vi skulle laga tonfisksallad till middag, här hos has föräldrar som är bortresta. De har byggt om köket, så vi hittar inte längre någonting. Inatt till exempel så tog det en kvart att hitta våffeljärnet. Den här gången var vi ute efter en konservöppnare, såvi fick tonfisk till tonfisksalladen. Det blir som lite godare då. Vi hittade den iaf inte, så min handyman plockade fram en kniv, och resultatet, ja det ser ni här:


Resultat är det som räknas. Det vet alla. Vi fick våran tonfisksallad tillslut, och nu ska jag lägga mig och kolla hockey och vänta på att de där tabletterna börjar fungera.

Sådær dagen efter

Som alla vet så är en religiös högtid bara ett annat ord för att bli snorfull. Om man inte råkar vara på smällen alltså. Magvärken blev lite bättre så det grillades och dracks öl, sprit, akvavit och gud vet vad för hemskheter. Sen kastades det lite lomper (norrmän är konstiga, fråga inte), spelades Wii och sen blev de hungriga och ville ha pizza. Jag och magen var mer sugna på våfflor, och jag behövde bara säga det högt så var alla inställda på våfflor. En ny erfarenhet, helt klart, att ställa sig att laga våfflor mitt i natten när det är fest. Men jäävligt gott var det iaf.

Nu sitter vi här och letar snorbilliga flyg och drömmer oss bort till nånstans en bit från Oslo, jag och Henning. Vi hinner nog inte med nån tur innan kläckning, men som det ser ut så är hösten, vårens, nästa sommar (och sommaren där efters) resor redan planerade. Det gäller att vara ute i god tid.

Mitt kungarike för en enda jävla dag utan ont

Jag tror att jag kan räknas som ett kontrollfreak, och att dte är av den anledningen jag släpar mig till affären med min sambo för att jag själv ska få välja meloner. I alla fall så har det onda bara blivit jävligare under dagen. Nu ligger jag i soffan och svettas som en apa, och har ont så jag vill dö. Bra tajming att vilja ringa sin läkare, när de förmodligen inte jobbar på ungefär en miljon dag (eller inte förrns på tisdag iaf). Jag skulle ge rätt jävla mycket bara han hittade på nå painkillers jag kunde få ta. För seriöst, vad är paracet/alvedon bra till egentligen? De kanske hjälper om jag har lite ont i huvet. Och ännu mer seriöst, hjälper paracet/alvedon så kan de inte göra jävla ont.

Blir smärta bättre med för lite sömn? Nej.
Går det att sova när man har så jävla ont att man bara vill dö? Nej.

Cheers..

Vi är som pensionärer

Satte oss i bilen, skulle dra och handla. Inser att det bara är 10 minuter till de stora fräsiga affärerna öppnar så vi drar dit. När vi ska hämta en kundvagn lägger jag märke till detaljen att varenda människa inne på affären är gråhårig, använder papiljotter och har förmodligen stödstrumpor (inget ont om stödstrumpor). Fan, vi hade kommit mitt i pensionist-ruschen!

Försiktigt petar jag på Henning för att se om han lagt märke till den fasansfulla detaljen. Jag hade förmodligen inte behövt viska, de var säkert halvdöva hela högen, men jag gjorde det ändå i ren och skär förskräckelse . Rätt onödigt visade det sig, då Henning oxå var lika full av fasa som jag över vad som väntade.

Å andra sidan så är jag så rörlig nowdays, så jag passade ganska bra in där bland stelbensopererade och halta gamlingar. Skönt att slippa de sönderstressade småbarnsmorsorna (nästa steg för mig misstänker jag) som försöker köra över en med kundvagnen, samtidigt som de slänger en familjeförpackning grillkyckling i vagnen, och försöker förklara för lilla Betsy 3 år vad som händer om man springer ifrån mamma i affärern (blir uppäten av butiks-monstret).

Handlat fick vi iaf, till exempel 4 kilo vatten melon, en galia och en cantaloupe melon och potätsallad.
Det var tänkt det skulle räcka till på tisdag då affärerna öppnar igen.
Förmodligen äter jag upp allt ikväll.

