Smittsam

Ja. Det är jag alltså.

Först kan vi bara börja med att nämna det underbara vädret vi har här borta, och det underbara vädret som utlovats i helgen. Imorgon är det ju bröllop som gäller, så det kunde inte passat bättre. Det blir tidig morgon för mig, som ännu inte har den blekaste om vad jag ska göra med mitt hår. Sen ska jag iväg och bli sminkad, innan vi måste rejsa till polet (norska systemet) för att shoppa lite söndagsgott. Sen är det full rulle hela dagen. Min mamma ska vara med Iselin, så dte är tippentopp! För ni vet väl vad som händer på söndag? En viss jag fyller 25 bast! Jippijäj liksom.

Ja, smittsamheten då. Jag har på nåt vänster, jag vet fanimej inte hur, ådragit mig svinkoppor. Min ena överarm har oräkneliga blåsor och jag smittar som fan. Alltså åker jag på att ha värsta gigaplåstret på armen. Kul när man skulle försöka vara snygg..

Idag var vi föresten och shoppade. Min mamma köpte en stol. Smart, hur har hon tänkt ta med sig den på flyget?!

Shopping

idag var vi på hopping med mamma. Min mamma alltså. Kul!
Vi har oxå hittat kökbord vi ska ha. Jäkla massa billigare än tidigare inspanade modeller.
Imorgon ska jag till frissan. Ångest. Jag kommer förmodligen gråta när jag går därifrån.
Om en vecka jobbar jag igen. Ännu mer ångest.

Sommar sommar sommar!

Vilket ljuvligt väder och härlig temperatur. En sånhär fin dag glömmer man gärna bort alla tråkiga måsten. Lite skit i hörnen har ingen dött av. Vi var ut på promenad, tittade på vägskyltar och lekande barn, sen kom vi hem och satt oss på gräsmattan och åt frukt. Iselin fick känna på gräs under fötterna, och blev väldigt faschinerad av detta nya. Så är det så kul att titta på alla pippisarna som flyger förbi!
Imorgon kommer min mamma, så vi kan säga hejdå till det vackra vädret.

Om kontraster

Natt till fredag var intressant. Intressant på det viset tt vi såg exakt hur länge en 10-månaders kunde vara vaken. Hon skrek, grät, jollrade och skulle inte sova. Alls. Sen klockan 05.50 ville hon inte heller ligga i sängen mer.

Natt till idag då. Inte ett knyst. Vi var till och med tvugna att kolla så hon andades för att det var så tyst. Vid fyra tiden kom hon till våran säng, för att vilja upp och leka klockan 8!


Igår hängde vi ute i Sofienbergparken i underbart väder, med trevligt folk. Solen stekte, vilket syns då jag fått massor med färg. Tyvärr ingen snygg-brun färg, utan mer tomatliknande. Som ett stoppljus ungefär. På väl utvalda kroppsdelar, som missades att bli insmorda med spf 50. Ännu en gång, vackra kontraster mellan blekvitt och det tydligt brända skinnet.
Det lutar åt en favorit i repris idag igen.

Dagens fråga

Undantas bussar från trafikregler som vi andra dödliga följer?
Och betyder möjligvis hastighetsskyltarna att det är minsta hastigheten de ska hålla?

Det verkar onekligen så.

Klart som fan ingen vågar åka kollektivt.Dessa karlar..

Man kan inte leva med dem, man får inte skjuta dem, eller låsa in dem i källare.
Det blev en jävla dyr helg, helt utan att spendera pengar på krogen..

Ny diet

Iselin sitter på golvet och pillar och pladdrar för sig själv. Jag flyger runt och plockar och tvättar och sånt vuxentjafs. Plötsligt blir det tyst, jag kollar till avkomman och ser att hon sitter med munnen full av blomjord. Mmm.. GOTT! I alla fall så vet vi ju nu att hon  kan ta sig framåt sittandes.

10 månader ♥

Älskade avkomman fyller hela 10 månader idag. Tiden går fort, ändå känns det som att hon funnits här hela livet. Hon älskar att babbla, och är nästan aldrig tyst. Hon sitter länge och bläddrar i böcker och tidningar och tycker fortfarande lika mycket om mammans hemlagade mat :) Nattningarna går som på räls, och även pappa duger när man ska sova. Skönt!

