Sen sistFick tillbaka henne efter att hon har spenderat en helg hos sin far. Och jisses så hon börjat prata! Ännu mer än tidigare. Fick provat hennes vinteroverall oxå, lite kul i början, men när jag ville föreviga det hela var det inte så kul mer ;)  Jag har oxå sytt (med nya bästa symaskinen) en tjusig påse som hon har sina extrakläder i på barnehagen. Vagnen används mindre och mindre, det tar lite tid att gå men är det något jag har gott om är det ju just tid. Och så hinner man undersöka alla viktiga saker längs vägen, klättra, hoppa och plaska lite. Pingvinfilmen är fortfarande populärast här hemma, men har fått lite konkurrans av Bilar :)

När jag säger att hon inte får något, typ äta bär på buskar jag inte vet vad de är, eller godis i affären säger hon "fåga bessemor" eller "fåga bessefaj" och nickar som att hon är van att få som hon vill där. Rätt sött if you ask me ;)

Graffiti nails

Hittade isadoras nya graffiti nails nagellack som jag fick provat ikvæll. Lite klurigt var det att få snyggt, och jag ræknar med att det ær ænnu lættare om man inte har en nyfiken liten tjej som vill titta, prova och peta samtidigt. Førsøkte ta kort på det men det var ænnu svårare. All heder åt de dær modebloggarna som får værsta snygga bilderna.


Feber. Igen!

Och inte så lite heller. Hon har vaknat stup i kvarten hela natten och halvgråtit fram att hon inte vill ha medicin. Traumatiserad av suppar anyone? Nær vi æntligen fick fylla på med alvedon så tog jag de nyinkøpta smælttabletterna med banansmak. Med ledande frågor och massa entusiasm kom vi fram till att den var ganska god och hon fick i sig hela och sov klart bættre sen.

Idag missar vi 2-års kontroll på helsestasjon och 5-års kalas før barnehagen.
Lite trist, men vad gør man.

Ikea

De ska ju ha sængklæder på dagiset, alltså var vi en kudde och ett tæcke kort så jag kænde mig smart nær jag kom på att vi skulle på IKEA och kirra nytt. Det tænkte ungefær hela Oslo oxå, så vi var långt ifrån ensamma ;) Sen så hade de problem med kassorna och kunde inte ta kort under en period, så køerna var flera miiiiiiil långa. Det løste sig iaf och han den dær Kamprad ær inte tokig, før att blidka møjligt ilska køande kunder så bjød de på glass! Thank god, jag var næra ett sammanbrott*, men med glass i munnen ær det svårt før en 2-åring prata och så stod hon snællt bredvid mig och åt :)

Det var iaf himla skoj att åka bussar och tåg tyckte Iselin. Och hærja runt på IKEA mellan barnstationerna och køra liten kundvagn. Min lilla ligist. Sliten blev hon visst oxå, før hon somnade innan vællingflaskan var slut.

Jojuste, vi køpte en ny film oxå (pingvinerna driver mig till vansinne). Bilar valde hon helt sjælv och verkade någorlunda nøjd iaf ;)
*Nej okej, inte alls faktiskt. Jag ær rætt duktig på mutor och jakt-av-galen-2-åring. Bættre æn vilket gymkort som helst. Och så ær hon så søt nær hon tjuter av skratt då man fångar henne, då ær møjliga ilskna tankar som fanns tidigare som bortblåsta. Intressant fenomen det dær.


**Undra føresten om det dær kopplet jag hotat med nånsin blir inkøpt. Kanske till 15-års dagen om inte annat.

Bättre sent än aldrig :)

Lite bilder från 2-års kalaset förra månaden :)

 


Dagistjejen!

Oj som hon gillar dagis min lillfrøken. Loves it! Det ær en man som jobbar dær, som hon ær lite skeptisk gentemot, men hon svarar iaf på direkt tilltal ;) Vi pratade en del igårkvæll och imorse om hur det skulle bli idag. Vi går dit tillsammans, och sen går mamma efter ett tag nær de ska ut på tur. Jag fick førklara att det var så det fungerade och sen var vi øverens. Iselin stannar i barnehagen och mamma går. Sen kommer mamma och hæmtar henne igen. Det kom några tårar, men det var nog mest før min skull, jag hann inte gå mer æn tre meter innan hon hade tystnat :)

Hon har varit duktig hær och hjælpt till att gøra matpacke och plockat ihop sængklæder. Hon konstaterar stolt att det ska med till barnehagen. Hon vet precis vars hennes krok ær, det ær den med en flicka som symbol. Och så ska man ha på sig inneskor innan man går trappan upp till hennes avdelning.

Jag var mest orolig før sovandet. De har spjælsængar dær till de små och hon har ju aldrig velat sova i sin, inte føren vi tog bort ena sidan och det blev som en riktig sæng. Men igår somnade hon fort då jag la henne. Ska bli spænnande att høra hur det gick idag, utan mig. Hon borde sova nu, och de har inte ringt, så jag ræknar med att det går fina fisken.

Att jag sen kollar telefonen varannan minut før att vara stensæker på att inte ha missat något samtal ær en annan sak ;)

 


Äntligen!

Ser det ut som att livet kanske ordnar sig ændå.
Som jag har væntat!
Och imorgon børjar Iselin dagis igen, før andra gången :)
Spænnande!

