Småstressigt

Frökens infektionsvärden har nästan halverats och ligger såldes på strax under 100. Hennes energi däremot ligger på 100+ så det verkar lovande. Imorgon, grytidigt så ska vi upp för att hinna med vårat flyg. Sen vi kom hem för två timmar sen så har det lekts, ätit och jag flyger runt som en tok för att få packat. Nu är allt klart utom det som inte kan packas fören imorgon. Det vill säga alla livsviktiga saker som man faktiskt inte skulle klara sig utan. Dator, penicilin och fantorangen.

Och så ska jag visst laga middag med innan jag åker och jobbar. Trodde jag skulle få chilla på kvällsvakt, men åkte på inventering istället. Terapi på hög nivå. (Alternativt frustrerande så in i döden). Jaja, nästa uppdatering blir från nordligare breddgrader.

38.4 grader

Och det 12 timmar efter senaste febernedsättande preparatet. Vi håller tummar och tår på att det är på bättringsvägen nu. Imorse när det var dags för penicillin så tog fröken en yttepytteslurk, applåderade åt sin duktighet och försökte smita. Nice try gumman :P


Dagens ord

Min kille kallade mig för pudde-piraten idag.
Det tog ett tag innan jag fattade vad han menade.
Han hade försökt säga kudde-piraten. (För att jag gärna har tre  av fyra kuddar när jag ligger i soffan)
Viss skillnad där.

Det är okej att skratta. Jag gör det fortfarande.

Mindre trevlig start på dagen

Dagen började tidigt, klockan 7. Tröstlös gråt i sängen och kokhet liten kidd. Rump-tempen togs och visade på nya rekord a la 41 grader cirkus. Efter telefonkonferans med min mor så ringde vi lokal doktor för att rådgöra och beslutade att vi skulle kika in på legevakten efter vaktbyte.

Gammal grå och himla go doktor klämde på ledsen flisa. Hon mindes tyvärr alldeles för väl fredagens läkarbesök och var inte alls särskilt lycklig. Vi fick en påse hem som hon skulle kissa i. Lättare sagt än gjort. Vi fick åka in till Oslo och köpa fler och lyckades till sist få yttepyttelite kiss i botten. Vi åkte tillbaka och lämnade in den, och fick gnäll för att det var aaaaaalldeles för lite. Ganska dumt med tanke på att jag var smått irriiterad sen tidigare och sa dom ett och annat om att skicka hem oroliga föräldrar med en liten påse med tillbehörande tyska instrukioner till enda hjälp. Tydligen så lyckades visst kisset räcka sen ändå.

Flisan sover och jag sitter och försöker ladda batterierna till hon vaknar igen.
Och inser att jag glömde köpa söndagssnacks.
Fan!

Det gör ont i själen

När ens avkomma har feber som är uppe och sniffar i 40 grader och alvedonen inte hjälper.
Det gör oxå ont i själen när doktorn måste sticka, pilla och peta i hals och öron trots högljudda protester. När den stackars lilla är så sliten och slapp att hon bara vill bli buren och lutar det varma feberhuvudet mot min nakna axel så jag nästan kokar bort. Min stackars lilla uschliga sjukling.

Vi hoppas på bättring med penicillinet vi fick. För stunden är hon uppegående och det var smart att köpa apelsin, konstaterar jag och pappan belåtet. En av favoritfrukterna!

Feber och flygande förväntningar

Iselin har känts varm hela natten och gör det ännu på morgonen. Tar tempen som landar på 37.9. Lungt tänker jag, så kan vi skicka henne i barnehagen utan dålgit samvete. H drar till jobbet, jag fixar till mig och ska klä på ungen och känner att det som tidigare var varmt, är nu ännu hetare. Fram med analtempen och kolla igen. 39.3, på den lilla stunden. Ajdå. Nu förstår jag varför hon gråtit konstant hela morgonen. Med stor motvilja tar jag och ringer chefen för att berätta att efter 4 dagar så måste jag vara hemma. Igen. Det mottas precis lika illa som väntat och nu har jag lovat att jobba helgen om det behövs.

