Hej Sverige!

Idag blev det då av, Sverigeturen, och mathandling! Mest bara kött, frysen var tom och behövde påfyllning. Så råkade jag hitta en julgran och lite julsaker, och har man en Iselin så måste man fira jul. Såldes så var blien proppfull med mat och julsaker och barnvagn, och vi var himla glada vi hade fått låna audin, som är klart större än våran lilla fis-bil. Iselin var föredömlig och sov hela vägen dit, och lekte med Teskedsgumman på vägen hem. Hon kan få följa med fler gånger :)









Vi hänger i soffan idag

Efter liten utflykt till Babyshop där vi inhandlade en mysig ull-dress till lilla fröken, så hänger vi nu i besteföräldrarnas soffa, eldar, tittar på internet och fashineras av snön. Man behöver inte göra så mycket hela tiden.





Det snöar för första gången i Oslo!!

Eller inte. Men man kan ju tro det med tanke på hur många bilar vi har sett avkörda. På en kilometer var det fyra avåkta bilar och en lastbil. Radion och teven berättar om totalt trafikkaos från alla håll in och ut av Oslo. Hur kommer det sig att alla blir precis lika förvånade varje år? Det är inte så att det är en nyhet att det kommer snö och att man kommer behöva vinterdäck när temperaturen kryper neråt noll.

Sen kan jag ju passa på att spy lite galla över idioten som kommer och kör längs den lilla vägen upp till H´s föräldrar. Det är en brant backe med en skarp kurva, och den jag misstänker är lite smått retarded kör i säkert 140 (nästan iaf), sladdar och tror han äger vägen. Kul när man kommer gående där med en hund eller en barnvagn och håller på bli påkörd. Nej, ser jag han en gång till så ska han få sig en riktig avhyvling, hans egen mamma verkar inte ha lärt han nått, så nån måste ju uppenbarligen göra det.

Härligt att vakna upp till snö!!


Okänd smartskalle som missat att svänga i kurvan.
Lägg märke till hur staketet är formad runt fronten av bilen.


Fluffiga rosa moln

och några rosendoftande håriga djur önskar jag härmed skickat till mitt lokala NAV kontor.
De har lyckats! Jag har fåt helt korrekt utbetalning, i helt korrekt tid!
Det är nästan så jag får dåndimpen!


Idag ska H på tuff jobbintervju, så vi håller tummarna allihopa att han få jobb, och jag slipper ha han drällandes hemma hela dagarna. Jag och Iselin däremot, vi ska ner på Kolbotn Torg och göra av med pengar och luncha med två andra mammor och deras knoddar.



(PS. Imorse när vi gick upp var det minusgrader. DS.)

Det är något med måndagar

Vid åtta-tiden vaknade Iselin och låg och jollrade i sängen tills vi vaknade. Henning gick upp med henne och bytte blöja och lagade frukost till mig, så när jag gick upp var det bara att sätta sig att äta. Snacka om vardagslyx! Efter det har vi lugnt och stillsamt klätt på och tvättat och fixat oss, innan vi åkte ut för att handla nya snygga kläder till H. Nu är klockan precis 11, och vi har redan gjort det vi skulle få gjort idag. Det är härligt att gå upp tidigt!

Vintertid

Igår satt jag uppe och såg film till klockan ett. Sen vaknade vi halv nio, trodde vi. Tills vi slog på teven och såg att vi skulle ställa tillbaka klockan. Min mamma har visst slutat berätta sånt åt mig, rätt dumt tycker jag, som då måste minnas sånt själv. Snart ska vi röra oss hemåt, hitta på nån god middag och se på Robinson! Heja söndagar!

Idag var dagen!

Då Iselin rullade från mage till rygg för första gången! Till och med besteföräldrarna fick vara med och bevittna detta historiska ögonblick. Däremot så missade Iselin-pappan det, då han var upptagen med att byta till vinterdäck på bilen. Erkänn du önskar att du oxå bodde i Norge mamma!

Här är hon då, det vackraste jag vet!
(Och alldeles ny-rullad)



Så här trött blir man!

