Hejdå 2010

Vi ses aldrig igen!

Det har varit ett väldigt händelserikt år. Först och främst en flytt, till den första lägenheten jag bott själv i, någonsin. Ja, inte för att jag bor helt själv, Iselin bor ju oxå här i vita huset, men jag bor utan någin som rensar avlopp eller dödar spindlar åt mig så det får ju ses som ett litet steg för mänskligheten och ett stort steg för mig.

Andra höjdpunkter var ju helt klart Eclipse-träffen i somras. Var det seriöst så nyss? Känns som flera år sedan!
Jag har fått pricka av ytterligare en stad på min lista på places jag vill besöka, jag har börjat på skola och inte varit till Umeå en enda gång. Ja, så har det ju såklart skett en massa annat apbra - men det mesta har ju skrivits om tidigare, så no need to go there.

Extremt överlycklig or what?! :)


Dotra mi kickade igång årets sista dag snusktidigt. 06.00 var det upp och hoppa och lycklig unge hittade massa paket på golvet i vardagsrummet. Hon trodde det var mormor och morfar som lämnat dem hit. Hon fick iaf sin dator, fler tågbane-delar och lite kläder. Sen har vi handlat och sett en ekorre ute. Nu sover den lilla skrutten och vi har fått slängt in potatisgratängen i ugnen. Räknar med att det tar en stund, ugnen är inte den bästa.



Med det säger vi tack 2010 och välkommen 2011! Jag har inte mindre förväntningar än att du ska överträffa det året som gått. Så det så!

Näst sista dagen

På detta år och vi går ut hårt och sover till 10.20 Underbara unge som går med på sånt!
Sen åkte vi tåget in till stan och köpte en efterlängtad biltröja åt lillskrutt. Hon bar den till kassan och sen bar hon själv påsen hela vägen hem. Det första hon gjorde när vi kom in genom dörren var att slita av lappen och skulle ha på den. Betyder det att hon gillade den eller?! :)

Hon hade en himla tur oxå, för nissen hade ju varit förbi här oxå med gaver åt henne, så hon fick öppna några när hon kom hem igår. Lego med en brevbärare med motorcykel var poppis, för att inte tala om den svarta mjuka Cars-pyjamasen som hon vägrade ta av sig imorse. Resten sparas till imorgon tänkte jag, så hon har nåt att göra då med :)

Har handlat lite nyårsmat, men det var som svårt att få med både mat och unge hem så M får handla resten på vägen. Synd det råkade bli dom tunga sakerna bara ^^ Nu ska vi se postman Pat och plocka undan lite. 2 minuter efter att vi kom hem såg det ut som ett h*rhus igen.




Rastlös

Jag blir det lite då och då. Då knarkar jag resor på finn och lyckas för det mesta låta bli att köpa dem. Nyss hittade jag en vecka i Egypten på 4-stjärnigt hotell för 3500. Avresa imorgon, no problem. Vi hade kunnat åka ikväll jag och lillskrutt. Sen inser jag att hennes pass måste ju förnyas och svär litegrann för att jag inte gjort det tidigare. Där sparade jag dom pengarna..

Sen tittar jag på resor till Thailand. Sisådär 3 veckor tänker jag vore lagom. Kanske över jul och nyår om jag har jäklig tur och lyckas övertala dotterns far om att det vore en kul grej. Inser dock att jag knappast kommer att kunna spara ihop de pengarna till jul, så vi får satsa på nästa gång, 2013 that is. Det borde ju till och med jag lyckas med?! Någon som vill följa med? På riktigt alltså?

Om 40 minuter kommer min lilla hem. Jag längtar!


Tisdagsbryderier

Sådärja, ännu en dag avklarad. Solen har börjar sjunka och således betyder det att man inte behöver gå ut mer idag = halleluja! Idag har jag shoppat ascool pyjamas till min dotter. Den hade fräsiga skelett-applikationer på framsidan - i glow in the dark-material!! Återstår väl att se vem som blir gladast, jag eller hon. Åh, jag fruktar den dagen hon inte tillåter mig att välja kläder åt henne längre! Kanske är därför man ska ha fler barn med några år emellan?!

