Känns som söndag

Men det beror nog mest på att vi var ut igår :) Taxichauffören hem var totally insane, vi ska vara glada vi lever typ.
Idag har vi varit ute på äventyr i stan med Iselin. Hon råkade ramla i den enda vattenpölen i hela parken och blev dyngsur så det blev en spontanshoppingtur så hon slapp gå omkring i bara blöjan.

Nu ska vi se film här. Tjejkväll med Naima och Åsa :)

IIIIH

Min bæsta kompis har æntligen kommit på besøk!!
Så himla lovely and wunderbar, nu æter vi frukost i sængen!

Symaskin

Jag fick ju en vældigt efterlængtad symaskin i present nær jag fyllde år. Idag var førsta dagen jag fick prova den sådær på riktigt, and me be very very pleased! Det resulterade i två små grytlappar till Iselins køk :)


FF-lørdag!

FF som i Fantastiskt Fin!

Vi børjde dagen med lite dusch och bad innan vi begav oss ut på æventyr. Tre olika bussar och två promenader senare var vi framme vid målet. Bondgård på Ekeberg! Iselin var vældigt lycklig och førsøkte klappa gris, var lite rædd før hønor och fick klappa hæst. Sen åt vi lunch och busade massor i lekparken innan vi påbørjade hemfærden. Promenad, trikk och mer promenad innan vi åter var i hemmets lugna vrå och kunde sova lunch, om æn lite senare æn vanligt.(Ær det inte fantastiskt att det før di små inte ær målet som ær det viktiga, utan resan! Min dotter sitter iaf andaktigt på åtskilliga bussar och tåg och pratar och lyssnar om hur buss- och tågresor går till. Visa biljett, trycka på knapp, stanna och gå av. Allra bæst ær det nær hon sjælv får trycka på knappen eller visa biljetten!)Efter lunchvilan gick vi ut før att inta lite melon på uteplatsen. The man above (aka hyresværden) hade satt upp en vattenspridare som vi snabbt insåg var verry much fun! Som alla nog listar ut så førsiggick eftermiddagens aktiviteter i och omkring den ;) Barnet som från børjan var vældigt torrt blev fort bløtare och bløtare och nær det væl var dags att gå in tyckte hon knappt det var læskigt med vatten i ansiktet!

Finns massa tjusiga bilder från dagen, fast i knasigt format så ni får la vænta tills jag fått kirrat det hela :)
 

Idag kom hon hem

Min lilla dotter that is!

Det førsta hon vill ha ær en brødskiva. Det ær strax innan middag så jag ger henne en kantbit varpå ungen springer till kylen. Åhja, smør och ost frågar jag? Nej tack svarar liten (væluppfostrad indeed!) och pekar på peston. Vill du ha pesto? frågar jag och hon svarar belåtet ja och trycker i sig en macka med pesto på ingen tid alls. Mammas tjej det dær minsann! ;)Söndag

Oj vilken kul helg vi haft! Kanske framförallt Iselin som har haft favvis-pojpoj här!

Två rundor till ikea har hunnits med, god grillmat och smarriga räkor. Givetvis en del getingsjakt och så avslutades födelsedagen med ett kvällsdopp! Tyvär hade jag och Micke den tvivelaktiga äran att få känna på en brännmanet -aj! Kan vi konstatera och Iselin hade tur som höll sig på badstranden, så hon slapp. Slocknade på 3 röda gjorde hon oxå sen när vi kom upp till sängen :)

Iselin har mest bara velat hänga med pojpoj, och tandborstning och blöjbyten har gått smidigt när hon bestämt att det var pojpoj som skulle göra't! Vi gjorde däremot en lite halvläbbans upptäckt - liten hade en fästing! Usch och tvi och blä och rackarns vilken tur att kunnig pojpoj var närvarande och kunde avlägsna den, så nu kan jag till en eventuellt nästa gång!

Vi har just skickat iväg pojpoj och morfar Lasse hemåt, de hade visst jobb att gå till imorgon. Syster blir däremot kvar några dagar och idag tror jag det blir bondgård och loppis!


2 år!

Idag är det två år sedan världens finaste tjej såg dagens ljus.
Hon är klart större idag, kan tillochmed räkna till 6 om hon verkligen vill.
Nu ska vi kalasa hela dagen lång!


Oväder

Oj vilket oväder vi hade inatt! Vi såg det på avstånd när vi var nere och badade, men räknade med att det skulle passera långt ifrån oss. Vi kom upp, satte oss ute och det børjade mullra mer och mer. Tillslut började regnet ösa ner och vi fick gå in. Tack vare lämpligt strömavbrott så såg vi verkligen hur bra som helst, och det var sällan en mörk stund mellan alla blixtarna. Kul!