Av intensiva samtal och brottning med bamsen.



Yesterday

Igår var jag och lilla fröken på svenska kyrkans babycafé. Hon sov hela vägen dit, så hon skulle orka vara vaken när vi sjöng och tittade på större barn som lekte. Det var himla trevligt som vanligt, och Två timmar senare så var dte en jättetrött bäbis som somnade i vagnen och sob hela vägen hem.

Väl hemma möttes jag av städande sambo. Vartenda klädesplagg hade lyfts ut ur garderoben och han stod och skurade den med klorin. Jag passade på att slänga en del fula kläder, samt plocka ihop två påsar som ska ges till bättre behövande. Det får plats sjukt mycket kläder i våran garderob märkte jag oxå. Och nu är allt jättefint och välorganiserat och jag blir lycklig varje gång jag tittar in i den. Härligt!

Idag har vi städat lite till, i garderoben i hallen och bakom sängen. Vi fick oss oxå en tur ute i solen när vi gick och köpte sushi till mig. Ibland är livet bra härligt! Ikväll ska vi se på lite film, och jag ska äta upp resten av min sushi :)

Gårdagens outfit: Iselin


Bamse från Bamsefabrikken.






Iselin är som så kul. Hon kan ligga och leka och smaka på alla leksakerna hur länge som helst,
och så har hon börjat skrika riktiga glädjetjut. Det är helt underbart att lyssna på :) Sen tycker hon
oxå mycket om att dreggla, vädigt gulligt, tills man plockar upp barnet och inser att hon är helt
 nerdregglad och behöver torra kläder. Eller, det är fortfarande lika gulligt då. Hon är så söt!
Hon är föresten oxå himla duktig på att brottas med sina leksaker. Hon vinner jämt!

Vi har en hyresvärd

Som tar sig sådana otroliga friheter. Ända sen jag upplyste honom om att vi önskar att flytta så har han varit ner två gånger om dagen minst för att lämna värmeelement, luftavfuktare, kontrollera mängden vatten i luftavfuktare, tömma luftavfuktare på vatten samt nu senast flytta tidigare nämna luftavfuktare till ett annat rum! Seriöst, vem tror gubben att han är, har han inte hört talas om det där nyaste, privatliv tror jag det hette.

Imorse låg jag så gott och sov, när han sticker in huvet och ska ställa dit nåt nytt. Kul, där ligger jag i sängen, och när jag ligger i sängen i mitt hem så förväntar jag mig att få vara i fred. Inte att en gammal gubbe ska titta in huvet och se mig i underkläder. Det är en anledning till att de enda gångerna vi är hemma är kvällstid för att laga middag och sen sova.


(Sen kan jag ju bara nämna att han har varit ner lite titt som tätt tidigare oxå för det ena eller det tredje, och att så fort vi kommer eller går står han slickad mot fönstret för att undersöka saken, och tittar riktigt ordentligt. Känns lite som att vi sitter på några av rikets hemligheter som han försöker avslöja, med tanke på all bevakning)

Nåt som däremot är jefla bra!

Är finn.no, där man kan lägga in en kontaktannons om sig själv och vad för slags boende man letar efter! Svindyrt är det, men på mindre äm 24 timmar har jag fått två mail, två telefonsamtal och en visning ikväll. 116 sidvisningar och 44 mail som är ivägskickade om att vi finns, och hoppet om lägenhet är nu större än den var igår!

Efter en god natts sömn

bor vi fortfarande i helveteslägenheten utan internet med med mysigt mögelsvamp. Ingen förbättring på den fronten alltså. Men jag fick sova länge idag, tror inte jag gick upp före 12. Var himla skönt, då jag var vaken större delen av natten med bäbis som hade ont i magen. Kom fram till att det formodligen är såndär skagenröra/crabsalad som jag älskar att ha på mackorna som gör att lilla fisen får ajaj. Således utesluts sådant ur min kost, och jag inser att framtiden ser om möjligt ännu mer mörk ut.