Iselin har fått alla fyra framtänderna i överkäken. Först kom en, två dagar senare de andra tre. Plötsligt fick vi en anledning till att hon varit lite gnälligare än vanligt.Hon är varken arg eller ledsen här, hon sjunger med sin allra vackraste stämma :)


Vikt: 10790 gram
Längd: 73 cm

Klarblå himmel och strålande sol!

Åh vilken underbar dag! Vi åkte in till stan för lite parkhänge med Anna, Elsa och Nettan. Vi köpte med oss fika så vi myste all day long. Efter två timmar kunde vi inte hålla oss mer, så vi sprang in på närmsta kiosken och köpte varsin öl (ja, inte preggot då). Iselin och Elsa lekte och hade kul och pussades en massa. Härligt med sol, utan tvekan. Nu är jag död som en sill, så det blir raklång i soffan för mig.Lek

Igår promenixade vi genom halva förorten för att besöka Iselins tremänning Mia. De är väldigt förtjusta i varandra, även om Mia till en början var lite skeptisk till att dela med sig av sina leksaker :) Vi vuxna fikade och surrade, och Iselin fick en otroligt fin virkad klänning som jag ska visa en annan gång.

Nu är jag trött och mår apa så det får räcka så.

Kärringjävel

Igår var vi då på helsestasjon. Det hela börjar med ett trött jaha, alla kryper nu-påstående. Som om det var världens självklarhet att alla kryper, och samtidigt dessutom. Iselin är som bekant en månad yngre än de andra kiddsen, så hon följer av naturliga skäl inte deras utveckling. Något som gammjävlasurkärringen inte verkar haja. Sen när vi har våra enskilda samtal, så kommer det fram att Iselin prakltiskt taget är efterbliven, när hon som snart 10-månaders inte kryper. Nej juste, hon är inte ens 10 månader (fören på lördag). Jag försöker säga att Iselin är betydligt mer upptagen av att lära gå än att krypa, så hon hoppar nog över det steget. Kärringfan lyssnar inte. Jag försöker berätta hur välutvecklad finmotorik Iselin har, att hon bläddrar i tidningar, böcker och kan pincettgrepp sen länge. Surfittan ignorerar mig och bokar in en tid till fysioterapeuten. För kan man inte krypa när man är 10 månader, då är det något fel med en.

Ja, när vi går till fysion nästa vecka så kommer jag att kräva att byta helsesyster. Jag går inte till en sur gammal hagga som så uppenbart vantrivs med sitt arbete och hon kommer under inga som helst omständigheter ge min unge 1-års sprutan. No way.

Ps. Min kille tycker inte heller om henne, så det är inte bara jag.
Och två i min barselgrupp har bytt för att de inte gillar kärringfan. Ds.

Mårrning!

Och godmorgon världen.
Idag kändes verkligen som dagen då jag skulle godmorgona alla som finns.

Jag ville bara meddela att vi har mtv-dirro här. Iselin rockar loss med bamsen och IKEA-katalogen, jag dricker mitt kaffe. Ja. Idag blev jag tvungen att ta till en kaffefrukost. Vi ska till doktorn och helsestasjon så jag kan tyvärr, tyvärr, tyvärr inte sova frukost idag. Bra start på dagen är: att se gravid kompis v.30-mage. Fint! Sen kan tilläggas att Hennings kompis som trodde att pappaperm betydde kalassupatur till syden ska bli pappa även han. På tiden det :)

Hmm. Kanske att jag eventuellt borde klä på mig. Pinsamt att gå ut utan kläder jue.

Men wattafukk!!

Hur jävla sent ska man hålla på att spika och hamra i taket!
Hem och sov förbannade apdjur!!

Jag önskar även dem livslånga hemoråjdplågor.

Dödens trött

Avkomman leker på golvet.
Jag försöker hålla ögonen öppna.
Sover hon inte frukost idag börj jag grina.
Mycket planerst i veckan. Eller resten av månaden.
Kul på 4 hjul.

Föresten. Köp inga leksaker åt ungar. De enda de gör är att slänga iväg dom,
för att istället fullt fokusera på lådan dom förvaras i.