Jag gjorde misstaget att ta på mig jordens oskönaste bh imorse. Minns jag rätt köpte jag den när jag var 16 och praoade på Lindex istället för att gå i skolan. Kristin hade en likadan. Varför i hela fridens namn den har tagit plats i min garderob så länge har jag ingen aning om. I alla fall, det resulterade i shopping av nya underkläder, och det gamla obekväma aset ligger nu i soporna där den hör hemma.

Så har jag målat docksäng oxå. Färgen skulle vara "jååååsa" krävde den lilla damen, men jag tog på mig att välja nyans. En aldleles underbar ljus sak som påminner mig om mjukglass med jordgubbssmak. Man får inte vara dum inte. Jag hade sett skitasnyggt tyg på Panduro som jag tänkt sy docksängkläder av, men såklart så fanns det inte kvar nar jag var dit. Alltså såg jag mig tvungen att lägga in en beställning online. Har jag bestämt mig så har jag och så är det inte mer med det. När jag nu får hem tygerna däremot är lite oklart, due to sånadär storhelger and stuff. Vad gjorde man innan internet fanns undrar jag?!

Ikväll blir det action i stugan. Jag ska kik i kokböcker efter kuliga ting att äta på årets sista dag och så har jag tänkt att se Eclipse. Håll i hatten!

The tyg of my docksängkläder-dreams!


Då var julen över

Får man säga äntligen?!

Natt till julafton blev vi väckta av brandlarmet. Ut i kylan och in i en port på andra sidan gatan. Någon stackare hade somnat ifrån ljusen och hela lägenheten var full med rök. Kändes genast mycke otrevligare när de kom ut med ett litet barn i armarna. Huga! Dryga 45 minuter senare kunde åtminstone vi andra återvända hem, som om ingenting hade hänt.

In case of an emergency, fokusera på det viktigaste:

ta bild och ladda upp på fjesbook.




Utöver det har julen bestått av mat mat och dryck. Och en släng av magsjuka/biverkningar av mediciner. "Vanliga biverkningar (fler än 1 av 10): illamående, kräkningar". Har blitt en del fönstershoppande på webben oxå och jag har hittat en ny snowboardjacka jag såååååå vill ha. Den som införskaffades när jag var 17 sitter inte så sött mer.

Nu är julen nerplockad och vi inväntar det nya året med spänning.
Ja, och så längtar jag ihjäl mig efter min dotter.

Starka kvinnor

Jag är så otroligt imponerad, så jag måste bara få säga det nånstans. Alla fantastiska och starka kvinnor jag har i min bekantskapskrets som inte sitter tysta och tar emot skit!

  • Hon som blev misshandlad av sin make och vägrar sitta tyst med hans skam och istället berättar hur det ligger till. På facebook.
  • Hon som efter många om och men bestämmer sig för att lämna energitjuven hon bor med. Bara några dagar senare flyttar hon in i en egen lägenhet.
  • Hon som tröttnar på ett gammalt ex's patetiska försök att trycka ner henne och 5 minuter senare har bytt telefonnummer.
  • Hon som kämpar för att bete sig vuxet mot den allt annat än vuxna fadern till hennes barn. För barnens skull.
  • Ni som vågar be om hjälp när ni behövt vara starka alldels för länge.

Alla ni som står upp för er själva och andra, som inte tillåter att någon annan trycker ner er eller behandlar er dåligt. Alla ni som vet erat eget värde och vägrar nöja er med mindre. Hellre singel och lycklig än i relationer som bara får en att må dåligt!

Ni är mina idoler! Varenda en av er.

Jullov!!

Sen igår, strax efter lunch har jag och min dotter jullov. Fantastiskt skønt! Vi hade stora planer om sovmorgon, men redan klockan 7 låg det en tjej och viskade stå opp i mitt øra. Jaja, man kan inte få allt misstænker jag. Vi ær ju friska iaf ^^

Det var tænkt jag skulle en svæng till il doktora idag, men pga sjukdom så blev det framflyttat till næsta år. Hutløst man ska måsta vænta så længe egentligen ;) Nu tjatar hon om att vi ska leka med pærlor, så det ær væl bara att lyda misstænker jag.