På dagens planering står inte mycket mer än lägenhetsjakt och laxmiddag. Juste, vi har lovat Iselin att hon ska få bada ikväll oxå. Imorgon tänkte vi oss ner till helsestasjon och se om man kan lyssna på bäbislungor och på torsdag ska vi på babysång i svenska kyrkan!



Föresten ingen som kan tänka sig att sälja lite valium eller annat likvärdigt preparat till mig?
Inte?
Nehej..

Två visningar

Har vi varit på. Slöseri på tid, när 10-12 kvm av den totala ytan utgörs av en lång smal och omöblerbar gång. Såldedes fortfarande på jakt. Ringde en av uthyrarna, vars mobilsvar började svamla om planeter och vara i yttre rymden, lätt skummast idag.

Hon gör mig glad!



Tur värdens finaste bäbi finns, och kan få en att le
 även om man bor i värdens mögligaste hem.


Är det inte en såndär blå-måndag?

Går i garderoben, och vad ser jag där om inte mer förstörda kläder! På med första bästa plagg jag hittar och upp och visar hyresvärden, som inte alls kan förstå hur det kan vara fuktigt. Vi flyttar iaf sfsm, och ska "gå igenom lägenheten noga"  tillsammans med honom när vi flyttar.

Nu sitter vi alltså här hos Hennings föräldrar och har OL i lägenhetsletning. Ska på visning på lätt bästa läggan på Vika ikväll. Vore så GRYMT att få bo där! (Bifogar bildbevis på senaste garderobsfyndet. Avundas!)



Dags att röra på sig.

Nu ska jag jäklar i mig åka på sushi-jakt!
Och sen ska jag fråga Iselin om hon vill se på Sex and the city filmen med mig.
Henning vägrar.

Saker som är imponerande:

  • bli sittande med en taxiräkning när man inte ens åkte i den bilen
  • hinna ha sitt nya visakort en hel dag innan man slarvar bort det
  • att ringa för att spärra ovannämnda visakort, och medans man letar upp siffror som behövs sjunga taskig vänta-musik till snubben i telefon tills han blir förbannad



Nu blev jag så sjukt sugen på sushi så jag måste nog försöka övertala Henning att vi ska åka in till stan och köpa sånt. Med tanke på hur otroligt charmerande jag kan vara om jag verkligen vill nåt, så borde det gå lätt. Hoppas jag.
hoppashoppashoppas

Det där möglet

Igår kom det en snubbe hem till oss som skulle mäta fuktigheten. Sovrummet vårat hade alldels för höga värden, både i väggar och golv. Speciellt i det mögliga hörnet, och golvet under garderoben. (Precis som väntat alltså, vi räknade med att det var anledningen till att kläder möglade.) Sen mätte vi i det lilla sovrummet, där min bror bor. Alldeles för högt där med, överallt, så han sa att det var helt obeboeligt och något om limmet till golvmattan som avger farliga gaser när det blir fuktigt under. Skål för den!

Nu ska vi iallafall flytta sfsm, och försöka få hyresvärden att sänka hyran en del i och med att vi inte kan använda ena rummet. Känns skönt att få veta av folk som jobbar med sånt att det är farligt att bo där, så hyresvärden inte kan komma och försöka vifta bort våran oro.

Iselin är bara söt hon!

Vi sov himla bra inatt jag och Iselin. Hon har inte vaknat annat än för att äta en gång vi tre-tiden. Henning hade somnat framför teven, så Iselin fick stanna i sängen med mig efter maten. Idag har hon varit lite gnällig, säkert efter gårdagens vaccin. Aldrig kul med sprutor, tycker jag, speciellt inte på min lilla sockertopp! Här är hon iallafall, glad som bara den!




Underbara barn, 3 månader!

Så idag firades dagen med ett besök på helsestasjon där det mättes och vägdes. Och vaccinerades. Jag hade förberett mig på jordens undergång och galet tokmycket skrik, speciellt då hon bara hann sova en halvtimme innan. Men mitt duktiga lilla barn bara grät lite grann (med riktiga tårar, huga!) och sen när det erbjöds lite bröst så blev hon snäll som en.. ja, bäbis.


