Happy B-day to me!

Dagen startade lite väääl tidigt för en som varit uppe till efter midnatt (mig alltså). Men det finns inget som får en att kvickna till lika fort som ljudet av en som kräks i sängen. Så det var bara att slänga igång en tvättmaskin, och klockan var inte ens 6.  Efter det gick vi upp, övade på att kräkas i hink ifall det skulle komma mer och såg på Pingvinresan. Eller sov till Pingvinresan kanske är mer korrekt ;)

Sen har vi gått till affären, gofikat utomhus i solen och när liten istället började få feber så satte vi på Mamma Mia. Vi hade omröstning här om middagsmat. Det går till så att jag föreslår något med väldigt positiv stämma och så håller Iselin med. Det blev pizza! Very mucho najso!

Nu är det en liten här som tjatar om välling, så jag antar att hon tänker ta kvällen.
Tack och godnatt!




Iselins 17e maj




Måste bara visa några bilder från Iselins 17e maj-firande. Det är hennes onkel Frode som tagit bilderna, om jag inte har fått helt fel information.

Födelsedagsfirande

I fredags var det först Annas tur. Inte en, utan TVÅ överraskningsfester blev det. Var riktigt kul och en stund där var det en gul kyckling på besök.

På lördagen sen så var vi (som sig bör för gamlisar) måttligt slitna. Enda anledningen till att jag orkade ta mig upp ur soffan var för att det vankades födelsedags-restaurang-middag på av mig valt ställe. Efter viss betänketid föll valet på en tripp till Thailand, eller så nära man kan komma i Oslo, nämligen Ya-Ya's. Galet god mat indeed! Innan vi kom iväg dit så var det tydligen dax för present, eller presenter är väl kanske mer korrekt. Otroligt välbehövt och eventuellt att jag kanske blev lite tårögd där en stund. Jag skyller på åldern helt klart. Jag var klart oblödigare i mina ungdomsdagar.

Idag, på vilodagen har det varit strålande sol och massa varmt, så det blev promenixande inne i stan, och lite loppis-tittande. Jag hittade ett vardagsrumsbord som jag länge varit på jakt efter, så nu behöver jag bara en bil för att få hem mina tillhörigheter. Ja juste, anledningen till att jag är så grisigt mätt är att vi åt sushi innan jag åkte hem. Nästan lite overkill för mina smaklökar i helgen, men bara nästan!

Vi kan konstatera att det varit en väldsabäst helg, igen! Tack! ♥

Onsdagssvammel

Är tokttrött trots en god natts sömn och sovmorgon. Eller kanske just på grund av det?

Har ägnat dagen åt att titta på ställen jag vill åka till. Senaste budet är Gotland. Har oxå hittat böcker jag vill läsa. Vampyriga sådana gifvetvis. Men de får nog vänta till efter sommaren nångång, eller om jag skulle råka vinna på lotto innan dess. Iofs är inte chanserna för det särskilt stora iom att jag inte spelar på lotto. Jaja. Sånt är livet, och det kunde vart klart värre. Vi är ju friska åtminstone.

Aja. Lillfröken åker till far sin i helgen så det blir tomt här hemma. Får se vad jag hittar på utan henne.

Söndagsmåndag!

Och vi har mest bara tagit det lugnt jag och min lilla kamrat. Sovmorgon, powerwalkat runt Hvervenbukta och sovit middag. Sen har vi bakat mer tekakor och ätit dem till middag. Iselin konstaterade stolt "mamma sinne baka". Och det var ju sant. Mamma och Iselin hade bakat dom.

Nyss kom hon här med ledsna hundvalp-ögon och bad om en till. Hur säger man nej till det liksom?! Nästa plan är att duscha och hoppa i säng. Får se om vi orkar ta oss till åpen barnehage imorgon eller vad vi gör.




Fantastisk helg!

