Första advent

Och vi har julpyntat hemma. Henning plockade upp adventsstaken, och jag geggade ihop ett pepparkakshus. Det var jävla mycket krångligare än jag trodde, och särskilt snyggt blev det inte. Tur Iselin är så liten ännu, så hon inte kommer minnas hur hemskt det ser ut. Så har jag fållat julgardiner, och ska hem och sätta upp dem så småningom. Julgranen fick jag inte ta fram, det är tydligen alldeles för tidigt för det..

I fredags var vi på välkommen-ut-fest. Och det var inte garderoben vederbörande kommit ut ur. Öl, folk och kul hade vi och Iselin fick ha pyjamasparty hos besteföräldrarna. Adventsvädret är snö på backen, 2 grader varmt och sol över våra tak. Lövli indeed!


Sötnos i snyggmössan, på adventspromenix

Bronkit

(Heter det så på svenska?) Efter bråkdelen av en sekunds lyssnande på lillgrisens lungor konstaterades bronkit. Fick besked om att vänta till efter helgen, och om det inte blivit bättre besöka fastläkarn, igen. Stackars lilla apan! Inte konstigt det låter som om hon håller på att hosta upp lungorna ibland! Fast glad är hon ändå, inte ens i närheten av så ynklig som vi vuxna blir när vi är lite sjuka. Det enda som är lite jobbigt är att jag hostar som en skadeskjuten kråka kvällar och halva natten, och sen tar Iselin över och hostar från läbbigt tidig morgon, så det blir inte sådär överdrivet mycket sömn.

Så lite bilder. Gårdagens bad, samt nytt användningsområde för napp. (Låssas inte om ölburken i bakgrunden, det är ett litet minne från tiden då min bror bodde hos oss.)






Jag fortsätter förvånas över norrmännen

Idagvar vi till doktorn med Iselin. Bara 35 minuter efter avtalad timme fick vi komma in. Nytt rekord tror jag. Klämma, känna, klämma lite till. Sen fick vi remiss till Ahus. Undra om vi får träffa en av kändisläkarna från Sykehuset?! Man kan ju alltid hoppas :) Jag övervägde att gå och hånflina och säga "vad var det jag sa" till den otrevliga receptionisten som knappt ville ge oss timme, men jag lyckades behärska mig.

Idag var dagen II

Då vi skickade iväg lillebror norrut. Ohållbart med tre vuxna människor i så liten lägenhet.

Sen var jag och Iselin till helsestasjon och träffade fysioterapeuten. Klämma, känna, titta, prata, sen fick Iselin några övningar hon ska göra varje morgon och kväll (eller kan det ha varit mamman som fick övningar hon skulle göra med bäbin?). Om tre veckor ska vi tillbaka och se om övningarna fått önskad effekt. Fick även visat Iselins bula, eller vad man nu ska kalla det, och varken fysioterapeuten eller helsesyster hade sett något sådant tidigare, så vi fick tid hos läkarn deras på torsdag, om morgondagens besök hos fastläkarn inte skulle ge tillfredsställande svar. Skönt är det i alla fall att det finns något ställe där de tar en på allvar och vill undersöka saker ordentligt. Nu låter det som att det är matdax för lilla fröken.

Måndag morgon

Vi sov länge idag, med ett tyst löfte om att imorgon då börjar vi om igen, med att få sjyssta sömnrutiner för Iselin, även om det innebär tidigare (jämfört med vad jag är van vid) morgnar. Sen åt vi lunch, vilket innebar lite gröt för liten gris. Sen promenerade vi hela långa vägen till affärn för att inhandla proviant. Vi kunde konstatera att det både snöar och blåser ute, heja snö! Nu har vi pallrat oss ner till besteföräldrarna och deras internet och Iselin sover ännu. Iselin hostar inte lika mycket nu som tidigare, men jag vaknar fortfarande några gånger varje natt av att det låter som om hon håller på att kräkas av all hostning. I veckan ska vi i alle fall både på helsestasjon och till läkarn. Om vi vågar gå dit alltså när hon ännu hostar och snorar sån.

