Min lilla trollunge ♥

Åh så bah härlig hon är! Idag gick vi till affärn i ösregnet. Vanliga samtalet utanför om att man måste lyssna på mamma och inte springa iväg. Väl inne fick hon syn på de små kundvagnarna och skulle absolut köra en sån. Efter snabb övervägning (det värsta som kan ske är att någons hälsenor blir kapade) så fick det bli så. Hon körde sååå fint så och följde efter mig och la bara ner saker som vi skulle ha. Dutti tjej!

På vägen till affären är det en röd lada. Inga fönster och bara hänglås på dörrarna. Iselin har iaf fått för sig att det bor hästar där. Så varje gång vi går förbi säger hon "häst" gnäggar lite och gör konstiga rörelser med armarna. Andra höjdpunkter är att vi följer tågspåret hela vägen. Vilket innebär att man måste titta nog nästan överallt så man inte missar passerande tåg.

Annars har vi mest myst inne idag. Lite tecknat, lego, sång, dans och bus. Så har hon börjat dra ner byxa + blöja för att visa rumpan. Var lär hon sig allt?!? Hon somnade halv 6. Helt galet mycket hon sovit i veckan! Aight, finns massa ssöta bilder från dagen, men de får jag slänga upp sen.

Tisdag, snart ny månad

Godmårrning från Oslo! Det bjöds på sovmorgon idag med, trots att liten la sig redan klockan 6 igår. Wow! Hon har visst tagit påsklov på riktigt :) Solen sken när vi steg upp och vi hoppas den ska fortsätta med det resten av dagen. Temperaturen ligger på -0.2 grader, så vi väntar lite med att gå ut på promenix.

 

Påsklov

Egentligen skulle vi inte ha påsklov förrns på onsdag.
Men eftersom världen motarbetar mig, så är dte lov redan idag.
Ett väldigt snorigt och hostigt ett. Jag. Ska. Inte. Bli. Sjuk.
Vi ska gå på promenad idag. Lite friksluft har ingen dött av.

Zzzzöndag

Skittöntigt med z i rubriken, I know.
Sture is alve and kickin' så nu återsår det bara att plocka fram förstoringsglaset igen ^^
Jag är sugen på juice, men i brist på det får det bli en macka.
Hmm. Ja, vi säger så.


Hej påskkvist!

Oj vilken dag det varit om man ær sådær 19 månader gammal. Først åkte vi tåg och tåg (som egentligen ær en trikk). Sen lekte vi på Hopp i Havet och klættrade, kastade bollar och åkte rutschkana. Galet skoj! Dement som jag ær så blev kameran dæremot hemma. Efter lekandet sov den mindre i vagnen, och den stora fick gå på långpromenad.

På eftermiddagen sen gick vi på påskrisjakt. Det hela slutade med en ynka kvist, av okænt ursprung. Men vem bryr sig om det nær det ska hængas på fjædrar och den ska bli så fin så. Iselin var vældigt stolt efteråt och visade åt båda sina favvisnallar (Bam-Bam och Affe) den fina kreationen vi gjort. Sen har vi æven varit på uteplatsen och lekt i snøn med sandleksaker. Det funkade alldeles perfa, och inte var det kallt heller!

Med tanke på allt skojsigt som dagen erbjudit så ær det kanske inte konstigt man blir toktrøtt och somnar redan klockan 6. Får la se nær hon tænker tvinga upp mig imorgon bara..


Ensammaste torsdagen ever

Nær mina kæra fina ælskade lilla dotter ær hos sin far.
Av de stora så ær en utomlands och en på jobbet, allt jag har ær en dator med internet.
Vilket i sig inte ær fy skam.


Med hjælp av en gammal klasskompis Sofia så børjade jag minnas lite musik som vi lyssnade under gymnasietiden. Vilket fick mig att dra igång spotify och lyssna och minnas næstan alla texter. Hærligt :D Utøver det så planeras springande av tjejmil tillsammans med ett gæng mammor jag aldrig tidigare har træffat (men kommer ha træffat iaf en gång innan det ska springas). Sjuk i huvet? Ja, jag børjar tro det. Det eller bara vældigt uttråkad.

Nu har jag ett Greys avsnitt att se.

Toodles!

Regning tisdag

Ja, det børjade ju egentligen regna redan igårkvæll om man ska vara helt korrekt.
Iselin fick sig ett par støvlar igår. Det skulle springas i dom, tittas i spegeln och hon var så førtjust så jag fick knappt ta av dem nær hon skulle sova. Och så fort hon vaknade så skulle dem på igen.

