Tre år sen



Koninginnedag i Amsterdam. Vi hade till och med ställt klockan för att ta oss in till stan i tid. Vi drack som svenskar, dansade, sjöng och hade galet skoj. (Och blev matförgiftade. Ingen som upplyst oss om att alla utomhus-hamurgerställen inte var nån höjdare).

Idag har varit aningens annorlunda. Promenad i solen. Vi ropar lite i alla tunnlar vi går igenom för att det är så kul. Sen dricker vi kaffe, surrar, gungar och leker. Äter laxpaj med fetaost till middag. Nu sitter jag och väntar på att det ska bli kväll så jag får öppna vinaren. Åh, det är typ nu. Jag vet nån som fått 17 nya fräknar i solen idag.

Tot sinas!

Tisdagsröj

Idag var vi till kyrkan igen. Det är så mysigt med sång, lek, fika och andra mammor att prata med. Iselin sitter och vaggar med till sångerna och tycker det är skitkul hon med. Och sääääjtan vad de har goda bullar! Efter det åkte vi till besteföräldrarna på kaffe, surr och mer lek. Bestemor har lärt Iselin att vinka, härnäst tänkte jag lägga in en beställning på att klappa händerna ;)

Jag har hittat skorna jag ska ha på bröllopet! Precis såna jag ville ha, apsköna, skitsnygga och hälften av priset jag trodde. Underbart!

Nu ska jag baka ut brödet som stått på jäsning och om en vecka är min lilla mamma här! Oj vad jag längtar!


*blink*

Ett intresse jag hoppas håller i sig

Iselin var tvungen att avbryta gröt-ätandet och inspektera en ny spännande sak på golvet. Känna, klappa, slå och se lite förskräckt ut när den satte igång och brumma. Idag har hon även bajsat i pottan. Hon låg och sprattlade naken efter badet när det började spraka där bak, så vi tyckte det var ett alldeles ypperligt tillfälle att prova den. Ett mycket lyckat försök!




En dag för historieböckerna

Kom och kolla! min kille ropar på mig, jag suckar lite och undrar vad det är för fantastiskt han nu ska visa. Kanske har han tagit på sig skorna på rätt fot eller nåt annan lika spänannde. Döm om min förvåning då jag ser han stå och hålla Iselin i händerna, och ser henne ta små bäbis-steg framåt! Min lillaste lilla bäbis tänker börja gå! Helt amazingly underbart och fantastiskt, och nästan så jag grät en liten tår av stolthet.


I hoppgungan och blir tvungen att mannekänga åt tante Heidi.
Tydligen inte så himla kul :)

Första uteträningen

En och en halv timmes springandes, jagandes efter en boll. Jag kan inte komma ihåg sist rörde mig så mycket, sammanhängande, Reslutat? Två blodiga skavsår de luxe och en kropp som har fruktansvärt ont. Sen ska vi tydligen ha första matchen nästa vecka redan, så det brinner lite i knutarna här om jag ska ha någon chans att överleva det hela. Helt plötsligt känns talesättet om att det är tanken som räknas, som ett väldigt dåligt ett att luta sig mot.

Klockan 18.59 satte jag mig i soffan efter att ha nattat Iselin.
Jajjemän, det funkar som katten det här!

Det är fortfarande sol ute. Och jag ska på grillfest på lördag!

Gladgladglad

Är nog det som kännetecknat bäbisen mest idag. Otroligt lycklig liten dam! Vi åkte till kyrkan och sjöng och lekte och pratade med andra mammor. Iselin lekte tillochmed själv på golvet när jag fikade! Helt otroligt, tjejen som inte ens tillät mig ställa mig upp ur soffan :) Kändes otroligt skönt!

Och med nya kvällsrutiner så verkar vi ha fått ordning på nattandet. Hon har börjat äta välling oxå, det som ratades tidigare. (Kan iofs bero på att vi var smarta nog att prova när hon redan var skitarg). Nu sitter hon i soffan och guffar i sig en flaska välling och somnar nästan sittandes. I säng, och sovandes innan 7!

Lycklig bäbis = lycklig mamma!!

Bästa ekvationen ever. Underbart!






(Ps. Jag läste nånstans att bäbisar inte skiter när de badar. Jag vill nu upplysa om att det är helt osant! Ds.)