Blå jobbig måndag

Jisses vad allt har gått åt pipsvängen idag.
Det är nog inget jag vill minnas, så därför orkar jag inte ens gå in på vad den haft för sig.
Snart, mycket snart ska jag krypa ner och göra min dotter sällskap i sängen.
Tot sinas

Saturday

Sådärja. Ännu en veacka avklarad och jisses så fort det gått! I onsdags var vi på tur tillsammans med de andra barn och ungdomsklasserna. Till Folekmuseet på Bygdøy. Det märktes vad vi vill jobba med då vi började dansa runt julgranen på lilla torget där och hittade en barnehageklass att dansa med. Vi blev iaf guidade och fick gå in i husen och höra om hur man firade jul förr i tiden. Rätt interesting. Sen åkte vi på julemarked på ... öhm... typ Aker brygge.

Igår blev jag väckt kvart i fyra av läbbans kräkljud. Det ehla slutade med att dagens första tvättmaskin rullade och vi fick gå upp och se hajfilm. Tror det blev en lite nap tillslut, för klockan 7 vaknade vi av ännu mer spya. Som tur var så ville hennes pappa vara hemma med henne, så jag fick gå till skolan i allefall. Needless to say spydde hon inget mer efter det. Kul unge det där :)

Blev tidigt igårkväll, och nu har jag nästan sovit klockan runt, det behövdes efter en vecka då jag sovit skitdåligt. Idag ska jag på Granit, de får in en såndär märklapps-maskin idag som jag såååååå gärna vill ha. annars ska det bara göras så lite som möjligt. Skriva handlalista så vi överlever julen typ.

Go hälj!

Dagens filosofering.

Månen! Man kan inte ta den.
Hämta stege, då kan man ta den!


På en två å ett halvt-årings språk givetvis.
Det var fler än jag som log på den bussen.

Världens finaste lilla tärna

Det var ju som ni kanske hört Lucia idag. Vilket innebar att vi skulle inställa oss på barnehagen med vitt lucialinne. Jag var tveksam till om min dotter skulle gå med på att sitta  snällt där framme med de andra barna när det var så många främmande vuxna där. Men no need to worry tydligen. Efter hon blivit lite varm i kläderna och sett sina kompisar och favvis-fröken så satte hon sig lydigt och väntade. Oslagbart, det var fler mammor än jag som blev förvånade över vad de fick våra barn att göra. Sen satt hon där, min lilla skrutta, vinkade en gång till mamma och en gång till pappa och såg storögt på när luciatåget med stora barn kom in och sen klappade hon glatt med till sångerna och körde lite sittande dans. Eventuellt att någon, jag nämner inga namn, blev lite tårögd där ett tag. Min lilla stora tjej!

Bildkvaliteten hade ju kunnat vara bättre.

Alltså önskar jag mig en ny kamera ;)


Trevlans me helg

Mycho trevligt har vi haft. Igår var vi och badade på Bøler, där det var varmt och skönt i bassängen. Iselin var helt galen och hoppade från pallarna och ville flyta omkring på ryggen. Sen åt vi goda italienska köttbullar och potatis till middag och hon stoppade i sig hur mycket som helst. Det har oxå varit mycket utklädning. På med stora skor och leka Pippis och på med mammas kläder och leka mamma.

Idag vaknade hon innan 5 och grät och grät och hade så ont i örat. Tillslut gick vi upp och la oss på soffan med huvet högt och såg hajfilm. Jag tror jag somnade en stund sen, för två filmer senare v¨ckte hon mig och sa att det inte gjorde ont mer.

Sen har det bakats lussekatter här i huset, underbart goda blev det och i år gillade även Iselin dem. Så har vi städat, fröken har både dammsugit och dammtorkat sitt garage väldigt ordentligt. Nu spatserar hon omkring här med skorna på och tjoar, hon härmar Pippi när hon är på kafferep.

Nu ska det diskas, ordnas lunch till morgondagen, sy byxor och fålla lucia-linne. Jag som trodde söndag var vilodag..


Torsdagsskola

Idag i min skola har vi sett på youtube och facebook. Tillsammans.
Jag gillar min skola.
Sen såg vi på en himlarns bra film, Freedom Writers.

Nästa vecka när agnarna sållats från veten får vi böcker och börjar på riktigt.
Och så ska vi på tur!

Søta jækla unge!

På väg hem från dagis, det är ganska mörkt ute.

