(Går)dagens konversation

Samtal med min vän Anna igår:

Anna: Jag mådde så jävla dålig sist när jag skulle hem, så jag var tvungen att stanna och trycka en korv på vägen.
Efter en stund kommer det fram att Anna har menat att hon åt en korv.
Jag: Haha, även att jag trodde det var något helt annat du menade, snacka om att ha sjuka associationer!
Anna: Hehe, får du inget hemma eller, när det är allt du tänker på?
Jag: (ännu mer skratt) Alltså jag pratar om bajs. Jag trodde du hade satt dig och bajsat på vägen hem!

Det var iaf skitkul. Humor på hög nivå!

En lite annorlunda fredag

Ända sen förra helgen har besteföräldrarna pratat om att Iselin gärna får sova hemma hos dem inatt. Så ni får sova ut heter det. Det har tagits upp så gott som dagligen att Iselin är mer än välkommen att sova hos dem inatt. Vi är inte nödbedda, så nu sitter vi hemma i soffan. Utan barn. What to do, what to do..
Jag vet!

Bröd är gott!

Vi tar lååånga frukostar på morgonen jag och Iselin. Kaffe, gröt, macka, tran och vatten. Iselin är upptagen av att titta på allt runt omkring, och leker gärna med spegeln så det tar sin tid. Idag var hon inte alls pigg på sin gröt, men när jag skulle hugga in på min frukostmacka så gapade hon stort och ville smaka. Jag bjöd henne givetvis av min stora smörgås, hon brukar känna med läpparna och sen vara nöjd. Men inte idag! Då var hon minsann igång och högg av en bit som hon sen tuggade ordentligt på och åt upp! Inte nog med det, så ville hon ha mer sen! Lilla tjejen har blivit stor och vill ha bitar i maten! :)


Koncentrerad liten dam som tycker det är så kul att få plocka och pilla i sig
maten själv! Och håller mamma sysselsatt gör hon när det mesta hamnar
på golvet. Fast vad gör det när det är så kul!
♥♥♥


Semlor!

Idag var jag och Flisan till Anna och bäbis Anton. Där bjöds det på semlor och sällskap av ytterligare två svenska mammor och deras tjejer. Himla mysigt och gott var det. Hemmalagade semlor, vilken lyx! Iselin är föresten bara 4 dagar äldre än Anton, så det är kul att se vad dom kan och inte kan. Inte för att man kan jämföra, men ändå :) Jag ville bara säga att vi haft en toppendag. bara så ni oxå vet!

Ja, ända tills nu då, när liten ligger i sängen och hostar så hon nästan kräks ibland, och jag som är snorigare än snorigast och börjar blir riktigt risig. Nu orkar jag inget mer. Sängen nästa!

Ångest!

Min lilla bäbis ska börja på dagis! Åh fy och usch så innihelskotta läskigt! Tänk så är dom andra barnen dumma med henne! Och tänk så ser inte fröknarna att elaka Putte snodde Iselins macka så Iselin får svälta hela dagen! Och tänk så ramlar hon så det kommer blod och jag inte är där och kan sätta plåster! Å tänk om hon blir jättejättelessen och gråter hela dagen för att hon saknar mig så fruktansvärt mycket!

Vi sitter och söker barnehageplats till Iselin nu, därav denna snabbt påkomna angst. Hur ska man veta vilken som är bäst? För vi ska ju givetvis ha den allra bästa som går att finna! En där hon får vara ute mycket och göra roliga saker. Och har snälla fröknar och inga dumma barn. Snacka om att man får ångest på en helt ny nivå.

Ja juste. Hon ska inte börja nu. Utan i augusti.