Hemma är ungen full med alvedon och pillar på skor och vi läser böcker och pratar om bilar. Så försöker jag förklara åt henne att om en vecka ska vi flyga flygplan, jag tror inte helt att hon förstår, men hon blir nog glatt överraskad när vi väl är på Gardermoen och kan titta på alla flygplan på nära håll! Ska oxå bli intressant att flyga, då hon var klart mindre sist. Får se hur det går med allt hennes spring i benen och myror i rumpan.

Fördelen med en laptop

Är att man kan ta med den på dass!

Igår hade de målat i barnehagen. Det kändes viktigt att berätta i och med att det var skruttans första gång! De hade lagt ut en lååång rulle med papper på, klädd av kidsen till bara blöja och så hade de fått kladda, gå och rulla sig med färgen. Lät hur kul som helst, men hon var förvånansvärt ren när hon kom hem! Lämningarna går oxå mycket bättre, även de morgnar då det är personalen från de andra avdelningarna som öppnar, de som hon inte känner lika bra. Känns himla skönt! Idag kom hon inte ens springande för att möta oss när vi hämtade! Kul att hon trivs :)


För mig var det restaurangmiddag på schemat igår. Det var Hennings pappas kusin (hängde ni med där?) som skulle fira sin 60-års dag med tjejmiddag på Pascal. Pascal är og mest kända för sina oerhört goda dessertkakor, så det var en dag av svält för att förebereda sig ordentligt :) Vi bjöds på fyrarätters, först någon slags varm scampiröra med bröd som följdes av en soppa med kamskjell. Till huvdrätt var dte breiflabb och så fick man välja kakstycke själv till efterrätt. Jag åt tiramusu, det gick inte att undvika. Maten blev bara godre och godare för varje rätt och vi var proppmätta hela högen när vi rullade ut därifrån. Breiflabben var skitgod. En fisk som såg t som värsta biffstycket. Coolt! Ber om ursäkt för de norska orden, men jag har inte den blekaste om av det heter på svenska.

Okej, jobbsök var det!

Just for jo momma

Min mamma klagar på att jag aldrig uppdaterar här, så here we go.

  • Eggsakt en vecka kvar på skräpjobbet. Nya stjärnjobbet lyser med sin frånvaro, men jag är full av hopp och tilltro till min egen förmåga.
  • Iselin kan säga två ord helt ordentligt så till ochmed vilt främmande människor vet vad det är. Borta och den.
  • Vi har målat förnsterkarmarna. Piss åf käjk med oljemaling, men sicken lukt!
  • Såhär slutspurten på jobbet så är det nästan kul. Jag ser ljuset i tunneln!
Hade jag inte varit så otroligt bajsnödig så hade det kunnat bli längre här, men det får bli en annan dag. Efter toaletten har jag några jobbsökarsidor att besöka.

Lite om min avkomma

Kvällens middag var pappalagad korvstroganoff. Mycket lycklig Iselin tryckte i sig all sin egen, och pappas överblivna korv. Måste vara ett toppenbetyg! Sen busade de i badkaret medan jag städade undan i köket. Allt jag hörde var lycklig tjut och lillgris-skratt. Medicin för själen!

Iselin pekade ut mot balkongen, när vi gick dit pekade hon mot andra sidan, till "grannen" i det gråa huset och sa brum-brum. Han var ute och klippte gräset en gång i somras och vinkade till henne när hon förtjust tittade på. För någon vecka sen hade de motorsåg och kapade en del träd, vilket även det var väldigt intressant för liten flisa. Klart det är favvisgrannen då liksom :)

Igårmorse fick flisan som vanligt en flaska välling till frukost. Som hon totalt ignorerade. Hon gick in i köket, öppnade brödlådan och kom tillbaka med potatislimpan vi köpte i Sverige. Den lyckades hon med många stånk och stön få upp på köksbordet, sen skrek hon på oss. Det blev riktig frukost istället. Efter påklädnng så sprang hon ut i hallen och plockade upp sina skor och slog på ytterdörren. Dags att gå till barnehagen!

Hon är jätteduktig när vi läser böcker och vet att man sniffar på blommor, säger namnam när det är bilder på frukt, bröd eller annan mat och favoriten; brumbrum till traktorerna och bilarna. Sen kan hon nästan alla djurläten oxå, fast på senare tid så har hon fått för sig att katten oxå säger voff :)

Mannekängar mormor-sydda tröjan som kom i posten idag. Hur fin som
helst och knappt inte ens för stor. De stickade sockarna var kul att bära
på, och passade finfint på lillaste foten!