Cheers!




Sömn är överskattat

Igår gick vi å la oss ungefär halv ett. Jag kunde givetvis inte somna. Imorse, sisådär halv fem vaknade vi båda två pigga som as (okej, liten överdrift, vi kunde iaf inte somna om). Efter en timmes rullande i sängen (inget snusk, ditt jävla pervo) så beslutades det att vi skulle gå upp. Såg lite film, käka lite frulle, duscha och vänta på att afärn öppnar så vi får handla mat. Behöver jag säga att jag är sliten som en panda, och att man inte ska bråka med mig idag?

Omkørd av pensionær

Efter att jag fått lite bæbis-kan-ploppa-ut-vilken-sekund-som-helst-panik, så åkte jag till stan idag før att shoppa lite saker som hon kan tænkas behøva (jag vill ha). Den lilla rundan jag tog, skulle tagit en normal mænniska typ en timme. Efter tre timmar ær jag klar, och har under den tiden blivit førnedrad av pensionærer med rullator som går snabbare æn mig. I alla fall lyckades jag hitta værldens finaste gardintyg, så nu ska hær pysslas.

Det ær snorvarmt, och att vara fet och otymplig gør inte værmen mer uthærdlig, nej nej. Tur det finns glass på affæren, sånt tycker vi om, jag och kaggen. Imorgon ska vi grilla och sånt. Sommaraktivitet på høg nivå. Jag ska dricka upp mina sista Carlsberg, och æta tills jag spricker.

Okej, nu ska vi åka till vårat hem.
Hejtå.

Mera mat

Igår var jag uppe me tuppen (typ vid 11 tiden) och bakade de dær efterlængtade sconesen. Så gudomligt fantastiskt underbart gott. Till middag kækade jag fruktsallad, med två olika meloner, kiwi och jordgubbar. Jag insåg att jag var sugen på fyra saker samtidigt, och enda møjligheten att få i mig allt på en gång var att skæra dem i fina små bitar och ha en stor sked. Min favortisynd ær helt klart frosseri.

Food makes me happy

Idag, så som så många andra dagar tidigare så skulle vi laga middag. Lax och potatis (jag kan seriöst äta det 7 dagar i veckan). Vi har inte varit på matvaruaffären idag, så kylen var rätt tom på färska grönsaker. Taskigt. Som en uppenbarelse, ser jag då den pluttiga biten galiamelon ligga på bänken. Jag känner mig rätt smart, när jag skivar upp den och slänger på laxfilén innan den ska in i ugnen. Henning skrattar rått åt mig, och han skulle nog ha dumförklarat mig rejält om det inte vore för att jag stod närmast knivarna (och är aningens stingslig när jag har ont). 20 minuter senare, ångrade han sig när min lax var gudomligt jävla god, och han hade nöjt sig med äcklig lök och skrynklig paprika.



Vi handlar till vår minigris

Henning fick följa med på stan igår, och vi startade det hela med en pizza på Egons uteservering. Nice! Iaf så är de kläder jag tycker vi behöver inhandlade. Vi klarar oss ett tag, och krisar det sig kan man väl bara linda in henne i ett lakan och åka och köpa mer?! Vi lever i ett modernt samhälle, med affärer öppna alla dagar (utom söndagar), så det är piiis åf käjk. Jag kom föresten på att den babyrosa färgen är närmast gris-lik på vissa ställen. Tänk så kommer min lilla sötnos att se ut som en minigris?! Iofs kanske det är mer mitt och Hennings fel, än klädernas.. Hmm..

Idag var vi på IKEA och handlade skötbord och lite sånt stash. Lyckades även köpa ett diskställ som vi har behövt ungefär en månad nu. På vägen hem föreslogs det att vi skulle stanna och köpa blommor till våran rabatt. Efter det har vi roat oss med att skruva ihop Ikea-saker och plantera blommor, tvätta kläder och hänga upp gardiner. Är det konstigt att jag har ont i bäckenet? Talesättet "är huvudet dumt får kroppen lida" har aldrig känts så användbart..