Underbara jäkla unge

Gick ännu bättre inatt! Hon sover gott i sin egen säng, med lite lutning på. Snoret har börjat rinna igen och hon har hemsk torrhosta. Snacka om att vara förkyld hela tiden! Jag börjar vänja mig vid att vakna innan 7, än så länge kan jag ju lyxa mig och ligga och dra mig ett tag, annat blir det när man ska jobba. Iselin somnade just nästan helt själv i sin säng. *stolt*


Kladdkakemuffins

Har långe varit sugen på att baka kladdkakemuffins. Recept hade en av Oslo-mammorna och efter att jag sett bilder på dem kunde jag inte hålla mig längre. Och gott var det! Farligt gott!


Sugen?

Söndag!

Natten gick bättre än den förra, och hon sov nästan hela själv i sin säng!

Klockan 20 i 7 var alla chnaser och önskningar om att somna om borta, och jag fick bita i det sura äpplet och gå upp och utfodra vargarna. Mig och Iselin alltså. Sen bakade vi kladdkakemuffins! Ska bli gott att smaka sen när vi ska fika :) Färga håret hann jag oxå göra och jag är skitnöjd! Iselin är på prommis med bestemoren sin, och Henning tvättar bilen. Jag sitter och kik på barnvagnar och önskar att jag bajsade pengar.


Zombie-mode

Fytt i grisen säger jag bara.
Iselin vaknade och skrek till kl 5 imorse. Aningens jävla galet slitsamt.
Hon somnade snabbt i egen säng ikväll. Får se hur länge hon sover.
Hjärnan går på halvfart, och den planerade utgången ikväll avbokades.
Raklång i soffan är mer min melodi känner jag.

Att somna

Hur 17 gör man för att få bäbi att somna själv? Whiskey? Träklubba?
Och vet du om doktor som skriver ut valium till föräldrar att ta innan nattning så let me know!
Att somna varje kväll av utmattning känns inte hållbart för någon.

Smarta tips belönas med livslång tacksamhet.

På promenad

Jodå, vi klädde på oss och tog oss ut idag med.
Promenad och bus på gräsmattan stod på schemat.
Och kolla vad vi hittade!



Nytt i bäbivälden

Iselin har gått från att slita sönder tidningar till att bläddra.
Bläddra fram och till baka i evigheter. Ikea-latalogen är en favvis.
Och hon har börjat klicka med tungan!
9 månader igår :)

 

Shopping och första hjälpen

Imorse vaknade jag av lite smågnällig dam. Och det har fortsatt i den stilen hela dagen.
Vi åkte iaf på shoppingtur med besteföräldrarna. Ikea var dagens stora mål och sen han vi även med en fika, och diverse annan titt. Till kvällen var det dags för första hjälpen kurs på svenska kyrkan, som hade bjudit in en sjuksköterska som höll låda. Skönt att få med sig det, utan barn så man faktiskt kan få med sig informationen. Min kompis Anna fick även med sig lite tips till sjuling-Elsa, så det var tipptopp!

Iselin blev himlarns superglad när jag kom hem igen, och började gråta för att hon insåg att hon hade saknat mig :) Efter 2,5 timmars "paus" så var jag helt klart mer upplagt för att försöka trösta. oj vad jag har börjat uppskatta de små sakerna efter att jag fick barn! :)

Våran bil har vart på rep idag, efter en och en halv timmes felsökning visade det sig att det var en slang som behvdes bytas ut. Vad reparatören ville ha betalt för detta var den ansenliga summan av 100 kronor. Han ville bara ha betalt för själva slangen. Vilken kille alltså! Det finns hopp för mänskligheten säger jag bara!

Jag är visst lite osammanhängande känner jag, så jag ska ta och tända lite ljus, vi har earth hour varje kväll här hemma med bara teven på, blir mysigare så!

Ingen rast, ingen ro

Imorse vaknade vi tidigare är väntat och fick såldes lite problem med vad vi skulle ägna helaa långa dagen till. Efter en kort konversation med Anna så klädde vi på oss och begav oss in mot byn och Svenska kyrkan. Babykafé stog på schemat och vi trillade in i samma stund som de sjöng klart första sången. Iselin tyckte det var himla kul med massa barn efter en lång helg med "bara" mamms och papps och lekte på. Sen slocknade alla små så fort de las ner i vagnen. Jag och Anna skulle till att äta sushi, och gissa vilka som slog upp sina små blå i samma sekund som vi kom till vårat sushi-place. Precis i rätt tid för att vi inte skulle få sitta och äta i lugn och ro :)

Sen fick vi till en snabbvisit hos besteföräldrarna innan vi i samlad tropp åkte till banken för att skriva på ungefär tusen papper och till min stora fasa ta kort. Vore sjysst med förvarning när sånt står på tapeten va! Iselin fick till och med boka in ett alldeles eget möte i banken imorgon. Hur tufft är inte det liksom!