7-månaders uppdatering, lite sent

Det var ju några dagar sen lilla Iselin fyllde 7 månader. Tilläggas i bland hennes skills finns nu att flytta saker från hand till hand. Och hon kommer stadigt på fler och fler ljud, det är en fröjd att lyssna till hennes ljuva stämma! (Aningens mindre sådär halv tre på morgonkvisten). Hon är en riktig liten skvallerdam, och är på bra humör och "pratar" i ett. Idag provade vi på lite mer finfördelad mat. Ris och örret (öring??) och det gick ner utan problem. Lite skeptisk till hela bitar var hon första tuggan, men sen tog hungern över.


Medans mamma försöker få upp ögonen så kan man leka
 i sängen med diverse leksaker man inte hittar annars.



Lätt att ta sig ner, betydligt svårare när man ska upp :)


Så här glad blev hon idag, när hon fick åka vagn i ulldressen
som är tunnare och lättare att röra sig i. Gissa om hon satt och
vevade med armarna och höll låda!






Tidigt en måndag morgon

Alla har vi våra små knep för att ta oss upp ur sängen på morgonen.
Jag anser att jag inte har så mycket val, det är ju inte direkt som att jag får somna om ändå. och vanligtvis så brukar jag lova mig själv att när Iselin sover, då ska minsann jag sova oxå! Det värsta är att jag tror på det själv. När det väl kommer till kritan så inser jag att det är min enda chans att få lite privatetime, när hon sover. Att kunna sitta och skita utan publik är helt klart underskattat.

Dagsformen är sådär. Liten har hostat hela natten och är snorig som få.
Stor har ajaj i halsen och känner sig allmänt risig.

Bus i snön

Idag var vi bjudna på middag hos besteföräldrarna. Det passade ypperligt då vi för tillfället har en samlad rikedom på 53 kroner att leva på tills nästa helg. Bara jag får mjölk till kaffet så är jag nöjd.

Innan efterrätten var vi ute och lekte i snön. Lätt en meter snö att plumsa i och få snö innanför byxorna, tröjan och andra otrevliga ställen. Iselin fick följa med, den massiva snömängden och barnet skulle förevigas på samma bild. Det var kul tyckte hon, ända tills hon ramlade och fick snö fulla ansiktet. Då fick hon gå in till värmen och bestemor medans vi "stora" återupplevde en bekymmersfri barndom med snöbollar, snögrottor och annat skoj i snön. Och när vi kom in igen så var bollar och kaffe framdukat. Härliga söndag!



Underbaraste lillaste bäbistjejen i mysig Lindex overall och snygg mössa som bestemor gjort.
Jag ser ut som ett blåbär.

Det första man tappar är minnet

I lördags morse vaknade jag av gråtande bäbis. Taktiskt försökte jag låssas att jag inte hörde något, så H skulle ta henne. I takt med att gråten intensifieras så börjar jag snegla mot andra halvan av sängen. Är han döv eller? Men nehej, där låg det ingen! Då ser jag han titta in genom sovrumsdörren, men ytterjackan på. Nyvaken och dödstrött som jag är tänker jag snabbt och inser att karlfan tänker rymma och jag tog han just på bar gärning! Förgrymmat morrar jag, och frågar var han tror att han är på väg. Han flinar lite och påminner mig om att han ska köra sin syster till Gardermoen, som vi pratat om kvällen innan.

Jaha. Ingen kan väl ens förvänta sig att jag ska minnas sånt?
Han ska vara glad att jag kommer ihåg att klä på mig innan vi går ut.





Nattlig lägesrapport, i brist på annat

Det gick snabbt från morgonens lätt snoriga bäbis till kvällens febriga, hostiga dito.
Förövrigt trodde jag temperaturmätning och pillerinförande skulle leda till mer protester. Eller protester över huvudtaget.
Pappan skickades till gästrummets lugna vrå, medans jag sitter här och väntar på att sömnen ska infinna sig hos liten. Liten själv sitter och brottas och sjunger till nattlampan, glad som en... ja, någon som är väldigt glad.