Nu ska vi snart inåt stan. Det regnar idag så det blir tåget.
Toodles!

"Semester"

Ja, det kallas visst så när lillegull är på hytta med far sin. Man får helt enkelt ta och försöka klara sig, vem hade trott att bristen på bajsblöjor och trots skulle göra att det kändes tomt. Tur iaf så har jag en M som gör det lite lättare genom att bara erbjuda sitt sällskap.

Idag tillexempel har vi verkligen tagi dagen som den kommit, planering, vad är det liksom? Det har resulterat i inte mindre än tre turer med motorcykeln, inte för att någon av oss klagar. Vi har haft kul och kommit på anledningar till att ta oss ut, vissa bättre än andra ;)

Kvällen erbjöd räkor, vin och bra sällskap, eventuellt att den avslutas med en tur ner till badplatsen och ett midnattsdopp. Inget slår en tom badplats!

* det är någon slags smula under 't', så fattas den nånstans så vet ni varför :DPå torsdag kommer mor, Lars och syster! Yay!

 

Jag var lite ledsen när lillegull åkte i fredags, så jag var tvungen att tröstshoppa skor.

Här är resultatet, 99 kr på rean och de är tokssköna och skiiiiiiitfina!!Borta

Nu har hon åkt, min lilla solstråle.
6 dagar ska hon vara borta, jag vet inte vem som kommer ha det värst.
Eller jo, det vet jag nog visst det.
Jag tänker trösta mig med att åka och köpa skor.
Hejdå.


Dåliga undanflykter

Ja, det är jag riktigt bra på! Under en längre tid så har jag har jag hittat på ursäkt efter ursäkt för att slippa städa. Den senste var att jag helt plötslig, out of the blue, satte upp en hylla åt avkomman. Trots att jag har en pojkvän att utnyttja till sådana avancerade uppdrag. Vad blir det härnäst liksom?

Det enda som riktigt får mig till att plocka fram grönsåpan och skurhandskarna är löftet om besök. (Ja, ni hajar ju själv att det egentligen inte städas här mer än cirka 6 gånger per år..) Nu är det ju så att om en veckas tid så väntas en bil full med svenskar anlända, så jag har ju egentligen gott om tid. Tid att planera städningen in i minsta detalj, mängden såpa, tillvägagångssätt och i vilken ordning allt ska tas och så vidare.

Ja, och så kan man ju alltid skriva meningslösa blogginlägg för att slippa tömma och sanera hallen..


Måndag?!

Känns lite skumt sådär. Jag hade ju måndag i fredags när jag kom hem från Twilight-semesern,
så det här känns mer som en fredag ;)

Iaf så har vi en förjäkla härlig dag här i Oslot!
Barasåattnivet!


Gröna fingrar?

Ja, det återstår väl att se. Jag får se mig besegrad, jag tror jag skaffat mig en såndär hobby. Jag sitter och fantiserar om vilka grönsaker jag ska köpa i affären, inte för att jag är sugen på dom, utan för att jag vill odla dom! Hugaligen. Måste oxå ta mig till den där planteringsaffären för att införskaffa ytterligare någon kruka och sånadär långa pinnar som chilin kan vila mot. Ja, eventuellt jag oxå ska skaffa en odlingsbok så jag kan lära mig lite nya fräsiga ord och uttryck.

Detta är alltså en citronkärna som planterades veckan innan Iselin föddes.

Fröken herself ställde upp på en bild att jämföra med.


Eclipseträffen!

Åh jisses så underbart det har varit!

Jag skulle ankomma sist, och såklart var tåget några minuter sent så nær vi rullande in på centralen så stod det ungefær 12 tjejer dær och væntade på mig. Nervøst! Fast totalt onødigt att vara det, att prata dagligen gør ju att man lær kænna varandra rætt bra, så det gick fina fisken sen! Vi åkte hem till hon vi skulle bo hos och svidade om och tog på oss snygga t-shirts innan vi rørde oss inåt stan før att æta och træffa ænnu fler mammor och forumfolk.
Och filmen sen då. Jag ville inte att den skulle ta slut! Lætt bæst av tre filmer och alla var alldeles fnittriga (och kanske lite øvertrøtta) på vægen hem.

På onsdagen var det systemet som stod på planeringen. Tyværr var den belægen i ett køpcentrum så vi fick shoppa lite innan vi tog oss dit ;) Vi kækade pastasallad till lunch, tog en taktiskt powernap  och korkade upp vinet! Singstar, dansspel och skvaller och stora planer avverkades innan vi la oss alldeles før tidigt.

Torsdag var hemresedag, och vi hann med en liten runda på stan innan jag skulle sætta mig på tåget hem.


Tack fina bæsta mammor før underbara dagar! Om inte førr, så till næsta film ses vi!


RSS 2.0