Sjunger pingvinsången ;)


Doktorn

Idag var jag till doktorn med prickigkorven. Det ær så mycket vaket på nætterna och nær utslagen børjar komma i ansiktet kændes det skønt att kanske kunna få veta vad det ær. Det var en vældigt duktig svensk/pakistansk lækare som verkligen førsøkte allt før att hon villigt skulle låta han kænna och titta. Tyværr var det lønløst på frøken som ær allmænt skeptisk mot fræmmande mæn, men det gick visst bra ændå. Næsselutslag blev domen och en flaska antihistamin som ska minska lite av kliet. Efteråt gick vi førbi HM, dær prickigkorven fick en pingvin som beløning. Pingviner ær det bæsta som finns tydligen :)

Hemma. Efter att Iselin tagit medicin skulle pingvinen oxå ha.

 


Bhg

Jag har ju gått och nojat lite hær i det sista om att det har blvit nåt knas med litens dagisplats iom att jag inte hørt nån sen jag skickade in papprena. Så idag var jag tvungen att ringa och kolla læget. Jodå, nog hade dom en plats till Iselin som væntar på henne och info kommer på mail, eller i posten till helgen (tror jag hon sa, det var lite språkliga svårigheter just dær). Men det viktigaste av allt, måndag klockan 09.00 ska vi infinna oss.

Och skickar de inte ut inbetalningsblanketter så ære ju svårt att prøjsa før sig.
Tur att rækningar ær mitt sista bekymmer (ja, eller hur det nu var..)

Hmm.. synd føresten de inte kunde skickat ut just dem i tid. Med tanke på vilken statlig instans som ska betala delar av den så kunde det ju vart fint att fått ansøka dær i god tid iaf.. Nåja.

Och fan. Då var det tillbax till arbetsløshetshelvetet.
Fanfanfan.

Sjuker

Lillstumpan ær fortfarande frebrig. Av denna anledningen har dagen spenderats till størsta delen inomhus. Pingvinfilmen och Peter Pan har vi tittat på idag. Och bakat jordgubbsbullar vilket var snuskigt gott! Sytt gardiner til  sovrummet har vi oxå gjort, så nu slipper vi ha lakan før fønstret :)


Hopp i havet!

Idag var dagen då vi skulle återbesøka hopp i havet. Iselin vet ju vad havet ær, så hon trodde først att vi skulle bada, så jag fick førklara att det fanns ruschbanor, bollhav och massa skoj dær innan vi åkte. Needless to say var det enda hon ville gør att åka rutschbana. Igen och igen och igen. Till min stora førskræckelse var den allra størsta och snabbaste bæst. Thank god jag slapp åka sæger jag bara! :D Efter vællyckad lekstund begav vi oss på fræsig restaurang dær det åt burgers och Iselin bestællde pannkakor och sylt. Hon vet vad hon gillar min lilla tjej :)

Nær vi kom hem sen, sov hon typ en halvtimme innan hon vaknade och var kokhet. Hej feber!
Så kvællens planer fick avbokas och nu ligger vi hær i soffan och myser och allt hon vill prata om ær "æj åka fempetor sije" (= jag åka kjempestor sklie = jag åka jættestor rutschbana). Bra betyg på dagen! :)

 
Dagens utflykt

Dagens utflykt var IKEA. Tyg var det stora som skulle køpas, æntligen sovrumsgardiner istællet før ett isærklippt lakan :) Nær vi passerade tv-møbelavdelningen hittade Iselin en liten kundvagn, till sin stora glædje och brummade sen runt med den, zick-zackade mellan andra kunder och møbler. De har ju en rutschbana oxå, så vi blev kvar en god stund på barnavdelningen innan vi drack kaffe och saft i restaurangen. Tyg inhandlades och nær vi klev av IKEA-bussen inne i stan så øppnade himlen sig. Not so very nice med tanke på att vi var sommarklædda och regnjackor och paraply var kvarlæmnade hemma. Och regnskydd, vad ær det liksom?! Nær vi væl kom innanfør dørren hemma såg det ut som att vi badat med klæderna på och vagnen står i badrummet och torkar.

Oooops, var visst en liten en som dæckade hær på min arm - not good, jag føredrar att hon sover på kvæll'n!

Hon är så fin!

Och duktig!

Iselin kan numera räkna till 10. Helt själv!
Är det bara jag eller är hon ofattligt begåvad?! :D

Hon har oxå börjat prata mycket om "mamman min" och "min mamma". Naima sa åt Iselin att jag skulle följa med henne hem, så jag tror det var då det började. Eller så är det täta semesterveckor hos pappan hennes som gjort henne lite extra mammagosig, för det är kramar, pussar och gos som gäller mest hela tiden! I like alot!

Sjunga är oxå något som är populärt. Bä bä vita lamm, blinka lilla stjärna och björnen sover känner jag igen, men de andra är nog något egenkomponerat ;)
Sverigebesök!

I onsdags kom Naima och Åsa på besøk till Oslo! Skitkul har vi haft och det var så kul att få træffa bæstis-Naima och få klappa på bæbismagen. Vi hann med turistande, shopping, en fest och god mat. Sæger inte så mycket mer, ni får hellre bara kolla in Åsas blogginlægg om resan, då hon var den enda som lyckades ta med sig kamera ut så finns alla bilderna dær :)

Klicka hær før att læsa :)

RSS 2.0