Kvälln'

Efter en viljornas kamp med avkomman sover hon nu sött i våran säng. Alla små detaljer är inte tipptopp, fast det är rätt mysigt med korv-element i sängen. Jag har handlat upp våra sista 115 kronor. Mjölk, jäst, mjöl och blöjor. Intressant kombination. Nu står brödet på jäsning och jag ligger i soffan och jäser jag med. Har stora planer för helgen, får se var den för oss :)

Have a värry najs kväll!



Fredag wiooo!

Äntligen fredag! Veckorna går så galet fort!
I helgen ska jag:
  • läsa bok
  • baka bröd och piroger
  • sy. Om jag kommer på vad alltså.
Ja, sen blir det nog gjort en del annat som "behövs" göras.
Säkert sitta en stund i nya bilen och bara lukta på ny-bilsdoften :)
Kanske är det föresten dax att öppna vinaren jag fick i julklapp av jobbet förra julen.
Känns dumt om den ska ligga och bli dålig för att jag är så avhållsam ;)

PANIK!

Frågade en som jobbar i barnehage (dagis) om inskolningen.
Fick veta att den vanligtvis tar 3 dagar.

3 dagar!!

Ger de lugnande till mammor med ångest sen eller?




Playdate




Igår var ju Anna och Elsa här och lekte.
Himla kul tyckte vi!
Och klart roligare att leka tillsammans på golvet,
än ensam i en vagn på café!

Mycket att göra på en torsdag

Speciellt om man ligge i sängen till klockan 10.
Vi var 15 mammor och fler barn på kyrkan idag.
Himla kul med sång, lek, kaffe och skvaller.
Och ljudnivån var helt klart därefter.
Bestemor ringde och bjöd på middag.
Sen åkte hela lilla familjen hem i nyaste finaste bilen!
Jag tycker om våran nya bil :)

Vad hände?

Tänkte skriva om hur himla glad jag var över vår nya fina bil.
Men jag ångrade mig på vägen.
Så tänkte jag berätta hur kul det var med mamma-kompis och bäbis-kompis på besök idag.
Men inte det heller kändes rätt.
En annan dag kanske.
Vi får se.
Idag är det i alla fall dusch-dag.
Det blir skönt!

Dagens godbit


Hon som gör mig lycklig med sina skratt, tjut och miner. Hon vill så gärna ta sig runt, och när hon ligger på mage har hon börjat hasa sig bakåt. Idag lyckades hon oxå, nästan helt smärtfritt, att ta sig från sittande till magläge. Och hon dricker gärna vatten! Jättegott verkar det vara. Min lilla älskling! Hon var himla trött ikväll och smnade strax innan 7. Hoppas hon sover hela natten ändå.


Imorgon får vi vår nya bil!

Så kul med besök

I torsdags hämtade jag upp Cindy. Fredag åkte vi in till Oslo och mötte Elli och sen var vi igång. Det blev en massa turistande, det är väldligt exotiskt och snöigt här om man är en tyska som bor i syd-Holland. Vi promenerade, drack kaffe, tittade på intressanta saker och fikade. Kvällen spenderades här hemma i soffan med en flaska vin, några kex och en hel del skvaller. Hur kul som helst.

På lördag var det snowboard som stod på agendan. Vi åkte till Tryvann, som ligger strax utanför Oslo. Det var jäkligt skoj och idag känner jag av muskler som jag helt hade glömt bort att jag hade. Kan inte innebära annat än att jag borde åka betydligt oftare. Sen lämnade vi av Elli som skulle umgås lite med sin släkt. Jag, Cindy och Iselin hade sen tjejkväll hemma.

Idag har vi tittat lite på staden från höga punkter, och sen åkte Cindy vidare och ska sova två nätter hos ett par av hennes klasskompisar som läser i Oslo en termin. Vi åker eventuellt in och hänger med dom imorgon med. Så himla kul att träffas igen tjejor! Verkligen skitskoj :)


 


Härligt härligt!