Idag høll det inte på att bli nå dagis på henne. Vi snoozade rætt længe, tåget var sent och det regnade som fan. Men vi tog oss dit iaf. Och efteråt så utøvade jag førsta delen av veckans bitch-utmaning. Springa 30 minuter, 3 gånger denna vecka. Eventuellt att jag oxå borde skæmmas før hur otrænad jag ær.

(OBS! Det ær pyjamasbyxor, vi førsøker gøra oss klar før sængen.

Givetvis skulle jag aldrig slæppa ut min dotter i omatchande klæder)


Hej vilodagen!

I lørdags køpte jag duplo till Iselin. Due to att det var hennes pappahelg så fick hon inte dem føren idag. Och så glad tjej! Hon visste precis vad det var och att det var roliga grejor så vi fick skynda oss att øppna lådan. Sen bygdes det torn, och hon provade gå på dem och konstaterade att det gjorde ont i foten då.


Nu køper jag ett koppel.

Igår skulle jag och mitt barn gå på affæren. Såndær liten trång sak, så jag læmnade vagnen utanfør och hade ett samtal med Iselin om vikten av att lyssna på mamma och inte springa ivæg. Hon nickade, så jag trodde vi var øverens. Nær jag stod och bytte några ord med snubben i kassan, och sen tittar ner och ska gå så upptæcker jag till min fasa att barnet ær borta. Suck och stånk. Går inåt i affæren, nær jag ser fantorangen liggandes på golvet vet jag att jag ær på væg åt rætt håll. Sen får jag syn på henne vid frukten, hon ser mig oxå, asgarvar och sticker igen. Nu ger jag upp. Ett koppel kommer att inhandlas innan hon dær slæpps løs igen.


Fakkin' monday!

Iselin har levt røvare inatt, så nær klockan æntligen ringde var det skønt att få gå upp och koka kaffe. Solen skiner och det ær klarblå himmel. Underbart! Den dær mamma-utmaningen som førra veckan tvingade ut mig på minst 30 minuters promenad om dagen verkar ha førstørt mig. Idag gick jag frivilligt av några hållplatser innan bara før att få røra på mig. Jag kanske borde uppsøka en doktor.. Hær ær iaf några bilder från helgen.


Søndag nu igen!
Shit så tiden går fort!

Imorse blev jag væckt av finaste dottern klockan 06.55. Efter lite øvertalning från hennes sida gick vi upp och kokade kaffe och vælling klockan 07.00. Sen var det påklædning och packning som stod på kalendern, vi skulle ut på æventyr minsann! Det går rætt fint att klæ på sig numer, jag tror den dær "vi ska åka tåg"-mutan funkar finemang :D Hand i hand gick vi ner på tåget som tog oss in till byn och Tøyenbadet! Det var lite læskigt och vældigt roligt att plaska runt och unvika att få vatten i øgonen. Och så varmt och skønt vattnet var! Det var oxå kul att springa runt i omklædningsrummet och klættra på bænkar och prata med de andra barnen som var dær.

Efter badandet så blev det brødlunch i vagnen och promenix i solen før mamman. Vi begav oss upp till Birkelunden och tittade in loppmarknaden som ær varje søndag. Dæremot inga fynd idag. En kaffe och mer promenad medan Iselin sov och alldeles lagom till vi tog tåget hem så vaknade hon. Vi lekte lite i snøn på uteplatsen innan vi gick in och fixade middag och lekte ænnu mer. Har helt klart varit en fin och mysig dag. Ska onekligen bli skønt att krypa ner under tæcket och blunda några timmar nu.


Hej igen Saturday!

Det blev bara prommis. Hittade en bruktbutik men det var så trångt med vagnen så vi læt bli. Vi fick iaf gått en timme, och Iselin fick tittat tåg idag igen. Favvis-grejen :) Så var det vældigt trevliga ungdomar som var ute idag oxå. Erbjød sig helt utan vidare att lyfta ner vagnen från tåget "så kan du bara ta ansvar før den lilla" och som stannar och håller upp dørrar nær de ser vi kommer. Vilken grej! Dær kan vi snacka om god uppfostran!


I kvæll myste vi i "soffan". Iselin tyckte det var spænnande med chips och dip och satt snællt och grisade ner sig. Sen har vi busat, kittlats och jagat varandra innan det var sovtajm. Efter en del hostningar så bjød jag på bricanyl och nu sover hon lugnt. Jag ska oxå ta och ge mig snart, førra natten var en låååång och hostig en.

Bilder kommer en annan dag. Nær jag hittat var minneskortet från kameran ska in.Hej Lørdag!

