Mittemellan

Ja, där är vi nu. Dagarna mitt emellan jul och nyår. Julen kan sammanfattas med att det var extremt mycket julklappar, massa gravad lax och mycket snö. Iselin verkade gilla det hela, speciellt delen där man fick äta kakor sjuttifjorton gånger på en dag. Hon orkade inte ens öppna alla sina klappar, så jag var tvungen att hoppa in där på slutet.

Nu är det bara och vänta in nyåret och ett halvår av svält som väntar. Förhoppningsvis ligger det oxå ett jobb och lurar nånstans, innan hoppet helt försvinner.
God Jul!

Vilken underbar  start på dagen! Två timmars sovmorgon och när vi gick upp så såg vi att det hade kommit massor av snö under natten! Inte nog med det, så snöar det ännu. YAY!! Vi har övat på att öppna paket här på förmiddagen med Iselin. Hon har så galet många så vi tänkte sprida ut dem lite under dagen. Stor favorit so far var den röda bussen, eller "uff" som Iselin säger :)
Iselin har fått massa gult klägg i ögonen igen och ser smått misshandlad ut. Men hon är pigg och glad och tycker det är så kul med julgran och allt julpynt som är framme. Hennes mormor och morfar Lasse är på väg ner hit nu med bilen. Vi hoppas de inte kommer allt för sen så stumpan är vaken och hinner säga hej.

Onsdagsbabbel

Det smöar. Hela himlen är alldeles grå, det är några pyttiga minusgrader och blåser. Hello vintern! Jag såg på vädret i morse att min gamla hemtrakter har väldigt mycket beyydligt kallare än vi har. Jag rös lite och funderade på hur folk frivilligt har flyttat dit upp. Idag ska jag pallra mig iväg till en elksaksaffär och köpa en pulka till Iselin. Jag låssas att det är åt henne, när det egentligen är jag som vill åka. Jag ser framför mig hur vi bara susar ner för den långa backen på väg till barnehagen på morgonen. Flisungen har oxå börjat protestera mot att vara med på kort. Hon vägrar stå fint, utan ska bara stå bakom kameran och titta genom den. Jag har bara köpt en julklapp, så evenetuellt borde jag oxå ta tag i det snart.

Lill-flisan

Avkomman har lärt sig en hel del nya saker. Många ord, och hon blir väldigt arg om man inte förstår vad hon säger. Hon har oxå lagt ihop två andra ord bam-bam amma sa hon då Fantorangen ramlade i golvet. Hon har oxå lärt sig att slå av teven, det är mindre kul. Så är hon oxå väldigt go på barnehagen och kramas med både barn och fröknar då hon kommer och går. Jag tolkar det som hon trivs. Fler och fler gånger visar hon oxå att hon vil sitta på pottan när det händer grejer i blöjan, och ibland hinner hon oxå sätta sig dit i tid!

Inbrottstjuv sökes

För inbrott hos min granne och stjäla dennes trumset. Bevisligen hör sådant icket hemma i lägeheter, och kan puckot inte spela i hörlurarna som han har så är det inte mer än rätt att han fråntas dessa. Betalning är tidigare nämnda trumset. Tack på förhud och god helg.

Förälraskap på hög nivå

Var på väg hem från affärn med lilla korven. Hon går som vanligt och ska titta på allt, peta, busa och springa åt helt fel håll. När jag tyckte det var färdigtlekt så kom jag på nåt skitsmart. Jag frågar om hon vill ha kex. Möjliga utfall var att hon trodde hon skulle få det på en gång och börjar gallskrika när det inte funkar så eller att hon skyndar sig hem. Tydligen är kiddon smartare än jag trott,  för hon fattade galoppen på en gång och börjde målmedvetet traska hemåt. Hurra! Och jodå, hon fick sig ett mariekex så fort vi kom in och var skitnöjd. Jag med.

Måndag igen

Helgen var mysig. På fredag hade jag och Iselin tjejkväll. Det är jättekul. Vi äter sushi (framför teven), clementiner och majskrokar. Sen måste man busa extremt mycket innan man går och lägger sig klockan 19.30. Iselin för att sova och jag för att se på film. Fina grejer!

På lördan gick vi upp före tuppen. Vi vaknade klockan 05.55 av insläntrande karl, och då var det nästan dumt att somna om så vi gick up och åt en första frukost. Senare ut på dagen så var det promenad och bus host besteföräldrrna som gällde. För fröken alltså. Jag ville titta i en affär, så jag passade på att göra det under tiden.

Igår städades det lite hemma, och sen kom H's föräldrar + syster och åt middag och fikade hos oss. Iselin tyckte det var hur kul som helst, och var sådär lagom hyper och visade stolt upp sitt rum, sina leksaker och att hon själv kan klättra upp i sin säng (där hon inte sover mer). Hon somnade som en sten på kvällen, fina tjejen.
PepparkakshusetDuktig tjej som själv kan klättra upp och sätta sig på stolen.

Brr!

Nu börjar det bli kallt ute! Minus 5 grader imorse när vi skulle iväg till barnehagen. Men dte hindrar minsann inte ungarna från att gå ut på tur! Små hurtbullar de där. Själv har jag byggt ihop pepparkakshuset och överdoserat glasyren. Kul! Och smart lunch! Nu var det visst repris av svenska bonde söker, så jag ska se det och dricka te!

RSS 2.0