Happy b-day to me!

Dagen började med ösregn och ändå mera ösregn. Först så jobbade jag mig lite, sen så intervjuade jag mig lite och sen hämtade jag hem kalasglad unge som hade lagat en bursdagskrona till mig! Skitfin, två teckningar som jag inte hade tejp att tejpa ihop så nu hänger de på kylen å looks good. Klart bästa presenten man kan få ♥
Sen åt vi goda friterade scampis, drack äppeljuice eller coca cola om man var vuxen och så åt vi jordgubbar till efterrätt. Nu sover den lilla och jag gör nog detsamma snart.


Söndag och solen lyser!

Ja, iallefall mellan molnen ibland. Iselin har tjatat hela veckan om att gå till stranden och gräva så vi fick passa på nu på morgonen innan det börjar regna igen. Kalaskul. Sand + vatten = oslagbar kombination :)
På vägen hem sen så plaskade det fint i lillegulls stövalr och hon påstod att det var en fisk som bet henne i tårna. Nu tvättar vi kläder och plockar lite. När köttfärsen tinat ska jag laga lasagne, och så blir det pancakes for dinner. Lasagne är ju som bäst dagen efter, så den äter vi imorgon.


Søtunge

Jag: mamma älskar dig
Iselin: jag veit det
Det går mest i norska här hemma, även om det är en del svenska blandat. Iselin pratar mest norska, tror jag, även fast norrmännen i mitt liv säger det är en hel del typiskt svenska saker.

Det rulllar

Så sjukt underbar vardag med forhållandevis få och små konflikter med gullrumpan. All tid i världen och ro i själen var visst allt som behövdes ;)

Imorgon ska jag ha min livs första vikarie-dag! På min gamla praktikplats behövde de hjälp och jag är more than happy å gå dit! Så ringde de om en intervju idag oxå, såklart nær jag + barn + vagn + mat tagit oss på bussen så jag lät nog rätt lost, först efteråt kom jag på att jag bara kunde sagt att jag ringer tillbaka. Aja, tid och dag kom vi fram till så det går nog prima :D

Vi kör latmansmiddag idag, det vi finner hemma som inte behöver tillagas. Smoothies, bröd, frukt och några korvskivor :)

Norges födelsedag

Nu kommer nåra pixx från Norges födelsedag. Vi kikade på tåg, åt god mat å tårta och drack godricka. Solen kom fram till slut och värmde så en i sällskapet fick avsluta firandet naken i badbaljan, men jag säger inte vem ;) Dagen till ära fick lillegull välja kjol själv och skulle såklart pynta sig. Mormor och morfar var ju på besök så det var eggstra roligt att fira 17e maj som man ska göra (dvs inte vara dyngbakis). Awesome och askalas. Och maten. Yummy!


Fodrad jacka i maj

Förjäkligt är det, rent ut sagt. Blåser hundar och katter och cyklar gör det oxå.
Idag lyckades vi ta oss ända hem från barnehagen med bara en enda liten meningsskiljaktighet. Och då var vi på affären oxå! Helt amazing if jag får säga det själv. Nästan så det borde firas med lite bubbel.

Igår var det texas på bussen. Chicken-race, fula ord och skrik och hyttande nävar. Detta av en busschaufför i tjänst. Not okej alls. De fick alltså ännu ett mail av mig. Jag börjar känna mig lite tjatig. Idag var det en äldre dam med kryckor som fick hålla i sig för glatta livet och skrek att han måste köra saktare så hon hann sätta sig. Aldrig tråkigt på bussen här.

Annars går det mest i Nemo filmen här, och Lynet är stora hjälten. Ja, han Lynet McQueen som han heter i det här landet. Jag då, jag söker jobb, nytt hem och funderar på vad jag vill göra med mitt liv :D


Säturdäjj!

Sicken eksamen det blev igår. Ett ämne jag skrivit om tidigare, bara för lite äldre barn så jag har troooo på att det gick bra. Godkänt ia och det är ju det viktigaste. Inatt har jag drömt mardrömmar om nästa eksamen. Huga!