Ja, det är väl det som kan beskriva den bäst. Soligast och varmast var det igår, då vi hängde med Anna på Katten-beachen. Det var även då årets första dopp togs! Iselin har grävt i sanden och plaskat vatten och stiftat nya små bekantskaper. En toppendag avslutas på bästa sätt genom att inta en grillad middag, vilket vi såklart gjorde. Och jisses så gott det är! Speciellt efter lite tips från coachen, (eller Lasse som han heter egentligen.)

Idag har vi varit optimister. Det var lite kyligt och en del moln, men liten bryr sig inte om sånt, hon vill minsann ut och röja ändå. Så vi gick ner till stranden igen, bara för att en halvtimme senare packa ihop oss och skynda hem innan första regnskuren. Som äkta vikingar så är regn inget problem, utan vi tar på oss en tröja och sitter under parasollet tills solen tittar fram igen, bara för att sen slita av oss kläderna och njuta så länge solen skiner.

På eftermiddagen så kom även Iselins kompis Elsa och gjorde oss sällskap. Det blev mycket spring och bus och plask i balja på gräsmattan. Man kan ju tro att man borde vara trött efter en lång och rolig dag, men icket! Iselin är i full rulle här och leker med bilar, och jag försöker hålla ögonen öppna :)






Lördagsrapport

Vi råkade ta oplanerad sovmorgon idag. Det var rätt skönt. Sen promenixade vi till stora affären lite längre bort och fick köpt grillproviant. Efter lite lunch ute så somnade Iselin sött så nu sitter jag själv ute med en kopp kaffe, datorn och babycallen. När hon vaknar och Anna kommit hit ska vi bege oss ner till badplatsen. Vi har lösa planer om ett premiärbad. Lika bra att få det avklarat typ. Vi får se hur det blir. Hink och spade ska vi iaf ta med den här gången så lillfröken har nåt att pyssla med. Aight, over and out från Oslot.

Sunny day!

Morgonen var lite grå, men varm så kaffen kunde intagas ute. Efter lunchvilan så var det strålande sol och klarblå himmel. Svettigt værre att då befinna sig på skoaffærn och førsøka prova skor på nysoven snart 2-åring! Exakt en sko fick jag prova innan hon fløg runt som en annan illbatting. Nåja, efter en hel del svettiga och blodtryckshøjande aktiviteter så hittades de två paren vi var ute efter och jag belønade oss med en yoghurtglass. Mig før att jag var kolugn, henne før att hon trots allt aldrig la sig på golvet och gallskrek. Jag ær trøtt som en gnu, så nu slænger jag mig i sængen och kollar på Greys!


Ljuuuuvliga idag!

Det ær så fantastiskt varmt, soligt och sådär lagomt tunna moln. Vi har varit ute hela dagen, førutom när vi åt lunch och sov förmiddagsvila. Iselin blev jätteglad när vi hade fått en mormor-stickad jordgubbsmössa i posten och sov med den på. Sen har vi besökt badstrandet och plaskat lite med tårna. Liiiite kallt var det minsann :)






Måndag på en tisdag

How wierd is that?!

Avkomman sover och jag väntar på postis som inte kommit än.
Idag är en riktig hemmafix dag med tvätt, disk och städ. Fast det är kul när jag har hjälp. Av Iselin alltså, hon är väldigt begåvad när det kommer till att tvätta och hängla kläder. Diska är en annan talang.

Jag har ont i häfterna igen. Sådär lite wanna be foglossning känns det nästan som. Klart orättvist.

Och sen sådär rent generellt, så har man väl alltid både rättigheter och skyldigheter?! Känns inte helt riktigt att kräva och förvänta sig att få ta del av sina rättigheter och sen skita i de andra "tråkigare" delarna. Nej, just precis det jag tyckte, jag med.

Nu: kaffe!

Hon är hemma igen!