Med tanke på hur det såg ut innan,
är det här jäävligt snyggt.

I-landsproblem

Jag ær hungrig, men vet inte på vad. Jag tar en kanelbulle medans jag funderar.

Jag sitter hær och væntar på att sluta ha ont, så jag kan åka in till stan och køpa det sista klæderna till min inneboende (liten bæbis). Rosa, givetvis. Då dyker næsta problem upp. Ska jag ta mig mig Henning eller inte?
Han kan vara rætt bra att ha nær jag blir hungrig och vill fika, så jag slipper sitta ensam och se mobbad ut. Å andra sidan stressar han mig bara, så jag inte kan stå i 10 minuter och vælja mellan två dressar, tæmligen lika, bara det att ena har en extra knapp eller nåt liknande. What to do, what to do? (Jag førstår mig inte alls på mæn som totalvægrar følja med sina flickvænner och shoppa. Ær inte det det yttersta beviset på kærlek så vet jag inte vad som ær).

Igår ringde føresten min lillbror. Han hade lite och gøra och tænkte komma och hælsa på. Får se om han dyker upp, hittade han inga billiga biljetter till London skulle han komma hit, førstod jag det som. Spænnande, jag tror inte jag sett han på typ tre år eller nåt.

De dresserade aporna Del 2

Jag åkte alltså hem och la mig efter gårdagens inlægg, lite spya hit och dit, sen sov jag som en gris. Tills tellifånen ringde. Det var från NAV, och de ville bara meddela att de satt in pengar før april månad åt mig. Impregnerande, MYCKET impregnerande. Om det inte vore før att jag mådde så illa så skulle jag gråtit en skvætt før att det var så fint.


De dresserade aporna

Idag gick jag upp tdigt (förhållandevis) för att besöka ett NAV kontor och ge dem en avhyvling som hette duga. Jag hann bara halvvägs genom min frukostsmoothie, innan DE ringde MIG. Ytterst chockerad, och på grund av detta väldigt snäll så fick jag fram de upplysningar jag ville ha.

Med mina pensionistkrämpor så måste jag köra sambo (vuxet, I know) till skolan så jag får ha bilen, och kan ta mig ut om jag inte skulle ha sådär snoront som jag haft de senaste 6 månaderna. Efter det åkte jag till nästa NAV kontor, där de efter 40 minuters jakt på mina papper kom på att de kunde ju RINGA till de kontortsom satt på alla upplysningar som behövdes. (Jag kände inte för att påpeka åt dem att jag föreslagit det strax efter jag sagt vem jag var och vad jag ville). Jaja, pengar utlovades iallafall, så det blir spännande att se om de lyckas, eller om jag måste börja googla på recept på brevbomber igen.

Igår fick jag hjälp av Henning att rensa ogräs ur våran rabatt. Det var en del läskiga kryp som bodde där, så det kändes tryggast att ha en stor stark och orädd karl med mig. Nästa steg är att köpa blommor jag ska plantera dit.

Dagens planer är att åka hem och lägga sig igen, då jag har så sjukt ont i halsen, huvet och magen (surprise surprise). Orka bli sjuk oxå.

Varför är folk idioter??

Det är helt klart morgonens fråga.

Typ människor som inte klarar av att köra efter trafikregler. Det måste vara något av det jag retar mig allra mest på. Folk som i rondeller, stannar upp, för att släppa in någon. HALLÅ?? Vars fan fick ni erat körkort ifrån? Och det är ett fenomen jag sett mer än lovligt ofta på senare tid (inte bara i Norge). Hade de stått still tre sekunder längre, eller jagvart lite mer rörlig, hade jag gått ur bilen, gett dem en smäll på käften och berättat åt dem att de är idioter. Det är såna som orsakar trafikolyckor.

Sen är det den andra gruppen av idiotiska bilister. de som kör lägs stor väg (typ E18), de bygger om vägen så farten är aningens reducerad och det är bilar som vill köra på från höger, och har därför stopp-plikt/väjningsplikt. Tror ni fan inte idioten STANNAR, för att släppa på dem! Jag trodde allvarligt jag skulle krevera, självdö, kissa på mig av ilska eller liknande. Kan folk inte bara köra och följa de trafikregler som gäller alla?