Leka tiger!

Igårkväll i soffan satt Henning och Iselin och lekte tiger.
Det såg ut som att de hade himla kul!



Natten

Har varit jobbig. Iselin börjar hosta hemskt vid två-tiden och fortsätter sen fram till morgonen. Hon har vaknat till några gånger, jag varenda en. Jag tror jag har tittat till henne 100 gånger inatt, nästan helt utan att överdriva. Det låter så hemskt och jag tycker så synd om henne! Idag funkar med hjälp av kaffe och solskenglad bäbis. Så hoppas jag få sova middag sen när vi kommer hem. Tur vi ska både på helsestasjon och till läkarn i veckan.

Så har jag en liten fundering om varför det inte finns babykläder i färgen bäbibajs?
Många problem hade lösts då tror jag.

Fredag i Norget

Iselin har sovit himla bra inatt, även fast hon hostat hur mycket som helst. Tyvärr kan inte detsamma sägas om Iselins föräldrar som vaknat till varenda host, helt övertygad om att hon inte kan andas. Himla tur hon hade bestemor som kom och tog med henne ut på promenad så jag fick vila lite. Så fick hon lit nosdroppar, så hon åtminstone kan andas när hon ska äta.

Nu har vi just ätit middag, kyckling och klyftpotatis, och ska snart röra oss hemåt för film och fredagsgott.

Trevlig helg allesamman!

Vi köpte oxå en snygglampa!

Det där utlovade internert uteblev ju givetvis, upp med handen den som är förvånad. Precis vad jag trodde, ingen alls. I alla fall så har min snälle karl iaf lovat att skaffa såntdär mobilt bredband så jag kan surfa hur mycket jag vill i soffan, i mitt eget hem. Undra vad de ska hitta på för ursäkt för att vi inte ska kunna ha det..

Igår hittade vi snygglampa i mataffärern. Den hette snöboll, fast på norska. Och priset var hutlöst. 60 kr.
Den pryder nu ett av våra fönster i vardagsrummet. Det är aldrig för tidigt att skåla in julen.




Gröt

Iselin är ju stora tjejen nu, så vi harbörjat smaka på gröt. Viss skepsis visades, men tjejen är uppenbarligen inte tappad bakom en vagn, utan öpnnar snällt munnen och spottar nästan inte ut något alls. Igår jagade hon till och med skeden med munnen, mitt lilla matvrak!

Annars har vi gått och blicit förkylda hela högen, och stackars liten hostar och är slemmig och vi oroar oss givetvis massor.




Fullspäckad helg

Idag har det varit full rulle. Lämna Gällivareborna på busstation, besöka mormor-jobb (min mamma alltså), sen hem till Kristin och fika och titta på gamla kort, innan vi åkte på Tomtebo-sightseeing och besök hos Kristins föräldrar. Sen hämtade jag Sarah, drog förbi expo och nu lagar vi middag och tårta. Att knappt hunnit andas är väl inte konstigt. Har vart lite sömn för Iselin oxå, så hon sover nu istället. Hon är en liten envising den där, och kan tvinga sig själv att vara vaken hur länge som helst.

Helgen har iaf vart kanonkul! I fredags köpte vi varsin flaska vin och satte oss på fängelsehotellet och skulle dricka vin. Tyvärr visade det sig att Iselin vägrade käka ersättning, så det blev inte så mkt vin för min del. Men skvaller och gamla minnen däremot hade vi gott om! När vi bröt upp efter midnatt hade vi fortfarande mycket kvar att surra om.

Lördagen började med lunch på Max. Passar toppen sådär dagen efter. Sen fick vi med oss alla ungar och gick på badhuset och badade i Plupp-landet. De stora barnen busade på, medans Iselin plaskade lite lugnare, med mig. Sen började det snöa! Vilket iofs ledde till att Iselins lilla vagn inte gick att köra, så hon fick stanna hemma med mormor när vi andra gick på kinarestaurang. Efter det så var klockan mycket, så alla gick hem till sig för att orka med idag.


Bingo!