Längd: 61,5 cm
Vikt: 7380 g




(Tack mormor för dom fina kläderna!)



Hur man får tid att blogga

med en liten tremånaders ät- och bajsmaskin. Den frågan får jag alldeles för ofta (typ aldrig, men jag kan ju svara ändå!)

Steg 1. Gör upp en eld. Förslagsvis i lämplig öppen spis speciellt avsedd för detta ändamål.
Steg 2. Placera babyn i närheten av denna öppna spis. (OBS! I närheten av, inte I)
Steg 3. Har du nu gjort detta riktigt kommer babyn att snällt ligga och fashineras över flammorna så du kan skriva meningslösa inlägg på din blogg.




Det enda prolemet är att hon har så gulliga ljud för sig när hon ligger där så jag vill bara gå och pussas på henne.

Mera mögel!

Idag skulle jag plocka fram underställ och varma handskar för att slippa frysa. De har förvarats längst ner i min garderob, för att det är ett smart ställe att förvara sånt. Döm om min förvåning när jag hittar MÖGEL på mina kläder!!! Nu jävlar ska hyresvärden skjutas (kanske inte på riktigt) och utflyttning sker snarast. Ska se till så Henning skriver snygg uppsägning så kan vi lämna den och visa upp hur våra kläder ser ut efter att ha förvarats i de garderober som han byggt. Skulle han börja bråka om depositionen ska han få höra ett och annat, vi vinner lät iom att han vägrat ordna så vi kan få bredband, vilket står i någon slags lag för folk som hyr ut bostad. Jag är bara så jävla förbannad för att han inte lyssnar på oss när vi påpekade mögel för drygt en månad sedan, och tror att vi faktiskt vill bo där med liten bäbi. Up yours gubbjävel tänker jag inte säga till honom, men något fint ska jag nog komma på.

Att vakna en söndagmorgon

sträcka sig efter mobilen för att undersöka vad klockan är och mötas av "Du har 44 nya sms".

Det finns stunder då det är ganska ballt att vara först i allas telfonlista. Tyvärr kan jag inte minnas exakt när de tillfällena är. Däremot så kan vi konstatera att jag numera skickar hotfulla sms tillbaka och kräver att vederbörande sätter valfri bokstav framför mitt namn. Helst ett K, eller nåt annat sådär mitt i smeten. Om vederbörande råkar ha Chess abonnemang så brukar jag hämnas genom att skicka varenda sms från utboxen till vederbörande. (Jag skickar gratis sms till alla som har Chess)

Det är oxå ganska mysigt när någons mobil råkar ringa upp mig från någons byxficka. Jag kan få lyssna till oerhört spännande saker som att folk går, bråkar och pratar. Hittils har inget hmligstämplat avslöjats på detta vis, men jag väntar ivrigt på den dagen. (Min tystnad kan gå att köpas).



*



Imorgon ska jag köpa min nya vinterjacka.
Aj löv it.

Kattmat ränner på byn igen!

Igår hade vi tjejmiddag, minus bäbistjejerna. Vi drack alkohol och inget stackars barn ska behöva se sin gamla morsa på fullan. Vi käkade sushi (som Nettan uttryckte sig; "jag kom just i min egen mun") och ostbricka. Vi drack irish coffes och sangria. (Och öl och vodka battery). Sen drog vi på Yatzi, såntdär ställe som är halvvägs brunt, och så spelar de taskig musik och har litet dansgolv. Vid ett-tiden insåg jag att jag inte alls var tillräckligt full för att orka med snorungarna som var där (20-års gräns, jag är gammal!) och begav mig hemåt. Idag är jag frisk som en kråka, vi har redan vart på affären och allt. Det är skönt att kasta in handduken och gå hem tidigt!

Liten sötnöt i egen hög person





Vi låg i sängen en dag och presenterade Iselin för alla hennes gosedjur, det var
väldigt spännande tyckte hon. Sista bilden är Iselin och Elsa på svenska kyrkans
babysång/babycafé igår. Syns det att det bara är två dagar emellan dem?!