Igår fick babe följa med å hämta avkomman från dagis. Hon var glad och hade haft genrep för 17e maj och tillåme fått besök av russen.  Massa skoj för di små. Sen promenixade vi hem, klättrade lite träd och busade på gräsmattan. Sen blev det en lycklig liten dam när en röd bil innehållandes mormor och morfar rullade in. Hurra!! Vi grillade goda hamburgare, ananas och drack rödtjut. Så nu blir det en helg fyllt med bus och mormor å morfarhäng.


Lillskruttan min

Hon höll låda igårkväll. Petas, pillar och kittlas och klättras. Så skrattar hon och säger att hon bara tullar.
Hon hittade på en sång oxå, om Niclas och Pedro som vi besökte i Portugal. "Nickas å Pedo, Nickas å Peeeeedo" sjöng hon om och om igen. Väldigt fantasifullt om jag får säga det själv.

Imorse, under den morgonliga insmörjningen av solkräm tittar hon på mig och säger "maaaaamma, husker du det, i sommarhuset, då du brände dig". Jo tack. Men nog missade jag att smörja in mig själv imorse oxå.

Iselin hittade en STOR snigel som hon beordrade oss att ta bilde av.

Extra skoj var det tydligen att den hade ett hjärtformat blad på rumpan.

Ett blad som hon sen tog och pyntade bilen med.


*Intensiv-visslar och försöker att se upptagen ut*

Allt för att slippa tänka på fredag.

Vi körde mes trepetitioner idag, efter lunch insåg vi att klassrummet hade förvandlats till ett växthus och gick till botaniska trädgården istället och hängde där. Crazy varmt är det! Lika varmt inne som ute = 23 grader. Jag tror även jag svidit mig i skinnet lite trots ihärdigt sittande-i-skuggan. Sometimes it sukks å vara blekskinnad.

Annars fick jag vart på kommunen idag å lämnat in diverse papper och kopierat några andra. Det var inte populärt att promenera in där fem i 8 och tro de ska börja arbeta. Sura blickar bjöds de på, för de öppnar visst inte före 8. (Nej men lååååås dörren då för guds skull!) Jag erbjöd mig att vänta de kvarvarande minutrarna, men det var tydligen inte heller rätt. Efteråt önskade jag de sprudlande damerna en fortsatt fin dag, och begav mig vidare ut i tisdagsmorgonen.


Evoramonte, PortugalBorttappat: motivation

And I neeeed it!!

Så undrar jag vad som är fel då jag, vareviga gång ska plugga eller läsa eller intensivlära mig saker får för mig att mitt hem är i akut behov av städning?! Det lär jag ju mig ingenting på!

Solen skiner i mitt Oslo, och vi har busat ute helt till sängdags. Jag äter frusna hallon och ignorerar helt det faktum att min första eksamen är på fredag *visslar oskyldigt och låssas som att det regnar*

Återuppståndelsen

Jag råkade visst glömma bort jag hade en blogg. Ooops på den.

I Norge rullar livet på, och det gick från sommarkläder till vinterkläder snabbare än väntat. Trodde ju vi skulle få mer än en vecka med sommar.. Aja. Det börjar dra ihop sig till eksamenar (eksamener.. böjning på skumma norska ord = not my cup of tea) här för mig och jag borde rimligtvis vara lite nervös, men icket. Det verkar som att jag tycks lägga min lit till ödet och på på vis slipper the total angst av tre kursböcker som ska kunnas innan och utantill. Jag väntar till efter måndag iaf. För nu ska jag ha helg med min käre, bara han kan komma hem nångång så jag kan korka upp vinet! Ja, finvinet vi köpte när vi var på vingård i Alentejo that is.

Och om nån funderat på hur det skulle funka att resa med en sprallig och sprattlig snart treåring och sitta flera herrans timmar på flyg å i bil å grejs så kan jag upplysa om att det funkar finfint. Ytterst väluppostrad och gemytlig liten dam det där (om man kan säga så om sin egen avkomma utan att låta bajsnödig), som smakar på allt och äter det mesta. Vissa saker konstaterade hon var lite för starka, men det var icket problem att få i henne av den lokala födan.RSS 2.0