På rygg

i soffan i skuggan. Svettas som en apa, dricker vatten och äter vattenmelon. Dagen har mest varit en enda lång svettig plåga. Gasgrill, pool och parasoll har shoppats,och står nu på gräsmattan och är snygga. Vi har plaskat i poolen alla tre, vi låssades att det var Iselin som ville ha en stor en så alla fick plats, men egentligen så var det nog mest för våran skull :) Inte en chans att man orkar dra på lilla stranden och trängas med alla andra. Termometern visar 30 grader i skuggan och jag undrar exakt nær det var jag flyttade till syden. Jag har aldrig varit dit, men jag kan tänka mig att det är så här det känns.

Iselin sitter och guffar vattenmelon och letar flygplan. När hon ser ett så pekar hon och gastar tills alla andra oxå tittar. Sen gör hon brummande flygplansljud. Nu använder hon brödkorgen som hatt till allas stora nöje. En riktig showgirl det där. Det är iaf skønt att ha en naken unge hela dagarna. Bara att slänga henne i vattnet efter en slaskig måltid och sopa bort resterna från altan. Städning som jag kan uppskatta!

På måndag kommer mamma och Lasse, och strax efter det påbörjas målning, tapetsering och golvläggning.
Synd jag jobbar hela dagarna och inte kan hjäpa till ;)

Trött

SÅ trött.
Solen steker, det har varit över 30 grader idag. Jag står i långbyxor på jobb och muttrar för att jag inte får vara ute och äta sand med Iselin. De som river upp vägen i korsningen vid mitt jobb kommer in titt som tätt och avundas AC'n, medans jag avundas deras bränna. Ibland kommer dom oxå in utan något på överkroppen. Det är väldigt blandade känslor. Vältränade o-håriga yngligar lyser upp de tråkiga arbetsuppgifterna, medans de äldre, mindre trimmade hårmattorna får mig att tvinga min kollega att ställa sig i kassan. Rätt ska vara rätt ;)

Nu är det bara 7,5 timmars arbete kvar som väntar innan det blir härlig underbar helg. Jag lät kollegan gå hem tidigare idag, så skulle jag få göra detsamma imorgon. När chefen är borta är det lungt och skönt på jobb. Helge då alltså. De lovar varmare än tillåtet, så vi ska köpa en pool så vi kan bada på gräsmattan hos besteföräldrarna. Iselin är badgalen, och jag gör henne gärna sällskap.

För att informera kan jag bara tillägga att vi har blivit med tvättmaskin och torktumlare. I tillägg  har H lovat att vi direkt efter jobb imorgon ska åka så jag får shoppa lite. Iiih! Julafton!!

Jag luktar illa så jag tänkte tvätta mig under armarna nu.
Puss hej på dej

Första båtturen

Såhär glad blir man när man får veta att vi ska ut på havet med båten:




Sen visade det sig att havet var som en enda stor badbalja, gissa vem som ville prov-plaska:




Fast vi hoppade över plaskandet för båttur och lite fiske. Inget napp och det började apregna så vi åkte hem till värmen.



En ekorre mindre

Imorsepå väg till jobbet så skuttade en ekorre över vägen. Bilen framför oss ska givetvis köra över den. Jag såg hur den lilla ekorren slägdes flera (centi) meter upp i luften. Den gjorde som några volter innan den landade framför våran bil. Tack och jävla lov så körde vi inte över den...

.. Inte för att det hade gjort nån större skillnad. H berättade att samma stackars ekorre fortfarande låg på vägen när han körde hem igen, bara några storlekar plattare. Jag tror det är därför jag har så ont i magen.

Stackars alla små ekorrbäbisarna som sitter hemma i ekorrboet och läntar efter mamma-ekorre, som bara skulle och hitta en god nöt till frukost, så kom hon aldrig hem. Undra om de har gått till polisen ännu och anmält henne försvunnen. De kanske är ute och letar efter mamma-ekorren. Alldeles ledsna och gråter  mamma-ekorre, kom hem! Vi lovar att vara snälla och sopa undan alla nötskal efter middagen bara du kommer hem igen!. Ungefär så tror jag att dom gråter. Så besvikna de kommer bli när ekorrmamman aldrig kommer hem igen.