Galet mycket och lång promenad igår och en hel dag med snowboard idag gör att kroppen är ömmare än vanligt. Den där ryggen som gjorde ont tidigare i veckan står nu i kö för transplantation. Min enda tröst är att det kommer vara ännu värre imorgon. Så otroligt underbart jävla härligt! Jag ska leva på det här hela veckan!



Reunion!

Idag var en himla kul dag. Först fick jag sova ända fram till kl 9 för Iselin, som låg och roade sig själv (tyst) tills hon tyckte jag hade sovit klart. Sen åkte vi in till stan och hängde med Anna, Elsa, Nettan och Nettans bäbis i magen.  Verkar som att den där bulle-i-ugnen-sjukan smittar! Kvällen bjöd på fotbollsträning och mängder av svett. Underbart härligt. I like svett. Åtminstone när man kan ta en lång härlig dusch efteråt.

Imorgon kväll ska jag åka till Gardermoen och hämta Cindy. Hon var au-pair i grannhuset när jag var i Holland och vi har varit kömpisar sen första dagen där. På fredag morgon kommer Elli, den tredje musketören som vi gjorde nästan allt tillsammans med där. Ska bli så himla kul att träffa dom! Cindy är det drygt ett år sen jag har sett, och Elli ännu längre. Lite konstigt med tanke på att hon bor utanför Stockholm (vilket är ganska nära, med norrländska mått räknat). Antar att livet kom i vägen.



Så måste jag bara ursäkta mina stavfel och att jag inte kan uttrycka mig normalt. Jag skyller på att jag blir mer och mer hjärntvättad av det norska språket, samt att hjärncellerna försvinner med bröstmjölken.(Och verkar aldrig komma tillbaka i mitt fall. Kanske jag borde börja äta de där hjärn-tabletterna..)

Jag fortsätter förvånas!

Denna gång inte för något annat än min unges förträfflighet!
Hela dagen har hon snorat och kinkat och varit mer mammagrisig än vanligt. Knappt har hon ätit något heller. När vi lagade köttfärssås och spagetti till middag så tänkte jag svänga ihop en osaltad och bäbivänlig variant åt lillkorven. Förhoppningarna var låga, och jag räknade med att maten skulle komma ut snabbare än snabbt. Förvånad blev jag sen när hon tyckte det var gott och snabbt öppnade munnen och ville ha mer! Om det beror på bra matlagning av mamman eller hungrig tjej låter jag bli att fundera på!



Baby


Du är så söt och fin min lilla Iselin!

Helgen för en bäbis


Dagen börjas bäst med bus i soffan.


För att sen titta på tvätten som åker runt i maskinen.


Alltid kul att göra av med lite av mammas pengar.
(Vem har hon lärt sig det av?)

Läsa tidning med pappa är allt bra mysigt.


Jaga clowner är en bra avslutning på dagen.


En aktiv vilodag (eller jävla kattjävlar)

Vi gjorde upptäckten att en katt har kissat i vagnen. Mycket otrevligt och illaluktande. Således är vagnen strippad in till bara metallram och allt hänger och torkar på diverse ställen. Sen har vi ägnat närmare en timme åt att skotta snö. Det var typ en meter plogkant upp mot bilen, så vi hade lite att göra för att ta oss nånstans. I tillägg till det har jag varit igång och sytt! Nytt överdrag till rallyvagnen, kuddar och gradiner. Jag blir mer och mer imponerad över mina skills! Iselin har ny god fruktpuré som ligger i frysen. Henning hjälpte till att mixa och fixa idag, vilket var kul. Och ser jag en kattjävel som är här och stryker igen så kommer den avlivas! Om jag får tag på den alltså..




Öhm, jaha?