Ljusa tankar

Tänk ljuuuuuusa tankar.
Ignorera bristen på energi och hemmet som ser ut som ett horhus.
Sätta på hörlurar med usiken högt för att överrösta barnskriken och slagsmålen på teve.
Låssas sen som att fetvadden i huvet är puts väck och att det är möjligt att andas genom näsan (eller halsen för del delen). Nej, nu är det inte mycket som stämmer.


140909

Idag har vi shoppat till liten flisa. Hittade vintervantar och en go och lurvig (förhoppningsvis oxå varm) tröja med dragkedja. Den var jättemysig. Vi klappade den väldigt länge på affären. Vi fick även hämta ut chassit till vagnen igen, de på butiken hade sett till så det skulle gå på garantin, så där sparade vi några slantar. Bra service och otroligt duktig tjej som säljer vagnar är det.

Annars så har kvällen so far bjudit på både kiss och bajs. På golvet. Det är priset för att lufta rumpan och hon är ju som så smygig med det. Idag i barnehagen så har en av Iselins beundrare suttit utomhus och matat henne med yoghurt. Vägen till mitt barns hjärta går genom magen så där lyckades han bra den lilla killen! :)

Annars är vi inte mycket friskare här, feberfria men hostar som f och har ajaj i halsen. Imorgon rings el doktora.


Dagenens bedrift:

Att lyckas sätta igång bägge brandvarnarna vid matlagning. Touché!

Att när jag sen sitter och muttrar och bittrar över den allmänt brända smaken på middagsmaten får den gulliga kommentaren av min kille: "jag tyckte det var gott!"

Tacksamt kan tyckas. Om det inte vore för att han de tre senaste dagarna, nyligast två sekunder innan middagen, tjatat om att hans smaklökar tagit semester due to sjukdom och att han således inte känner någon smak. Vilken sjujäkla komplimang asså.. Killen utan smaklökar gillar min mat. Wihoo.. * dansar jitterbugg av lycka*


Jajuste, han smällde igen bagageluckan på bilen i huvudet på mig idag. Försöker han göra sig av med mig?? Jag minns denna episod allt för tydligt. Jag vet åtminstone vad hans mordvapen kommer att vara. Och ni med!

Jag har myror i rumpan

Om det beror på denna veckans isolering eller inte låte jag stå oklart.
Men om jag inte får flyga flygplan nånstans snart så blir jag tooookig!
Nu har vi en fönsterbräda, och den är så tjusig!

Norget jävlas

Sommarvärme och strålande sol.
Här ligger jag inomhus och sjukar mig.
Tur jag  har sällskap iaf!
Har även fått ringt viktiga samtal.
Eller ett iaf, som det inte var jättepanik till.
Känner mig duktig. Och hostig.
Vi ska koka grönsakssoppa.
Det låter gott för halsen.

sjuk och är det inte typiskt

Yes, ligger hemma med galna bacon sjukan eller liknande.
Imorgon ska det hållas intervjuer för jobbet jag sökte.
Jag vill ha pannkaka med banan.
Vi har varken ägg eller mjölk hemma.
Nu ringde sovklockan.

Håll tummarna

Håll tummarna nu folkens, för att jag får jobbet jag sökte idag. Jag vill nämligen väldigt gärna ha det.
Men jag tänker inte säga vad det är förens jag får det. Vill ju inte jinxa det heller.

Utöver det så brände jag 1100 pix på Coop Obs Bygg. Efter det kändes det inte så jäkla pepp på att lägga ut nästan lika mycket på en ipod som är söt och fin och spelar musik i mina öron. Jag får helt enkelt lära mig lite sånger (OBS! Inte barnsånger) utantill så kan jag sjunga hög för mig själv i huvet. Borde ju inte alls vara lika bra men jag kan ju le och låssas.

H kom just hem från affären och upplyste mig om att de inte hade potatis, charlottlök, dressing eller nötmix. Således var det ungefär hälften av det vi skulle ha som vi fick. Och det blir nog ingen middag för oss. Ännu ett slag för den sugiga lördagkvällen jag har att vänta mig.