(Ekorren på bilden är inte den som blev överkörd)

Nu är det helg

Efter jobb på fredag så skyndar man sig hem för att duscha och packa. Resten hade begett sig ner till hytta tidigare på dagen och nu skulle jag följa efter. Efter en och en halv timmes bilkörning, lite köande genom Fredriksstad så var jag äntligen framme. Det känns när man går trappstegen upp mot hytta att man börjar slappna av. Väl uppe sparkar jag av ig skorn och får en öl i handen. Då känner man det, nu är det helg! Iselin hade hållt sig vaken tills jag kom, och somnade gott i min famn när hon fick välling. Bättre start på helgen får man knappast.


Iselin fick post!

Från sin barnehage (dagis). Det var ett väldigt fint brev, som berättade hur de första dagarna av inskolningen läggs upp. Och att hon kan se efter en höna på sin plats. Nu måste vi börja öva på hönor..

För mig var det himla skönt att få veta lite mer, och lite av ångesten över att lämna bort trollungen släppte. Däremot ersattes den av lite ny ångest. Vad om jag tar med mig fel matpakke (lunch) till henne?! Japp. I Norge tar man med egen lunch till ungarna. Smörgås, med leverpastej på. Och vad om man inte packar med rätt kläder, och man blir känd som mamman som inte kan klä sin unge.

Okej, ska noja över det där nu i en månads tid eller tre. Och peppa lite för att vi åker på hytta imorgon och är där i helgen. Hoppas på toppenväder!

Helgen som var

På lördagen hade vi date-night. Ut och äta middag innan vi gick på bio och såg Änglar och Demoner. Mycket bra film!
I söndags var vi ute i solen hela dagen och slipade och målade matsalsstolarna. Kommer bli hur snyggt som helst! En riktig bränna fick jag mig oxå, med betoning på bränna :S

Verkligen hur skönt som helst at både hunnit mysa, sova en natt stört och få gjort så himla mycket.

Med Iselin är det nytt varje dag jag kommer hem från jobb. Hon älskar att springa, så man får hålla i händerna och följa efter. Helst ska någon jaga henne, då tjuter hon av skratt. Hon kryper som en vildbatting runt överallt, och tar sig oxå upp till tvättrummet, ett trappsteg upp. Hon har lärt sig att hålla för öronen när man spika och bankar (och ibland när bestemor sjunger) ;). Hon är oxå helt inne på att nu är det mamma som går till jobb på mogonen, och försöker vinka åt mig och få iväg mig långt innan det är dax :)


Annars börjar hemmet här se tomt och ihoppackat ut. I princip allt "löst" som bara hänger och slänger är nerpackat. Fortfarande myyycket kvar, men iom att det kan vara mer än två veckor kvar så chillar vi lite med det. Jobbigt om man skulle behöva gå igenom tusen lådor för att finna det man behöver.

Hytta i Feiring

Idag har fröken Iselin varit med pappan sin och besteföräldrar till hytta (stuga) i Feiring. Grabbarna skulle snickra lite och Iselin var tydligen hwlt lyrisk över allt nytt och ägnade större delen av tiden åt att peka och säga "dä" (där). Jag har nu sett bilder och jag är så galet avundsjuk på att de haft så mysigt medans jag slavat på mitt kissjobb.

Iselin kan oxå krypa nu. Jätteduktig är hon, när hon vill. För det ska minsann nåt riktigt speciellt till innan hon sätter igång!
Hon är väldigt upptagen av ansiktet. Pilla, dra, peta, bita. Näsan, ögon, mun och öron är utsatta delar, och det är oss andra hon sliter i :)


När bilden är större så kan man se Iselins stoooooora leende. Himmelriket :)


Peka, peka, peka!



Shåpping

Iselins bestemor har shoppat idag. Först med Iselin, som ivrigt pekade ut vad hon ville ha.
Sen själv, nyss var hon hit med Iselins nya flytväst! Den är så liten och söt, så jag övervägde att väcka korvungen för att prova den. Men bara nästan. Hon har tur den lilla skuttan att hon har så många som tycker om henne!

Norge vs. Sverige

Norsk säljare av bilbarnstolar: hon kommer ju snart inte vilja åka bakåtvänt....
                                                  ....benen kommer ju snart ta i sätesryggen.

Och de hade bara två varianter av bakåtvända stolar.
Jag är glad att jag inte var med. Dummare argument har jag aldrig hört. Sen när har en ettåring (eller två-åring, eller tre-åring, eller ... ja, ni fattar grejen) något som helst att säga till om vad gäller säkerhet i bil.

Det är helt klart stor skillnad på Norge och Sverige, i många avseenden. Den här gången vinner helt klart Sveariket.