Imorse, efter att jag ringt och spärrat alla mina kort och beställt nya, tittade jag på klockan och frågade mamma hur länge hon trodde dte tog innan vi hittade min plånbok. Fyra timmar senare sätter jag ner handen i skötväskan för att leta efter kameran. Vad hittar jag där om inte plånboken. Bingo-dingo! Där låg den. Hur fan den har kunnat gömma sig där när både jag och mamma letat sammanlagt tolv gånger vet jag inte.

Besök från Gällivare

Igårkväll stod jag och mamma på järnvägsstation och väntade på Ballan och kidsen. Mamma undrade om jag visste i vilken vagn de satt. Det visste jag inte, men vi behövde inte fundera länge när vi såg att det förutom loket bara var en enda vagn.

Idag har vi lekt i lekpark, käkat på Max och gått i lite affärer. Vi var oxå tvungen att åka rulltrappa, det finns inga såna i Gällivare så det var rätt exotiskt för de stora barnen. Sen efter det så var det halvtidsvila innan lammsteksmiddag, fika och tårta. Idag var nämligen dagen då min mor fyller 50! Grattis mammsen!

Imorse gjorde jag upptäckten att min plånbok var borta. Efter att ha vänt upp ochner på hela världen har jag nu konstaterat att den är borta. Nu ska det bara spärras kort, simkort, anmälas och försöka skaffa nya kort, simkort och körkort. Som om jag inte har fullt upp här ändå. Jaja, 24 år och redan dement med hängröv. Vars ska detta sluta?

Sushi!

Idag har det lagats sushi här hos oss. Sarah kom hit för att lära mig sushirullandets konst, och vi hade ganska så skoj när vi gjorde dom. Och sjukt gott blev det oxå! Jag vet nån som ska investera i ett laga-sushi-kit när denna nån kommer hem till Norget. Vi äter alltid så mycket gott när jag är här och hälsar på.




Du är det finaste jag vet!




Tisdag och onsdag i Umeå

Igår var det promenerande, fikande och inredningsaffärer på dagen, fika och mys i Sävar på kvällen. Fick träffa aaalla mina kompisar och äta massa gott. Idag har jag varit med min mamma och Iselin och handlat. Mathandlat alltså. Det tog skitalänge, men detf inns en jefla massa god mat hemma nu. När jag har druckit upp mit kaffe ska jag och Sarah börja  laga sushi. Yes, det är sant. Vi ska laga sushi alldeles själva! Sen ikväll kommer det finbesök från Gällivare oxå.

Min dator har blivit lite krasslig, och funkar inte riktigt som den ska. Jag är lite ledsen, Iselin oxå, för hon tycker om datorn hon med. Tur det finns fler datorer här i hemmet.


Iselin går på badhuset

Idag åkte jag och Naima och Iselin till badhuset i Sävar. Tristan kände sig lite krasslig, så hand fick stanna hemma. Det var första gången Iselin skulle bada badhus. Hon var som vanligt världens snällaste bäbi. Det var många andra större barn där som levde om, så jag tror hon tyckte det var lite läskigt ett tag, men det hindrade henne inte från att flyta runt och se allmänt nöjd ut. Sen fick jag och Naima bada bubbelbad, medans Iselin låg i sin bilstol och tittade på alla spännade saker runt omkring.



Full rulle på söndag

I morse skickade vi iväg min mormor och moster norrut, hem till Gällivare. Sen var det bara att klä på sig och barnet och ut och röra på sig. Vi gick lång tur, runt halva stan innan vi kom hem och drack mer kaffe. Japps, ryktet är sant jag har lärt mig att dricka kaffe! Jag lärde mig det i fredags när jag kom hit och jag är riktigt stolt över mig själv måste jag säga. Sen har vi käkat middag med Naima och Tristan, lekt lite inne och ute i lerig lekpark, skickat hem Stockholmarna och nu sitter vi framför teven och ser på svenska Singing Bee. Pinsamt värre. Har varit en bra och händelserik dag. Kul att ha grejor att göra hela dagarna för omväxlings skull. Lite trist bara att H inte kunde följa med till Umeå den här gången.