 

Sådan mor, sådan dotter. Eller?! ;)


Crazy bananas

Är vad helgen har vart. Elli och Sara var på besök i den norska huvudstaden och en "inte gå ut-kväll" blev till en jäkla massa vin och sjuka historier. Vi har grillar 2 av 3 dagar och festat lika mycket. Alla olyckor skedde i mer eller mindre nyktert tillstånd (kniv i fingret, fuck you IKEA! Trasiga vinflaskor, vin all over och trasiga skor). Allt på samma kväll = inte direkt min dag. Den norska födelsedagen har spenderats raklån och sen framför datorn. Nu bara längtar jag efter mitt barn som snart kommer hem igen. Bilder there is plenty of, den ena värre äm dem andra. Ska bli kul om man eventuellt får se bilder från de andra kamerorna som var med :D

Dagens konversation

Liten: titta mamma titta!
Jag: Vad är det? Är det en myra!
Liten: Pyja!

Liten: Hej hej pyja
Jag: Vad sæger myran?
Liten: Tjena tjena!


Besudlad

Det är vad jag är.

Det kliade på min arm idag. Den normala reaktionen är att klia. Det normala är att känna en arm. Det gjorde inte jag. Jag kände bubbliga blåsor. Så jag tittade. Och uppdagade till min stora förskräckelse en svinkoppa. Eller impetigo som det heter på medicin-språk. Enda anledningen till att jag vet hur en sån ser ut, är att jag ungefär vid den här tiden förra året hade en precis likadan sak på armen. Reunion utan dess like.

I alle fall så har jag tvättat, smetat på antivirus-kräm (inte att förväxlas med antivirus-program) och slängt på ett fläskigt plåster. Man vill ju inte gå omkring som en annan smitthärd heller. Sen tog jag det säkra före det osäkra och bytte sängkläder och handdukar. Det var kanske på tiden ändå.

Tur att jag i smyg är rätt fashinerad av sånthär och ser det som ett ypperligt tillfälle att få googla lite sjukdomar.

Nytt ord

Senaste ordet i samlingen är "pickaa" och betyder sminka. Japp, lilla fröken står bredvid mig varje morgon och tittar och härmar. Enda skillnaden är väl att en av oss kan gå ut au naturell utan att skrämma slag på resten av befolkningen ;)


Brev på posten

Så kom det då. Det där efterlängtade brevet. Jag skyndade mig att öppna, bara för att mötas av det rakt motsatta av det jag trodde. Sådeles blev denna barnfria kväll mer jobb än nöje. Gör om, gör rätt. Eller ännu bättre, gör rätt från början era jävla i d i o t e r!

Och faktiskt, förvånansvärt nog, sitter inte idioterna på NAV denna gången.
Alltid nåt..

Väluppfostrad

Jag: Kom så går vi och borstar tänderna!
Liten: Nej tack!

Nästan så att hon slapp. Men bara nästan :)

"Vilodagen"

Nån vilodag vet jag nu inte om det varit. Den lilla piggelinen beordrade mig upp några timmar tidigare æn ønskvært. Sen fick hon oxå vælja klæder sjælv. Vi har varit inne i stan och promenerat længs Akerselva med Anna och Elsa och hængt lite i parken och ætit sushi. Sen børjade det regna och vi åkte hem.




Friday, baby!

Och vilken ljuvlig dag! Vi har promenixat, gjort massa ärenden, åkt tåg och trikk och promenixat lite mer. Vi har handlat och busat och sovit och busat lite mer. Det var fredagsmys med taco ikväll och efter middagen tog vi kaffe på terrassen och bus på gräsmattan. Helt underbart. Nu ligger lill-flisan i sängen och håller på att somna och jag funderar på att gå på loppis på skolan här bredvid imorgon. Det står den ska vara Oslos bästa på deras skyltar, så vi får la se :)

 


Säga vad man vill..

