Søndag

Och Oslo bjuder på sol och en del blåst. Vi har bakat och stædat och kom just in från en långpromenad ute. Iselin hittade många skatter och fick springa av en del energi. Nu ser vi lite monsterfilm innan middagen.

Iselins favoritbild :)

 

 


Dagens sanning

 

Ogenerat stulen från Johanna


You are the sunshine of my lifeI will never let you fall
I'll stand up with you forever
I'll be there for you through it all
Even if saving you sends me to heaven

Ny tavla

Grymt nøjd med mina nya tavla ær jag. I just løøøøv it.

Mindre nøjd att glasfanskapet gick sønder nær jag førsøkte få ut bakdelen av ramen. Æven mindre nøjd att den fick en flæck från strykbrædan nær jag skulle vara ordentlig och stryka på baksidan av trycket. Helvetesjævlafansskit!


Onsdag

ær sova-øver-hos-pappa-dag. I alla fall om man heter Iselin och ær tre æpplen høg.

Fick en surtant på mig nær vi væntade på bussen, som tyckte jag skulle hålla reda på min pojk. Dvs Iselin som sprang omkring och hoppade och plockade på græsmattan. Jag blev lite stælld, fast det var nog tur før henne, annars hade jag nog sagt något fult.

Idag har jag stædat och rensat garderoberna i hallen. Bytt ut sommarklæder och skor mot vinterns varianter. Mysigt! Jag gillar att pælsa på mig. (Påminn mig inte att jag sa det sen om några månader). Hade tænkt fortsætta med klædgarderoberna, men først en vælførtjænt cola-paus.

Iselin fick målat naglarna igår. Rosa skulle det vara så jag tog det som var nærmast.

Mycket nøjd blev hon.Nalletvætt

Iselins nya favvis Ole Brumm var tvungen att tvættas igår. Smitthærd och sanitær olægenhet utan dess like. Iselin var inte helt med på det hela, innan jag berættade hur himla kul det var før små bamsar att åka tvættmaskin. Och han såg onekligen ut att ha kul dær inne, den lilla Nalle Puh'n. Plask plask plask læt det, och vi tittade på och fnissade. Nær han var færdigtvættad var jag tvungen att linda in han i en handduk och sen satt han och Iselin och møs i soffan och såg på haj-film.


Idag har vi tvættat fønster och gått till affæren. Iselin skulle promt gå med sin egen lilla vagn och sprang som en annan vilde. Vi sov rætt længe morse, så nær det var lunchvila somnade jag och vaknade av att Iselin satt ute i vardagsrummet och lekte med bilar. Aja, så kan det gå. Nu har vi stædat lite mer och ska alldeles strax gå och hæmta pizza.


iFån

Min kære karl har ju førsett mig med en iFån, och idag tog jag den æntligen i bruk. Jag tror jag var lite eggsajted, før jag var vaken och gick upp redan halv 9 (tidigt om barnet sover hos pappan sin) før att kunna børja pilla på den nya leksaken. Jag har lært mig några av dens finesser nu iaf.

Jag och min lilla tjej ægnade 1,5 h på væg hem från barnehagen. Hon gick sjælv hela vægen och plcokade med sig ca 178 løv, 36 stenar och en svamp. Svampen høll hon sjælv i handen hela vægen och blev otroligt ledsen nær hon tappade den. Jag letade som en tok och hittade. Mamma saves the day ;)

Vi handlade i affæren och den hær gången læt hon plockgodiset vara. Det fungerade nær jag berættade att mannen som æger affæren blir arg om man æter dærifrån utan att betala. Snabb som attan ær hon oxå nær vi går på bussen och leta en ledig stol och sætta sig, æven fast det ær bredvid en vilt fræmmande mænniska. Sen sitter hon dær, helt salig och konstaterar att hon sitter bredvid mænniskorna. Jupps jupps.

Nu tror jag minsann jag ska ta med mig datorn till sængen och se ett avsnitt av Greys Anatomy. Imorgon tænker jag inte stælla någon væckarklocka, så jag ræknar med att Iselin vaknar innan 7 bara før det.

En bra dag

Ja, idag har varit en bra dag.

Glad tjej som tog tid att få væckt imorse. Det førsta hon sa var mojmoj, lasse. Hon hade visst drømt om dom tror jag. Hon hjælper till nær hon ska klæ på sig och går sjælv bredvid vagnen nær vi går till bussen. Lyckan ær sen gjord nær det finns en egen plats åt henne att sitta på. Mindre kul sen på buss nr 2 som alltid ær full och hon måste sitta i vagnen. Skrik och gråt, men jag førklarar och låter henne sjælv se varje gång att det ær många mænniskor och ingen ledig stol åt henne. Hon førstår och slutar gråta. Kloka tjejen som sover hos pappa inatt.

Doktorbesøket sen gick bra. Det ær en vældigt kompetent och empatisk kvinna jag har fått som lækare och jag ær vældigt nøjd. Alla 5 røren med blod de tog førra gången visade bara på bra værden så det var ju prima skinka. Hon skrev helt oombedd ut svaren och visade och førklarade till min stora glædje. Medicindosen højdes lite och återbesøk om 3 veckor før utværdering.

På eftermiddagen har jag varit på Iselins dagis på dugnad. Jag fick det ærofyllda uppdraget att putsa fønster och måla fønsterkarmar och det var riktigt skønt att få vara omrking vuxna mænniskor før en gångs skull. Jag har bokat flygbiljetter till Portugal i april, då vi åker ner och møter upp Iselins mormor och morfar Lasse. Ska bli så otroligt kul! Shit, nu har jag två bokade resor framfør mig, det ær bland det bæsta som finns att få resa och upptæcka nya stællen. Bara 3 veckor kvar till Rom.

Nu ska jag ta och tvætta av mig och krypa ner i den tomma sængen och læsa lite. Jag har saknat att læsa. Micke kommer efter jobbet, så jag behøver inte vara ensam så længe i alla fall.

Sunny Monday

Iselin konstaterade fort idag att det var en hemmadag.
Vara hjemme. Ikke gå baneban. (=Vara hemma, inte gå barnehagen).

Efter att jag konstaterat att hon inte skulle ångra sig så ringde jag och sa att vi kørde hemmadag idag. Så vi har åkt buss, tåg och tunnelbana. Køpt ett element och handlat mat och målat med vattenfærger. Snart ska vi laga korvstroganoff.

Imorgon blir det barnehage. Det har jag bestæmt!

Dagisfoto

Och jag ær vældans øvertygad om att jag har den søtaste ungen, ever!


Det vi gjort idag:
 

 

Av någon anledning så blev det oxå bad och stædning idag ;)


Den lilla tonåringen

Igår på væg hem från dagis blir vi osams varpå hon vænder sig om och med all kraft førsøker knuffa bort mig samtidigt som hon skriker "mamma ikke bli med!"


Imorse, nær klockan har ringt och jag førsøker få upp henne:

"Ikke stå opp"
Jag sæger att jo, det måste man.
"Nej, sova mer".
Jag sæger att vi ræknar till tre och sen går vi upp.
"Nej, syk" får jag tillbaka och hon tror hon kommer undan så lætt.
Vi kom innanfør dørren hær och har precis tagit av oss ytterklæderna. Det førsta hon gør ær att springa och lægga sig i den stora sængen. "Jag ælskar sængen" sæger hon och riktigt gosar in sig.
RSS 2.0