Vi kom hem för en timme sen, och Iselin somnade på en gång, man blir trött av att inte sova mer än en gång på dagen.
Sko- och klänningsjakt inför kommande bröllop (inte mitt, tyvärr. Än får jag gå omkring och vara ogift synderska) är påbörjad och jag misstänker att det slutar med att jag får skaffa en färgad potatissäck för att passa min kroppsform.

Det var dagens rapport från Norge, på återseende!

Väl spenderade 149:-

Ser det inte galet kul ut så säg!



Man lär sig något nytt varje dag

Idag till exempel lärde jag mig att människokött är vitt.
Som kyckling.
Sånt upptar min hjärna en lördagkväll som denna.
Godafton!

No more tits

Att sluta amma har gått förvånansvärt bra. Efter att jag bestämt mig så var det inte mer med det. Första natten var sådär, men sen har det gått fina fisken! Att Iselin har vaknat nattetid har haft andra orsaker. Ibland klappar hon lite på tuttarna, men det verkar räcka alldeles utmärkt.

Det här med hennes nattliga äventyr och vakentid har fått mig och H att bli uppfinningsrika. De gamla madrasserna bars ut i vardagsrummet där vi bäddade på golvet för att slippa brottas med vaken bäbis när vi trötta vill gå och lägga oss. H får gå första ronden, och vid 3-4 tiden så brukar jag gå och lägga mig med Iselin och sova där till det är dags för frukost. Inte för att det brukar vara särskilt mycket spring, kanske just för att vi inte stör varandra så mycket i olika rum. Otroligt skönt att få sova bättre, för alla! Nästa projekt blir att få korven att sova i egen säng. Om ett tag. Innan vi flyttar och hon får eget rum iaf.

Dagtid är hon iaf sockersötaste snällaste gladskiten. Nu hoppar hon hoppgunga och tjoar lyckligt. Lillskruttan.




(Spana in snyggaste rutiga byxorna
som bäbipappan hittade på Lindex)


Påsklov!

Vi hann knappt klä på oss och sova frukost innan pappan var hemma igen. Skönt som katten tyckte jag, kul som attan tyckte Iselin. Jag pratade förföriska tankar om påsk-plock-godis och lyckades på detta vis lura H att vi skulle dra till Sverige. För att det inte skulle se så misstänksamt ut så köpte vi även upp kvoten med kött och lite andra svenska delikatesser. Tilläggas bör att det knappast var smartaste dagen att dra på, då det var fullsmockat med folk och vi dog trängseldöden flera gånger om. Nu är vi i alla fall trygt hemma, frysen full och godisskålen framme. Det återstår bara att önska publiken GLAD PÅSK!!


Tisdag.

Ungen sov finfint inatt. Vaknade sisådär 4 och knorrade på till 7 när jag gav upp.
Jag har haft skallebanken fråm hell sen igår, och inget hjälper. Sova? Nej. Friskluft? Nope. Alvedon? Nix. Mer alvedon? Naj. Med andra ord sitter jag här och bönar och ber barnet om att hålla ner nivån på skriken. Funkar sådär. Inom en timme borde hon sova frukost. Det ska jag tamejtusan göra jag med.

Lägesrapport

Vi lever. Även fast jag var mer än lovligt trött imorse kl 8 när skruttan vaknade och ville upp. Det var en hård natt och jag tog det trevliga passet mellan midnatt och uppstigning. H var mer än trött så han fick sova och sen ta ut henne på äventyr när jag påbörjade min sovmorgon. Det funkar väldigt bra att inte amma. Hon är absolut inte hungrig vilket vi vetat då hon inte ätit nattetid på länge. Det är bara mammagos hon vill ha.

Igår fick jag lite fri och passade på att åka och gå i affärer kik kläder och passa på att prova allt jag såg. Helt undebart att få göra sånt själv, utan någon som stressar, skriker och vill ha uppmärksamhet. Fast nån vidare shopping blev det ju inte, mer än fjädrar till vårat påskis. När jag kom hem igen efter tre timmar, så möttes jag av en väldigt sliten H, som sa att han förstår hur jag haft det på dagarna i veckan. Otroligt skönt att höra. Nu orkar jag en vecka till!