Min mamma påstår att jag är folkilsken.
Hon bara skojar.
Jag är värdens sävligaste person.
From som ett lamm brukar det oxå kallas.

Söndag morgon

Ungefär en timme sen vaknade jag. Kissa. Försöka somna om. Funkar inte. Börjar peta liv i Henning. (Han var full kastrull igår, så det får man), åt vegtortillas till frulle (den som spar han har) och nu sitter vi alltså hos hans föräldrar och internettar. Eller jag iallafall. Han är upptagen med att plocka ölburkar och disk. Muahahahha. Jag ska på seriöst viga mit liv åt de alkoholfria carlsbergarna även efter födsel och ammning.

Imorse, mitt i petandet så frågade jag han om inte Kiwi öppnade klockan 7 på lördagar oxå. Efter lite mumlande kom han fram till att de har stängt på söndagar. Söndag?? Fan, jag har missat en hel dag den här veckan. Säkert inte nån av de bra dagarna, men ändå.

I alla fall som är , så vaknade jag snorsugen på såntdär vitt fluffigt runt bröd vi köpte på bageriet i Holland, den där skrattande kon osten och jordgubbsjuice. Så nästa gång affärerna öppnar ska jag köpa jordgubbar och apelsinjuice så jag kan mixa mig min egen. Sen nn morgon ska jag även slå på stort och baka scones. The next best thing liksom.

Chanserna för sol idag är 100%, det har utlovats minst 18 grader, himlen är klarblå utan minsta molnfläck så vi håller tummarna för att magen håller sig snäll så jag kan plåga min fyllesjuka pojkvän/sambo/partner in crime osv med diverse upptåg.

Have nice söndag liksom.

Bitter som fan

men jag ska inte gnälla en sekund över hur mycket jag hatar NAV. De bråkar iaf inte om över hurvida jag är tillräckligt sjuk / har tillräckligt ont för att få vara hemma och få pengar för det, som jag hört våran kära försäkringskassa kan göra. NAV är bara helt jävla retarded och har sjuka stenålderssystem.

Iallafall ska vi grilla idag, i solen. Jag har druckit dagens iskaffe från Tine (löv it) och skrattat bittert åt förra sommarn och efterblivna svenskar som varken har iskaffe på affärn eller på cafeer. (Jag erbjöd mig tillåmed själv att laga den åt mig, men de hade inte ens isbitar, vad är det om liksom..??)



Ska sätta igång och skruva ihop sommarens grill, ni vet en såndär billig sak för 99 kronor, som om man har riktig tur överlever hela sommarn. Sen ska jag ta mig en välförtjänt alkoholfri öl. Det är föresten illa att norrmännen inte kan importera den alkoholfria Carldsberg ölen. Den är så gudomligt god och ljuvlig och som riktig öl, förutom att man inte blir full. Bättre hittar man liksom inte. Liksom. Döh

28 veckor

och snart är det dags. Torsdagens magbild:


Fet som få.

Annars har jag bara jävligt ont, mage och bäcken och NAV borde skjutas. Jag ska dit på måndag och personligen avliva den där jävla handläggaren jag har. 4000 i ersättning för hela april? Jo jag tackar ja.. De är så skrämmande inkompetenta på Nordstrandkontoret så jag får ståpäls. En dresserad apa hade kunnat göra deras jobb bättre.

Jag längtar tills bäbisen kommer ut, inte bara för att jag får massa smärtstillande i samband med det, men jag räknar oxå med att varenda en av mina plågor försvinner. Mmmm, smärtstillande! Kul sommar föresten, snorvarmt, ont, fet och svettig. Jag ska köpa en luftmadrass (storlek större) som jag kan ligga på i vattnet och svalka mig all day long. Sen ska jag nog hyra en rumän som kan utfodra mig och komma med ny iste när min är slut.

RSS 2.0