Det pinigaste EVER!

Scenariot är följande;

Lagomt vuxen tjej, ganska cool och snygg (typ som jag) är läbbigt sugen på chips. Bestämmer sig för att ta bilen på affären för att inhandla förnödenheter. Bilen är borta. (Nooooooo!) Den lagomt vuxna tjejen inser att hon måste gå. Tjejens morsa förbjuder henne att gå ensam, morsan ska följa med. Fatta pinigt att ses köpa chips med sin mamma en lördagkväll!

50-års fest!

Idag har jag och Iselin vart och rännt på stan. Skönt att komma ut och röra på sig efter att bara ha rest dagen innan. Vi gick i affärer, träffade Umeå-folk och bästaste bästa kompisen Naima! Härligt att få träffas, skvallra och kramas efter så länge. Så köpte vi blommor och gick hem till oss. Imorgon ska vi umgås ännu mer.

Nu har vi festat hela eftermiddagen och kvällen. Mormödrar, gammelmormor, kusiner, kusinbarn och gud vet vad för slags släktskap folk hade till varandra. Kul var det i allefall och god mat, som vanligt. Speciellt kul var det att träffa alla folk som jag inte sett på snorlänge. Iselin var nog populärast av alla, och som näst yngsta barnet sa "man får klappa".  Iselin var dödstrött när alla hade åkt hem och somnade på tre röda sekunder. Det firas med lite Baileys!










Kvällsmys. Man skulle haft lite karra.

Iselins första flygtur!

Efter många mardrömshistorier var jag lite smått nervös inför flygresan. No need to be visade sig sen, då Iselin uppförde sig exemplariskt, charmade kabinbesättning och medpassagerare med sitt dreggel och sina leenden. Jag hade turen att sitta bredvid en 6-barns pappa som med glädje delade med sig av flyga-för-första-gången-tips, erbjöd sig att hålla i lilla fröken om jag behövde hjälp och så vidare. Sammanfattningsvis kan vi säga; inte ett endaste skrik på hela flygresan och en mycket stolt bäbi-mamma!

Iselin verkar inte ha gjort annat än flugit flygplan!


Här chillar hon på Arlanda innan nästa flyg går.


SURPRISE!!

Imorse klockan efter sex nångång gick jag upp, fixade till mig och barnet och drog till Gardermoen. Nu, många timmar senare har vi äntligen landat i Umeå! Det hela bestämdes för typ två månader sen, men har hållts superhemligt då målet var att överraska min mamma som fyller 50 till veckan. Och överraskad blev hon alltid. Hur kul som helst! Jag har känt mig så lömsk när jag gått och vetat om det hela tiden när hon frågat när vi ska komma och hälsa på och jag har svarat jag veeet inte och sett oskyldig ut. Nu är vi iallafall här och jag är hungrig som tolv vargar. Hoppas det blir mat snart!

Word-pooping på Kolbotn

Igår trodde jag det var torsdag. Idag tror jag det är onsdag. Jag får ju iallafall med mig alla veckodagar, även fast de nu nödvändigtvis inte kommer i rätt ordning.  Idag jobbar karlslokarna, skönt att bli av med dom ett tag. Då passar jag på att:
  • gå upp tidigt med Iselin
  • ligga i soffan i pyjamas halva morgonen
  • bränna äggen jag ska ha till frukost (givetvis de två sista, så jag blir utan ägg)
  • sitta på toa med öppen dörr
  • promenera ner till besteföräldrarnas internet

Ska bli så skönt när vi får nördnett hem till oss. Det tycker nog alla inblandade. Allra mest besteföräldrarna. Så har lillebror äntligen lovat att flytta ut, så i två dagar har jag och H planerat vad vi ska göra med all denna yta i rummet som han lämnar. Datarum är givet, sängen ska säljas, bokhyllan monteras ihop för någon mindre variant och databord ska in. Yes, vi kommer nog ha lite att roa oss med in the future. Little miss Iselin sover så sött i sin vagn. Jag blir lite avundsjuk, jag är oxå trött. Fast man måste visst prioritera här i livet, så då väljer jag att sitta här. Alltså..