Åh fy sicken natt

En timmes hjärtskärande gallskrik. Jag överdriver inte ens lite.
I wish. Fast inge tuttande blev det fören det var dags för morgonslurk klockan 7.
Nöjd!

Måtte lillkorven bli frisk snart.

Grattis lillebror!

Idag tog min finaste lillebror körkort!
Grattis så skitmycket! Jag sa ju det skulle gå bra :)


Babykafé

Vilken natt, Och vilken morgon! Iselin har inte sovit mycket inatt. Fast klart mer än mig. Det är tokskrik ända tills jag plcokar fram tuttarna. Etthundrasjuttifjorton gånger. Överväger starkt att lägga ner amning totalt, det är ju inte så att hon inte får i sig käk ändå. Fast hur gör man det? Finns det möjligtvis en praktiskt stänga-av-knapp på både tutte och bäbis?

Morgonen fortsatte i samma gnälliga skrik-stil, så jag klädde på och packade in skruttbäbis i vagnen och åkte in till stan tidigare. Hon trivs så bra när hon får annat att titta på. Givetvis var det kontroll på bussen, och givetvis så hade inte jag hunnit fram och betala för att de alltid ska ha så jävla bråttom att köra iväg. Jag sa inte allt jag tänkte, och behövde inte heller då hon efter ett tag verkade haja att man inte lämnar ungen ensam i vagnen bara för att betala.

Sen fick vi i alla fall sjunga och busa. Kul på 4 hjul som vanligt, och roligare att vår hitte-kompis hakade på. Under hela dagen har Iselin inte sovit mer än sammanlagda 1,5 timmar. Efter en orolig natt och grymt tidig morgon hade jag klart förväntat mig mer. Är det något fel på korven?


Fin mössa som bestemor stickat!

Kaffe i solen

Ungefär tre sekunder efter att jag postat senaste inlägget fick jag ett sms från Anna.
Sol, fika och sällskap erbjöds och efter att ha övervägt lite grann (eller inget alls) så var det bara att slänga sig i duschen och klä på sig. För in til byn skulle vi. Iselin var glad när hon fick åka buss och fick nya spännande saker att kika på. Anna, Elsa och Nettan mötte oss, sen gick vi till Grünerlökka och satte oss och drack kaffe och surrade. Solen värmde nåt fantastiskt och det blåste varma vindar! Än finns det hopp om sommaren! :) Någon som hört vad de lovar för sommarväder i år?
Lill-apan somnade som en stock så fort vi kom hem, antar att hon laddar batterierna för morgondagens babykafé. Länge sen vi var dit nu, börjar helt klart bli dax! H sitter här bredvid och ser på landskampen, och jag ska göra han sällskap. Ajöken

Första april - vår

Solen skiner från en klarblå himmel. Termometern visar att våren äntligen är här. Den här gången hoppas jag den får stanna. Iselin sover sin förmiddagslur, säkert för att ta igen lite av nattsömnen som försvann på grund av all hosta. Jag sitter här och snorar och dricker varmt te med honung. Ska vi aldrig få vara friska? Inte för att vi är sjuk-sjuka, mer bara sådär jobbigt förkylda. Jag kan inte minnas sist jag var sjuk så här ofta.

Iselin har fått nya saker för sig. Hon vill inte sova. Det spelar ingen roll hur trött hon är, hon ligger vaken och vrider, vänder och korvar sig. Skriker gör hon oxå. Tre gånger om dagen när det är dags för vila, och varje kväll när hon ska sova. Det tar minst en halvtimme att få henne att komma till ro, och tålamodet sätts verkligen på prov. Kvällarna är enklast, för då tar pappan första ronden och går och lägger sig med henne. När mamma-skriken är outhärdliga så går jag dit, och hon tystnar och somnar fort. Hon är i allafall väldigt duktig på att säga mamma. :)

Hon har oxå börjat smacka med tungan när det är matdax. Hon tittar intensivt på vad det nu är som hon vill ha och smackar. Då får man snabba sig. Det bästa är när hon klappar på mina bröst och smackar, då är det bara att plocka fram dom :P


Promenad i solen. Ja, det är sockar hon har på händerna.
Jag hittade inte hennes vantar.

RSS 2.0