Söndagar är mys

Oavsett om det är jag eller H som går upp med Iselin på morgonen så startar dagen med nån smarrig frukost. Sen så är det badtajm för mig och lilla fröken. Svårt att säga vem som tycker det är roligast när vi sitter där och plaskar och busar så halva badrummet är blött innan vi är färdiga.

Efter det så brukar agendan se lite olika ut från söndag till söndag. Dagens var födelsedagsfirande hos Iselins besteföräldrar. God middag, tårta och bullar sitter finfint i kistan efter en hård helgs slit ;) Iselin får extra mycket energi och busar och härjar runt så hon helt glömmer bort att sova eftermiddagslur. Det är i smyg lite tacksamt när man kommer hem på eftermiddage och hon somnar fort så vi får göra lite tråkiga vuxengrejor som att städa, vika tvätt och packa upp ytterligare någon kartong.

Tänk vilken skillnad alltså. En gång i tiden var söndagarna den där apjobbiga dagen då man mådde kattpiss, åt fetmat och bara fettade sig i sängen för att man inte orkade röra på sig. Nu är det en av veckans bästa och mysigaste dagar!

Dagens fynd

Idag var vi bland annat på loppmarknad i Svartskog. Det resulterade i två nya, assköna stolar till det hutlösa priset 350 kronor. För bägge! Resten av dagen har jag gått omkring och varit nöjdare än nöjdast. Nu står de två skönheterna vid fönstret i vardagsrummet och är snygga. I like!


Brödbak och lillkorv

Sådärja. Nu har lillkroven somnat sött, en timme efter schema. Hon var så piggelin så vi passade på att busa lite extra. Sen hon har börjat sova två gånger om dagen på barnehagen sover hon jättebra på nätterna. Det är sällan vi behöver gå in dit mer, annat än när hon vaknar och vill sova i våran säng sådär vid ett tiden. Och vid sex så vaknar hon och vill upp. Passar bra då det är strax före då vi måste gå upp om vi ska hinna.

Vårat nya vitrinskåp är finfinast på sedan länge utsedd plats. Ska bara få fingrarna ur och putsa glasplattorna så kan det få flytta in saker dit. Kvällen i övrigt bjöd på brödbak. Morotsfrallor som blev så läbbigt goda så jag räknar med att bli rund som en ballong. Men det är smällar man får ta misstänker jag :)


Här provas det vinteroverall och visas hur stort den lilla sötnöten kan gapa.
Nu kan vintern få komma :)

Vi gick till affären

Idag gick vi till affären, jag och Iselin.
Iselin är så duktig på att gå, och det är inte mer än kanske 100 meter så det borde vara trevligt tyckte jag. Iselin oxå. Hon pekade på allt, stod lääääänge stilla för att titta sig noga omkring för att kunna besluta sig för vilket håll hon skulle gå åt. Såklart inte åt affären hållet, så jag fick hugga in och övertyga henne om att det var det enda riktiga. I alla fulla fall så gick hon hela vägen dit, faschinerades över alla kundvagnar och fick leka lite med en av de där små minikundvagnarna de har innan vi kunde gå hem. Det som kunde tagit 5 minuter tog minst en halvtimme, men hon var ju så lycklig! Min stora tjej som kan och allt!


Bästa sättet att äta mariekex är på golvet.


Iselin har ett plåster över såret i pannan som hon fick under gå-träning på
barnehagen, därför att den gick upp lite och började blöda. Men allt klär
en skönhet :)

Otrevligt möte

Idag var vi ute på diverse äventyr och ärenden. Vi satte oss ner för att äta lunch för att orka med restrerande uppgifter. Vid bordet bredvid satt en ensam, uppenbarligt berusad man som såklart började prata med oss. Jag satte mig med ryggen mot, för att slippa konversera med honom. När han började prata med Iselin flyttade jag lite på hennes stol, så hon skulle få koncentrera sig på att äta. Mannen reser sig upp och kommer fram och börjar prata med henne en decimeter från hennes ansikte och ska börja klappa på henne. Stackars liten blir jätterädd och börjar storgråta och jag blir riktigt irriterad! Man går väl för guds skull inte och klappar på vilt främmande barn hur som helst! Mer irriterad blev jag sen när karlfan inte lyssnar på mig när jag ber han om att flytta på sig och att inte ta på henne, ser han inte att hon inte vill det? Nej då försöker han klappa henne igen, för att hon blev ledsen första gången. Jag ber honom än en gång att låta henne vara ifred men han ska ändå stå rakt upp i henne och prata med henne. En kvinna i bordet bredvid säger även hon åt mannen att han borde gå nu och jag blir skitarg och säger att om han inte låter oss vara ifred så ber jag personalen ringa på väktarna. Vilket jag också blir tvungen. Jag tar Iselin och går bort till personalen och ber dom tillkalla väktare, Henning sitter kvar vid bordet och försöker upprepade gånger be han om att gå, gubben surrar på om gud vet vad, och när väktaren snabbt kommer och ber honom att avlägsna sig så blir han sur och säger att han får väl vara där om han vill. Först när väktaren tar upp telefonen för att ringa efter polisen så går han. Och vi får äta upp våran nu, kalla mat. Vi blev mätta i alla fall. Och jag har gått och tänkt på det resten av dagen, men nu borde jag vara klar med det!