-Banan! Utbrister hon och pekar upp i himlen. Mycket riktigt, där hänger en bananformad måne.
Resten av vägen hem spenderades med att filosofera om månen. 2,5-åringar är jækligt bra på att filosofera. Andra saker hon (tyvärr) lärt sig säga är "va faaaan".

Prusiluskan heter "kasijassan" och hon kan återge hela Pippi-filmen om hon är på bra humör.


Och varje gång hon fiser skyller hon på mig. Mammas tjej det dær ;)

Kursstart!

Jag var klar som ett ägg redan igårkväll. Alla väskor packade och klara, alla kläder framlagda. Lillstrumpa var lite svårväckt då hon partajat i sängen till 21.30 igår. Upp och ut i isande vinterkyla, inte fullt så trånga bissar som 08.45-an brukar vara. Iselin var barn nummer 4 på plats på avdelningen och satte sig glatt och pusslade när jag gick.

Det har bara varit slött på kurs idag. CV har jag ju redan fint av, så jag skulle skriva en ansökan om praktikplats. Tog lite tid, men jag fick till det. På korrekt norska! Behøvde bara hjälp av bordsgrannen till ett enda ord, very proud indeed :D Vi ska ju ha praktikplatser från januari, så jag satte mig och skrev upp dom som låg strategigst nära lillskrutts dagis. Det närmaste, förstahandsvalet, ringdes först och jorå det brukade minsann gilla att ställa upp och ha praktikanter, så på fredag ska jag dit och skriva avtal!

Nästa vecka börjar det på riktigt, och jag hoppas det går lika lätt då :)

NAV då

Jorå, jag var ju dit idag. Hade ræknat med en snabb runda, men kom ut dærifrån drygt 2 timmar senare. Klart som fan det tar tid om det krævs två før att sætta upp klistermærken eller tre før att beundra en ny mobil.. Fick lite klarhet i vad de går efter nær de fyller upp kurserna, och efter mitt lilla sammanbrott skrev hon febrilt och erbjød sig till och med att ringa och prata med dom. Men jag vet inte om det ær så aktuellt att gå ner 4k i månaden, så jag hoppas innerligt jag får ett jobb, fort as fuck. Næsta vænterunda till trygdedelen fick jag spendera i ett eget rum, ytterligare en halvtimme bara før att bli nertryckt av kærringjæveln som påstod de inte kunde sæga nåt nu. Næhej, synd de inte kan kommunicera med varann på det dær stællet. I had had enuff och gick, inte ens en liten gnutta klokare æn tidigare.

Blue monday

Det var det verkligen idag. Tills sisådær kvart på tre då jag hæmtade den lilla solstrålen.
Vi har åkt bob, ætit grøt och målat. Och lekt med lego. Efter allt målande behøvdes det utan tvekan badas och tvætta håret till den lillas førtret. Nu ser vi på lite barneteve och hon væntar och væntar på vælling.

 

 


Älsklingstjejen min

Hon blev så lycklig när hon såg att hon hade fått en ny fräsig t-shirt. Den skulle minsann på direkt. Så kan hon ju ta på sig skorna själv så nu springer hon omkring här och sjunger Pippi-sånger :)


Random thuuuursday

Efter ett dygns mul och klöv... nej vänta lite nu. Kräk och skitsjuka var det ju.
Efter ett dygns kräk och skit sjuka är jag nu som nya, med aningens renare tarmar. Jag har varit duktig och både ring och gnällt på felaktig faktura (hellre än att bara betala den, vilket jag först övervägde). Jag har oxå sovit jävligt mycket. 12 timmar + 3 timmars powernap + ytterligare 12 timmar på bara två dygn. Har jag skills eller vad!

Idag står dusch på schemat. När man själv börjar tycka att man luktar illa är det banne mig på tiden. Sen ska jag knalla iväg till posten och så hämta barn. Vi kör soft ikväll med pannkaka till middag och pippi-film tror jag. Om hon somnar i lagom tid ska jag börja sortera lite bilder och pilla med hennes album. Nog var det väl tusan om det inte skulle bli klart nångång.

Får jag inte börja på kursen på måndag så blir det illasinnat besök på NAV på måndag. Går de på motiveringar för att man ska få vara med så ska tanten få ångra den enda raden hon skrev om mig. Låt mig göra själv, så får ni en jävla novell + läkarintyg.

Okaj. Duschen var det.

RSS 2.0