Positiva tankar, jo visst. Jag ångrade mig lite att jag inte köpte en ipod som är söt och fin och spelar musik i mina öron. Då hade jag haft någonting att göra när jag lägger in all finfin musik på den. Suck och stön. Barnskrik halva kvällen och natten är vad jag får nöja mig.
Hmm. Vilken helomvändning på detta inlägget. Det börjar bra, sen går det bara utför.Lördagsbajs

Jag vill ha en ipod. En söt liten fin sak som kan spela musik i mina öron. Öronmusik.

Och när det är sagt så kan jag meddela att det var kiss i Iselins säng idag. Iselin-pappan hade satt ner henne dit utan blöja "hon satt ju knappt en minut, jag lovar! Hur hann hon kissa på så kort tid!". Så nu ligger det sängkläder och madrassöverdrag i tvättmaskinen. Som tur var hade det inte tagit sig igenom så jag hade var tvungen att tvätta själva madrassen. Jag vet att intresseflaggorna är hissade, så ni behöver inte nämna det.

När korven har vaknat ska vi till besteföräldrarna och få barnvakt en stund. Ska iväg och köpa hyllplan och fönsterbräda och sådant. Iselin är inte bästaste shoppingsällskapet mer. Det är bara kul när hon får springa själv, vilket resulterar i att hon är borttappad efter två sekunder. Eventuellt går jag in på babyshop och kollar om dom har en sele när vi lix är där.

Det är visning på grannlägenheten idag. Jag som var sugen på att köpa den och slå ut väggen mellan oss.  Men jag tror jag prioriterar att köpa mig en ipod. En söt liten fin sak som kan spela musik i mina öron. Öronmusik.

Love is in the air

Två pojkar på Iselins barnehage är väldigt förtjusta i henne har jag fått reda på idag. De går på stora avdelningen och vill bara vara med Iselin när de är ute. En av dom är väldigt förtjust och vill ha kos (kram) när han ser henne. Däremot tänkte jag inte på att fråga hur hon ställer sig till sådana baciller :)

Utöver det så ska nu jobbjakten sättast igång officiellt. Alternativet var att köpa bil eller leta nytt jobb (sagt på väldigt mycket snällare sätt). Otrivs som jag gör så köper jag gifetvis ingen bil utan är tacksam för att det var jag som slapp ta upp att jag gärna letar mig vidare.Vårat fynd in action. Det blir inte att klä om då jag tycker så mycket
om färgerna. Vi hoppas på att hitta ett litet sött matchande bort att
kunna ställa kaffekopp på. Läslampa finns oxå på önskelistan.
Den stora glasbollen hittade vi på lördagens loppis, den med.

Glömde ju det viktigaste!

Iselin har börjat vinka igen. Fast nu sådär när man vinkar med handen och visar kom!
Kan även berätta att ikväll innan läggdax så ville hon ha på sig sin rosa grodryggsäck.
Så hon knatade om kring näck, med ryggsäck och vinkade åt oss att vi skulle komma, följa efter henne.
Naaaaw, sött som socker!

Tisdagkväll

Av någon underlig anledning så har den här dagen kännts som den mest fysiskt ansträngande sen jag kläckte unge. Konstigt, för det så är ju inte alls fallet. Kanske nånting på gång? Like swineflue! I wish liksom..

I alla fulla fall så ligger båda korvarna och sover här. Jag har försökt få liv i den större av dem några gånger utan framgång. Jaja, han får igen sen när han inte kan sova inatt. Det står bråd på jäsning i köket, små smarriga frallor med lite riven morot i. Smaskens tycker vi!

Det märks att vi blir mer "hemma" på barnehagen. De försöker inte linda in saker mer, idag ville de veta från vem Iselin fått sitt temprament. Jag och Henning fattade iiiiiiiiiingenting. Iselin som är så snäll och fredlig och aldrig hetsar upp sig, eller blir skitförbannad bara för att hon inte kex till frukost, leka med saxar, skruvmejslar eller sågar. :P
Nödvändigt att säga att vi gruvar oss lite till den där trotsåldern, ska det bli värre liksom :P

Jaja. Bröd i ugnen och snart är det kväll i Oslo.

RSS 2.0