Kökslampa

Vi har äntligen fått upp lampan över köksbordet. Den var snygg i affären, och ännu snyggare hos oss! När det blir mörk så blir det otroligt fina mönster på väggarna och taket. I like! Nu väntar jag bara på att fönsterbänkarna ska upp så jag slipper ha blommor stående på bordet.
Henning är ute på äventyr med sina kamrater ikväll. Öl och fotbollsspel på playstation hörde jag talas om, så jag sitter ensam i soffan och lyssnar på musik, surfar och delar en kall öl med mig själv. Iselin somnade efter en timmes nattning, skam den som ger sig! Och så fick vi ju reda på vem som är envisast av oss ;) För tillfället i alla fall. Jaja mamma, här kommer bild på lampan, in action.





Aj äm bäkk

Yes! Vi har fått tillbaka vårat internet! Dett känns helt underbart och fantastiskt, men när ska man hinna?! Så mycket annat som borde och måstes fixas, i  tillägg till allt det där som man vill göra.

Iselin måste vara typ världens bästaste unge. Hon går skitbra nu, ramlar knappt alls och leker ball och gör andra saker samtidigt. Hon över på att springa oxå. Tramp-tramp-tramp-tramp låter det i supersnabb fart när hon har hittat bollepåsen och kommer springandes med den och vill förstöra aptiten innan middag. Och arg blir hon när hon inte får som hon vill. Otroligt sött och väldigt högljutt. I smyg oroar jag mig för om grannarna ska tro att vi misshandlar henne.Hennes senaste påhitt är att ta mobiler, tevekontroller, kameror och vad hon nu hittar och stoppa in i tevebänken innan hon stänger luckan, helt utan att klämma några fingrar.

Äntligen är det helg, slutet på veckan firades med tacos som är en favorit hos Flisan oxå. Så massa många goda grönsaker, köttfärs och ovanligt bröd kan inte vara annat än tipptopp. Nu ligger vi i soffan och försöker komma fram till vem som ska gå ner på affären innan vi ska se film. Oklart vem som förlorar. Eller vinner, beroende på hur man ser på saker.

Kan för eran nyfnikenhetsskull tillägga att det regnade imorse. Som fan. Regnjacka och stövlar på, men jag var ändå genomblöt när vi ankom barnehagen. Det är inte så jäkla lätt när det envisas med att regna vågrätt. Inte nog med det, jag råkade gå på fel buss när jag skulle till jobbet. Svinlycklig var jag för att jag kom mig först på och således skulle slippa stå, fundersam när jag insåg att alla andra stod kvar utanför och inte gjorde minsta ansats till att följa efter och aningens generad när jag igen klev ur och  såg folk stå och flina åt mig. Sa jag att jag glömde dricka kaffe imorse?


Gå gå gå

Det är ungefär det som står på agendan för våran stora tjej. Hon ser ut som en liten boxare när hon ställer sig upp och stapplar framåt. Det går väldigt bra, även om det ibland slutar med att hon sätter sig pladask på vadderad rumpa. Tur hon använder blöja liksom :)

Hos oss har det varit en lugn helg. Vi tog en tur till IKEA i lördags, fick köpt vit träpersienner till vardagsrum och kök. Det börjar se mer och mer ut som ett hem och inte en byggarbetsplats, vilket känns otroligt skönt. Vi var även inom Maxbo för att höra vad som kan ha skett med tapeterna. Killen vi snackade med var väldigt trevligt, och när han inte kunde komma på någon som helst orsak til varför det ser ut som det gör, så tog han vårt telefonnummer och lovade att en producent ska ringa oss och avtala tid för när de kan komma hem till oss och kolla. Vilken service! Vi var båda två förvånade, efter sommarens upplevelser med mindre sverviceminded butiksanställda. Det finns hopp! :)

Vi ska snart bege oss hemåt till Trollåsen och byta om och snygga till oss för dagens födelsedagskalas. Iselins tremänning Mia ska fira sin ettårsdag, så det blir trevligt tänker jag.