Jävla idiot

Gubbfan vi hyr av har ju hela tiden varit rätt speciell. I veckan har han haft hantverkare här för att fixa på taket. Att vakna snortidigt av hamrande och spikande får man acceptera misstänker jag. Vad jag däremot inte tycker är okej är att han uppenbarligen sagt åt dem att parkera på nedansidan, "våran" sida. Vilket för med sig att de springer utanför både köks- och vardagsrumsfönster. 40 gånger ungefär. Och hundjäveln skäller i en kvart varje gång.

Lite privatliv och möjligheten att gå naken om man vill hade ju inte skadat..
Jag önskar han livslånga, plågsamma hemoråjder.

Tre lagomt stora grisar

Igår kom alltså min mamma! Jippi-hippi! Hur braigt som helst, och ungen som jag trodde skulle vara ytterst skeptisk var hur glad och tillmötesgående som helst. Härligt att se. Idag har det promenixats, shoppats, fikats och matats ankor. Och det var innan mamma stack iväg på sarkomdagar. Låter ungefär som sarkofager. Osäkert sammanhang mellan de två däremot.

Iselin är min bäbis. Och eftersom bäbisar är det bästa som finns, och typ det enda som är värt att förevigas så bjur jag på dom här (och mest för att Lasse ska se vad han missar):

Imorse hittade vi gigantisk spindel i mammas sovrum. Den var väldigt kladdig när den blev platt.
Värt att notera.

Möhippa på norska

Oj vilken kul kväll det var!

Intet ont anade Heidi skulle ut på promenix, och blev väldigt överraskad när ett gäng tjejer kom och tog med henne på äventyr. De lekte gladiator och körde go-cart. Jag tog fegisvägen och kom lagom till middagen och drickat. Det gavs presenter och bruden skulle gissa vem den var från. Rolig lek, och sen fortsatte det med rliga och galna historier och lämpliga drickalekar för att få henne full. . Det behövdes för nästa anhalt var Sinatra på Aker Brygge där stackarn skulle sjunga karaoke. När lamporna tändes och musiken slogs av så blev i alla fall jag förvånad, redan?!

Summan av kardemumman är att jag iaf är aningens reducerad idag. Min enda tröst är att det är förmodligen dom som mår sämre :)Önskelista

Min kille har tjatat på mig om att han ville ha en önskelista. För er som inte vet det så fyller jag år snart och då får man presenter. Då önskar jag mig:

  • Att min kille bli vampyr. Lika cool som Edward i Twilight.
  • Att slippa leva som synderska. Dvs ett frieri. Gör han mig på smällen kan han väl göra mig till en ärbar kvinna i samma veva.
  • En bunglaow på passande strand i Thailand.
  • En stekpanna.

Det blir onekligen en kul födelsedag!

Livet leker och jag med

Igårkäll vaknade liten skrutta av feber och ont i magen. Det sista släppte ungefär samtidigt som hon la av världens laddning i blöjan. Febern hänger kvar idag och vi misstänker den kan ha visst samband med tredje gadden som tittar ut upptill. Feber till trots så har jag fått köpt klänningen jag ska ha på bröllopet i slutet av månaden. Tokfin vit sak med fjärilar på. Och det är alltså inte jag som ska gifta mig. Jag verkar få vara ogift synderska resten av livet.

Ikväll ska jag på utdrikkningslag/möhippa. Ska bli skoj, även fast jag inte känner en kotte ungefär. Dgaen till ära har jag alltså både tvättat mig under armarna och mellan tårna. Ska ta och fortsätta med göra-finandet, räknar att det tar en stund, och inte bara för att Iselin vill ha mamma-uppmärksamhet stup i kvarten :)


Febrig stjärna som för stunden går en
brottningsmatch mot sig själv i soffan.

Välkommen maj!

Och vilken start på månaden sen! Strålande sol och termometern isar 21 grader i skuggan här på Kolbotn. Vi tog turen ner till besteföräldrarna och deras härliga uteplats. Här steker vi i solen, dricker kaffe och äter glass. Iselin har en lekhörna i skuggan och tycker det är så kul att vara utomhus. Vi promenerade ner till vattnet och matade änder (och Iselin, hon ville helst ha brödet för sig själv).


Morgonbus


Utebus


Iselin och bestemor som hon tycker så mycket omMaj blir en bra månad känner jag på mig. Massa kul på gång,
och det börjar med att min mamma kommer på tisdag! Jippi!

RSS 2.0