Dessa norrmän..

En "vanlig" dag i Oslos rushtrafik kan man läsa om här
Här snackar vi road rage på en helt ny nivå!

06.06.09

Även kallad Sveriges födelsedag

Dagens shopping är köksbord. 5500 billigare än tänkt från början. Ka-ching!
Taklampa till Iselins rum. Skrämmande 20 kronor (norska, men ändå). Ka-ching!



Och visst är den jättefin och ytterst passande till avkommas rum!


Vi åt räkor till middag. Gifvetvis med citron. Som tidigare nämna avkomma såklart vill smaka. Inte mer med det, räknade kallt med att det skulle ratas fort men icket. Ungen satt där länge och väl och smaskade och sög på det nya goda.

Vi har beslutat oss för vilket golv vi ska ha, och säljaren vi snackade med viskade åt oss att vänta med det till måndag, för då kom det på erbjudande. Sisådär 50kr/kvm billigare. Och där sparade vi genast in köksbordet vi köpte. Vilken dag med kap alltså! Nu ska vi bara besluta oss för tapet i sovrummet så är allt kirrat och klart!

Nu: fotboll.

Min kille

Han är värsta bästa hemmapappan. När jag kommer hem från jobbet lägger han upp middag på tallriken och serverar perfekt kokt tagliatelle med köttbullar i tomatsås. Hur gott som helst. Nu står han och lagar kärleksmums, bara för att han blev så sugen på nåt gott. Juste, han läste sig själv till recept i svensk kokbok. Duktig kille!

Födelsedag och dag efter födelsedag

På morgonen efter bröllopet vaknade jag upp med smärre skallebank, och H kom med paket. Jag fick fin radio och vattenkanna som jag önskat mig, och presentkort på favvisaffären av Iselin. Tänk att hon fått med sig det, vi har ju bara varit dit några gånger ;) Sen packades snabbt kläder och liknande ihop för vi skulle dra på hytta på Hvaler.

Fortfarande strålande sol och klarblå himmel. Iselin satt under parasoll och lekte och vi försökte återställa vätskebalansen. På eftermiddag gick vi på promenad och kiade in stället lite med mamma. Klättrade i klippor och fick ordentligt med motion. Vi grilade och drack lite vin (återställare!?) och Iselin somnade snällt i främmande säng.

 
 




Imorse sov vi helt till klockan 10, Iselin oxå! Galet skönt. Sen promenixade vi till badstranden och plaskade i varmt vatten och åt glass. Vi gick igen ner till centrum och tittade i alla små mysiga affärer innan vi packade iväg oss hemåt, för att missa värsta rusningstrafiken inåt Oslo. Smart drag! Nu sitter vi i soffan, helt slut allihopa och beundrar våran fina brunfärg vi skaffat oss.





Imorgon jobbar jag första dagen på över ett år, och det känns ungefär som att man skulle amputera bägga benen utan bedövning. Men det betalar räkningarna. Henning och Iselin ska vara hemma i 6 veckor nu, och jag tror de kommer ha hur kul som helst!

Så var det bröllop

Dagen då Hennings syster skulle gifta sig bjöd på strålande sol och klarblå himmel. Först skulle de lova att älska varandra för evigt inför gud. Iselin var med i kyrkan och uppförde sig exemplariskt! Sen åkte hon hem med mormor för lite mys.

Vi andra åkte till Ekebergrestaurangen för mottagning och middag. Jag och H hade fått äran att packa upp presenter. Det bjöds på välkomstdrink utomhus där solen stekte, och vi hade finfin utsikt över Oslo. Vi åt trerätters och det hölls tal. Inte ett öga var torrt då brudgummen höll sitt tal och efter lång middag så var det kaffedax. Sen öppnade baren, och bandet började spela. Mycket bra musik. Klockan 00.00 blev det ett avbrott, för då var det dags att sjunga födelsedagssång, till ingen mindre än mig! Vilken ära :) Sen dansade vi och hade kul tills vi blev utkastade.









Första badet!

Oj vilket jäkla vhärligt väder vi haft på hytta! Snorvarmt och knappt någon vind. Således tog vi turen till badstranden, där ingen mindre än Iselin herself blev överlycklig och nöjt satt och plaskade i den jääääättestora bassängen havet.



(Bildbevis på badandet finns, men det är alldeles
för mycket naket så de får förbli privata)


RSS 2.0