Det kostar att lära sig att gå

Det är min dotter ett levande bevis för. Efter lite övertidsjobbande igår så kommer jag hem sliten, för att finna mitt barn i inte alls samma kondition som då jag lämnade henne på morgonen. Barnet i fråga klagade såklart inte, och hade strax efter den lilla olyckan fortsatt på övandet. Hon är upp i 17-18 steg nu innan krasch om man frågar personalen på barnehagen.




Barnehagen har stängt idag och imrogon, så jag tog på mig jobbet att vara hemma med korven. Vi lyxade till det med sovmorgon och grejer imorse, innan vi begav oss till besteföräldrarna och internet, då vårt fortfarande lyser med sin frånvaro. Om en stund ska vi gå och handla, innan vi promenerar hem och lagar lasagne till middag.





Utan internet

Jaha, då sitter vi utan internet igen. I minst två veckor och utan någonsomhelst kompensation vare sig ekonomiskt eller tillfälligt fungerande utstyr. Och de där idioterna som jobbar på NextGenTels kunde"service" önskar jag blodiga hemorrojder. "Vi kan sende ett klageschema" Tack.. Det hjälper ju oss jävligt mycket. Hade jag (eller du) betett dig hälften så grisigt på ditt jobb så hade vi varit arbetslösa för länge sen.

Nu ska jag betala räkningar, gud vad kul!

I personalrummet

på korvungens barnehage hänger jag och dricker kaffe och surfar, Sötnöten sover nu tror jag, och sen ska de leka ute. Idag var Iselins tremännings första dag här, de kommer bli två små gangsterungar som röjer runt misstänks. I brist på mobil så vill jag inte gå hem och inte kunna bli nådd, så jag får sitta här och vänta tills det är dags att gå hem. Jag borde helt klart ta och fixa fram min mobil snart. Men allvarligt, vem orkar sånt efter en heldag, middagslagning och hemmafix. Det lööööser sig, det är skönt att vara handikappad ibland intalar jag mig själv.

Tapet

Här är alltså en bild på våran skitsnygga tapet. Den är helt underbar och de satt perfekt. Till typ två dagar efter tapetsering så märkte vi att den verkar ha glidit isär, eller snarare krympt. Därav de fula ränderna. Ska besöka tapetbutiken för att se om de har någon aning om vad som skett, sen får vi se vad vi kommer på för lösning för att de inte ska synas.




Barnehage

Igår var alltså första dagen på barnehagen för Iselin. Väldigt bra personal är det på hennes avdelning och lilla damen själv var ivirig på att gå in och leka med alla ny spännande leksaker. Sen kom musiken på, och Iselin sprang in i rummet, och tvärstannade när hon upptäckte att shitpommfritt det var fler ungar och vuxna där! Men det tog inte länge innan hon dansade med de andra barnen.

Idag har gått ännu bättre. Iselin leker gärna med de andra, och när hon tycker det blir lite för mycket folk så går hon in i ett annat rum och leker för sig själv, eller med en ur personalen. Hur härligt som helst. Nu ligger hon ute och sover i vagnen. Hon somnade fort, och helt utan min hjälp. Känns verkligen hur bra som helst! I alla fall så länge jag får sitta i personalrummet och vara i närheten :) Nejdå, kommer att bli jättebra det här. Hon kommer att ha det jättebra vet jag.


Uttklädd till drake, några dagar innan barnehagestart.

Föresten

Så har jag helt missat att det har blivit augusti. Måste börja vara mer uppmärksam tror jag.

En söndag som känns

Igår var det mustach-fest. Det var kul.
Jag och Anna tog oss dit "där vi åt knäckebröd en natt" och träffade knäckebrödsfolken. Efter middag så var det bara att ta på sig mustaschen och se hårig ut. Eftersläntrare utan överläppsbehåring beordrades in på toaletten med kajalpennan. Ska det vara så ska det vara! Alltid när jag är ute med Anna så träffar jag Ume-bor, så även igår. Diverse löst folk som gick samma gymnasium som mig. En hel del gemensamma bekanta har vi oxå, surprise surprise. Mustcahen gjorde sig även populär på hemresan, då jag sedan länge glömt att jag hade den och blev lite stött när folk glodde och fnissade. (eller nästan kissade på sig av skratt som min käre sambo)

Iselin då. Hon har blåmärken ungefär överallt. Ungen är som besatt och ibland lite för ivrig.
Och imorgon är det första dagen på barnehgen. Ska bli spännande!
Undra vad hon ska ha på sig..

RSS 2.0