Min finaste Sture (dator) gick och dog før mig. Vi skyndade oss till data-doktorn som lovade 2-3 veckor utan dator. Buhu sa jag och drog av en tår eller tre, utan nytta. Tur jag lyckades kirra dator på annat håll. Enda nackdelen ær væl att alla lænkar och løsenord måste kommas ihåg. Vi behøver inte ens gå in på hur många gånger jag var tvungen att skriva om løsen før att ta mig in hær :P

Solen skiner, det ær 3 minusgrader ute med løfte om mer værme utøver dagen. Idag ska vi ut på långpromenad. Æn så længe ær det obestæmt om det blir i stan och mellan second-hand affærerna eller om vi bara ska hålla oss till att titta på naturen.

Hej Tisdag!

Jag har ju som ingen teve. Vilket innebär att kvällarna är ett enda långt vad-ska-jag-göra-maraton. Ikväll bakade jag muffins. Står och vevar och slevar och mäter i godan ro, är just redo att lägga sista touchen och ösa ner smeten i formarna när jag upptäcker det. Det finns inga muffinsformar! Jag letar på alla möjliga och några omöjliga ställen utan lycka. Är det inte barnet som lekt upp dom, så är det jag som packat upp dem på extremt udda ställe. Med tanke på hur det gick sist så vågar jag inte ens gissa. Jag ger upp, gråter inte en skvätt utan häller ner kladdet i en  sockerkakaform istället. Och döm om min förvåning när det färdiga resultatet smakade yummy!

Hej måndag!

 

Den här tjejen har sovit hela natten i sin egen stora-tjejen-säng! Jag höll på at börja grina av glädje när jag slog upp ögonen imorse och såg hon låg kvar på samma ställe som jag la henne. Underbart! Ja, iofs kan det oxå bero lite på att jag placerade min madrass under hennes säng, så vid oroligheter behövde jag bara sticka upp handen och klappa lite. Men ett stort steg för tjejen som totalvägrat egen säng!

 

Samma stora tjej åker numer även tåg till barnehagen/dagis. Extremt spännande! Vi brukar se flygplan, bussar och lastbilar oxå. Iselin pekar och berättar vad  det är och försöker rymma när vi sitter på tåget. Än så länge är jag snabbare än henne.


Hej Söndag!

Det har varit en tokhärlig helg här i Norget trots brist på barn. Jag har knappt kommit ihåg att sakna henne (måste vara bra betyg!). I fredags blev det gopizza, en irish coffee och några öl och diverse barer. Lördagen ägnades åt att hänga upp gardiner. Ostrukna. Tyvärr så äger jag inte sex likadana gardinlängder så nu hänger det tre (3) olika par i vardagsrummet. Det finns viktigare saker att slänga pengar på typ. På kvälln' sen så var det först sushi innan vi gick och såg Alice in Wonderland i 3D. Så jäkla bra och underbar film! Och Johnny Depp i 3D går alltid hem ;) Idag har det bara slappats och ätits godfrulle. Solen skiner, det är 7 plusgrader ute och snart kommer min dotter hem igen! Life is gooood!Flytt pågår

Av mig och Iselin alltså. Finfin utsikt över Oslo-fjorden, uteplats med både plattor och gräs och min kamrater har redan lovat att bosätta sig här i sommar :)Min stora tjej har får en stor-tjej-säng! Hoppas hon gillar den lika mycket som jag gör :)

Sen sist:

Söndag: får veta att jag får lägenheten.
Måndag: Skriver kontrakt, får nycklar, tömmer 99% av mina tillhörigheter från gamla stället. Köper en kyl.
Tisdag: blir ofrivilligt väckt kl 03.34. Får inte somna om. Fixar adressändring och andra trista ting.
Onsdag: flyttar för gott. IKEA. Kylen blir hemkörd, inburen, uppackad och ikopplad. Ni vill inte veta vad den servicen gick på.

Vet inte hur det ser ut med internet där än, men nu vet ni iaf varför jag eventuellt är väldigt borta ett tag.

Mars is the shiat!

Yay och hurra för bästaste mars som nu är här. Det är nu allt bra börjar hända!
Bra och väldigt efterlängtade saker med mars:

  • New Moon dvd release (eftersom jag kommer vara fattigare än en kyrkråtta resten av livet så kommer jag ödmjukt acceptera denna gåva, från den som nu känner sig villig) ;)
  • Eclipse trailer.


Så övergår vi till icke planerande men ack så udnerbara saker ändå:

  • Idag får jag nyckeln till min och Iselins lägenhet!!!!!
Japps, det är korrekt. Vi flyttar inåt schtaaan! Kort bit till tåget, pyttelite längre bit till badstrand (Katten) och gräsplätt och badrum och fyra väggar och ett tak. I like a lot. Bästaste bästa Anna ska komma med sin kille och hans stora bil så ska vi köra möbler ikväll. Det gör ingenting att vännerna är få, när det är de absolut bästa man kunde tänkt sig! ♥
RSS 2.0