Men vissa likheter är det ju ;)



Gårdagens och dagens dummaste:

Gårdagens: att gå in till Oslo (8 km på 1h 40min) i fel skor, vilket resulterar i gigantiska skavsår och ondiga benhinnor.

Dagens: att inte kolla på klockan innan jag nattar tröttigt barn, vilket resulterar att hon sussar strax efter halv sex. Denna punkten kommer ändras till dagens bästa om hon mot förmodan sover hela natten ;)


Under dagens dummaste kan även tandvärk tilläggas. Tanläkare är bland det dyraste som finns och ja, jag får kirra duktiga painkillers istället. Lätt billigare. Joho, det är det visst. Tycker ni tandisar i Sweden är dyrt vill ni inte veta vad det kostar här. (Här överdriver jag och antar så mycket jag bara vill, I haven't got a clue..)

Lill-lørdag

Ær det idag. Morgonen startade før alldeles før længe sen. Pigg unge som vaknar och skriker ståååå opp! Bara før att nær jag kommer upp se att klockan inte ens ær 7. Huga. Sen har de lagt asfalt eller nåt fram och tillbaka utanfør hær inatt, så det blev inte många timmar på øgat.

Prickarna ær mer flæckar idag. Need to google some more :)

Tjosdäj

As in tisdag.

Iselin har spännande prickar på kroppen , som inte liknar på vattkoppor. Attans att jag måste ägna större delen av dagen åt att googla prickar nu då! I tillägg till det snöar det vågrätt. Ja, du läste rätt, det S N Ö A R! Jisses alltså, mycket ska man se innan ögonen ploppar ut.

Dagens..


Iselin, du är så fin!

(Och jag är rätt bra på att rimma ;) )


De hade haft en extragalant dag på barnehagen i fredags. Stor samling med alla fyra avdelningar och så hade det bjudits på glass. Många kramar, ledsna fröknar som skulle sakna Iselin, och när hon skulle till att gå så kom favorit-fröken Åse och gav henne favvis-kose-bamsen Ole Brumm (Nalle Puh). Nu har Iselin alltså ännu en följeslagare, det börjar bli trångt i sängen :)


Vi började vårat hemmavarande med en sovmorgon och dusch. Vi kände nog båda att det behøvdes efter hennes nattliga bus (hopp i sängen och hon ropade lyckligt "sinne gææærn" (vilket betyder "Iselin är galen"). Sen åkte vi tåg, tittade på tigern på Oslo S och åkte mer tåg. Ja, det är Iselins version av det hela, min är mindre positiv så vi hoppar över den.


Hon har oxå tjatat på mig i flera dagar om att hon vill baka, så efter middagssovning så lagade vi lasagne och Iselin fick vara första ostsmakare, ett mycket ansvarsfullt uppdrag. Sen har vi hållt på halva kvällen med en focacciadeg som hon nu har somnat ifrån.


35 mil i bil

Med en snart 2-åring (inte min egen), bara för att gå på 30-års fest. Japps, det var vad vi gjorde i fredags, när de ansvarsfulla vuxna slutat jobba. Att byta om och snygga till sig på köpcentrets toalett är det heller ingen skam med. Kul var det verkligen och vi kom inte i säng fören strax innan vi skulle upp igen. Upp, bara för att köra samma 35 mil hem igen, för att en av oss var tvungen att inställa sig på jobb. Sen behöver jag kanske inte heller nämna att vi, på mindre än 24 timmar lyckades äta hamburgare tre (3!!) gånger. Sittsår i rumpan blev det i alla fall, och jag kan lugnt säga att det dröjer ett tag innan det blir en likadan utflykt igen. Får vänta minst en vecka iaf!

Due to fredagsnattens begivenheter så spenderades löradgkvællen raklång i soffan, där vi inte ens orkade se färdigt en film. Det är ett hårt liv vi lever. Skitkul har det var iaf, vilket var välbehövligt. Nu är det bara att börja ladda inför första veckan som hemma-mamma.

RSS 2.0