Träningsvärk

Idag har jag träningsvärk i magen. Det är ungefär det skönaste som finns. Förutom när man har träningsvärk i hela kroppen samtidigt. Eller när man upptäcker en ny muskel, som man inte ens visste att man hade. Ah, det här måste jag nog se till att få fixat. Härligt härligt!

Ps. Idag är det soligt och fint ute. Ds.

[Rubrik saknas]




Vi lekte igår och tog massa bilder.
Tjejen är lika van till kamerablixtar som till mammas bröst.

Det är rätt härligt att städa

Iselin sovandes ute i vagnen och med en hink med skurmedel kan man göra underverk! Upptäckte tyvärr mer mögel bland handväskor, och lite saker som måste slängas. Skit och bajs, men det finns ju plats för att köpa nya då istället. Ja, jag får nog lov att se det från den ljusa sidan! Igår åt vi middag vid köksbordet för första gången på x antal månader. Iselin var med, för nu har vi börjat öva på att sitta vid matbordet. Än så länge tittar hon bara på när vi äter, men om inte allt för länge ska det bli lite provsmakning minsann! Det var i alla fall en hit att sitta i stolen och titta på. Så lättroad man var när man var liten :)



Bästa partykillen

i lördags var helt klart Björnar. Han och Henning kom genast mycket bra överens.
Tur jag inte är särkilt svartsjuk av mig.




Oh happy day!

Glömde visst att nämna att inom två veckor så har vi internet!! Jag är så lycklig så jag kissar nästan på mig! (Okej, där ljög jag) och jag har börjat drömma våta drömma om World of Warcraft! Iselin börjar ju bli så stor nu, så det är lika bra att lära henne spela på en gång tycker jag.

Måndag nu igen

Måndagen började med sovmorgon för min del, då H tog med sig lillfröken upp då hon vägrade somna om vid 7-tiden. Alltid mysigt att vakna utvilad, när bäbin kommer tillbaka efter några timmar och vill ha mat. Några av de viktigaste samtalen oss emellan sker i sängen efter hon har fått frukost. Utöver det har morgonen bjudit på en del skrik och kräks och bajs.

Resten av måndagen ska ägnas åt att skura kylskåp, badrum, kök och vardagsrum. Vi har latat oss en del på sista tiden och inte gjort mer än det absolut nödvändigaste. Så hörde jag ryktas om kyckling och klyftpotatis till middag. Mumma! Speciellt då det inte är jag som ska laga maten! :)





Lööövli söndag!

Det är bara att inse att jag börjar bli vuxen. Efter en blöt kväll på byn, så är det helt jävla onaturligt att vakna klockan 8. Och att inse att man inte kan somna om. Darn. Men vi hade rätt kul igår, och när vi skulle på krogen kom vi på att vi var mer sugna på korv än öl, så vi åt och innan vi tog en taxi hem. Söndagsrapporten är att det är soligt, så ögonen gör ont och efter två alvedon är vi så gott som nya, nästan. Iselin ligger ute i vagnen och sover och är bara sötast i världen.

Vi är föresten tvingade på läbbig familjemiddag ikväll.
Precis vad man är upplagd för en bakfylle-söndag.
Eller hur det nu var..

Igår såg vi en film

Den handlade om ett gäng amerikanska ungdomar som var på semester i Mexico. De skulle till någonslags ruin-pyramid, och när de kom dit så blev de under pistolhot tvingade högst upp på pyramiden. Sen började växterna runt pyramiden äta på dom. Ja, ni hör ju själv vilken toppen film det var (inte alltså), och vi var alla rörande eniga om att det var en och en halv timme av våra liv, bortslösade och aldrig att få igen. Henning ska aldrig mer få välja film. Har har en mindre tilltalande egenskap som gör att han i 97% av tillfällen väljer såna filmer.

Jag däremot, jag väljer bara bra filmer.

RSS 2.0