Babysång och babycafé

Var vi på igår, på Svenska kyrkan i Oslo. Det var himla trevligt, 8 mammor och 9 barn var vi. Iselin somnade när vi skulle sjunga, men vaknade sen och tyckte det var så himla kul att sitta och titta på allt nytt och de större barnen som for runt och lekte. Fika fick vi oxå :)

Idag har våran tvättmaskin gått sönder. Jag föreslog att vi skulle säga upp lägenheten och tvätta hos Hennings föräldrar tills vi flyttade och fick en ny en. Det tyckte inte Henning, så vi får väl bara gå omkrig och ha skitiga och illaluktande kläder då.

Mistah big spender!

Det var väl mig det.
Elkjöp och IKEA avklarat.

Värdens läskigaste försäljare var de på elkjöp oxå. Han dumförklarade oss totalt innan jag berättade om min datagud till sambo. Försökte sälja allehanda jävla skit på oss oxå, men vi tog oss iväg innan slutsumman blev femsiffrig.

Mamma - faktura kommer!


Imorgon ska vi på fancypansy lägenhetsvisning på Nordstrand. Fjordutsikt och jävla ny och fräsh. Enda negativa är att inflyttning är på lördag. Vilket betyder hela tre månaders dubbel hyra. Inte aktuellt men man kan väl få titta ändå.

Om att äga två par byxor

Och enbart två par byxor (de fula stora gravidbyxorna jag har räknas inte). Om ett par av dem inte är för små (däremot har ägaren alldeles för breda höfter) och det andra paret helt plötsligt går sönder, ja då står man där med rumpan bar och får skämmas.

Iselins nya hobby

Iselin har blitt så stor! Hennes nyaste hobbysar är att beundra sina händer, äta på sina händer och att
prata med och försöka röra vid Bamsen. Väldigt charmerande, även fast Bamsen inte pratar tillbaka.






Helgen i sammandrag

Jag och the little pig vaknade för drygt en timme sen. Varför göra måndagar värre än de är liksom. I fredags var jag och Henning ute på våran första dejt ever (ungefär). Vi käkade på Big Horn Steakhouse och gick på en av barerna där vi var stammisar i ett annat liv och tog en öl innan bion började. Nya Arn-filmen, bra som tusan.

I lördags var vi på 85 års kalas med massa mat och folk. Väldigt trevligt i små doser. Kvällen sen ägnade vi åt att spela Buzz där jag ägde (helt sant, fråga vem som helst!) och se på töntiga familjefilmer. Gick och la oss skamligt tidigt.

Igår var Iselin inte alls så nöjd. En hel del skrikning och ont i magen för att någon (jag nämner inga namn) smällt i sig två avocados med massa räkor och krabba på under lördagens kalas. Det fick vi givetvis ångra bittert. Ännu hemskare är att lilla apan min har börjat gråta riktiga tårar, så allt det onda ser genast mycket ondare ut.


Nu ska vi klä på oss och bege oss ner mot Kolbotn torg där vi ska träffa några andra mammor och deras små korvar. Iselin är en hel månad yngre än den äldsta, och jag 12 år yngre än den äldsta. Men vi har trevligt ändå, dricker kaffe och jämför bäbisbajs typ. När jag kommer tillbaka tänkte jag lägga in några tjusiga bilder från mobilen. På Iselin givetvis.


Konversation en torsdagkväll

Henning: Jag har smör i örat
Jag: Varför har du smör i örat?
Henning: Jag hade smör på fingret, så kliade det i örat.


Jaja, jag får skylla mig själv som frågade.

Två puckon är inte = en smarting

Och det vet jag för att jag och min sambo har i två dagar försökt förstora ett kort på våran dotter som ska ges bort i 85 års present.  Idag var ännu ett misslyckat försök. Får se om jag lyckas imorgon då jag ska hämta dom. Inte ska det vara lätt sa hamstern.

Imorrn ska vi äta på restaurang och gå på bio. Fancy-pancy på hög nivå!

RSS 2.0