Vår käre hyresvärd har efter att vi flyttade in hit hängt upp en slags luftkonditionerins-apparat på väggen utanför vårt vardagsrum. Tidigare har den bara varit måttligt störande, men har nu helt fått tuppjuck. Två gånger i sekunden och väääligt många gånger i minuten så dunk-dunkar det in till oss. H gick upp för att tala med hyresvärden, som ryckte på axlarna och sa ja, men det får vi bara leva med. Okej. Som hyresvärd får man alltså göra precis vad fan man vill, och som hyresgäst så är det bara att tacka och ta emot. Jävla nolla. Så mycket för den lugna, sköna lördagskvällen jag hade tänkt mig.

Crazy bananas!

Är det minsta man kan säga om dagens snöfall! Vi har skottt två gånger, och skulle behöva göra det igen. Det tog en halvtimme att skotta fram bilen och sen höll jag på att köra fast två gånger. Men kul och helt fantastiskt är det! Iallafall så länge jag slipper bege mig ut med vagnen. Hade varit ett omöjligt projekt idag. VG skriver om trafikkaos.
Det fortsätter ösa ner snö, och så ska det visst göra hela helgen om man ska tro norska meterologer.
Säga vad man vill, men så länge man sitter inomhus med tända ljus, varma filtar och en go kalr så är det himla mysigt!


Härunder gömmer sig en trappa..



Saker som irriterar mig:

  1. Att få räkningar
  2. Att få räkningar som skulle varit betalda förra veckan
  3. Att få räkningar som skulle vara betalda förra veckan till ett okänt kontonummer.
  4. Att firman som skickar ut räkningar inte svarar när man skriver mail.
  5. Att firman som skickar ut räkningar inte svarar i telefon.
  6. Att firman som skickar ut räkningar inte har en telefonsvarare som upplyser om när man kan ringa för att få svar.

Hur 17 ska jag kunna betala en räkning om det inte står nåt kontonumer på den?
Jag är ingen tankeläsare heller!









UPDATE: Fick tag på karln som uppenbarligen driver firman. Himla trevlig snubbe, som skrattade lite och frågade om jag inte kunde resa i tiden, innan han sa att det var en ny faktura på väg hem till mig, med snällare betalningsfrist och med kontonummer på. Piss of käjk!

Man kan ju tycka att jag borde ha lärt mig något med detta, men nej, inte det!

Jobbig natt nu igen

Med cirkus två timmars sömn för stackars mamman. Lite stackars är det om barnet oxå som hade ont och sov oroligt. Trodde det skulle bli sovmorgon idag, men icket. Halv åtta var det full rulle i sängen och jag tvingades gnugga ögonen och vakna.



Sen var vi tvugna att baka scones till frukost då brödet var slut. jag drack ungefär sju koppar kaffe och sen sattes det igång massa aktiviteter för att hålla mig vaken. Vi städade, dammsög, satte tillbaka mattan under soffan och plockade äntligen ner julgardinerna. Iselin hjälpte till, på sitt eget lilla vis.



Sen har vi sjungit sånger, läst böcker och lekt. Nyss var bestemor hit och hämtade Iselin, de skulle ut och gå och sen hem till dom där det bjuds på middag ikväll innan fotbollsträning. Nu tänkte jag gå och ta igen lite sömn!



Senaste nytt - Iselin

Vad är skillnaden på en dator och en norrman?
-Datorn behöver man bara ge instruktioner en gång.


Det är inte alltid så lätt. Den ena ensvisare än den andra. Ska bli kul att se när avkomman kommer in i den beryktade trotsåldern. Haha. Vi misstänker för övrigt att tidigare nämnda avkomma producerar tänder, då det vart ett oändligt tuggande, bitande och dregglande i samband med aningens höjd kroppstemperatur och lite kink i det sista. Bäbiständer är det sötaste och vassaste som finns!

Hon sitter själv nu oxå. Jag brukar sätta amningskudden (användningsmöjlighetena är oändliga!) bakom ryggen på henne ifallatt, så får jag stå och laga middag medan hon plockar och pillar på sina grejer. Rulla runt är däremot ett tricks som är svårare att bemästra, vi väntar med spänning!

Nåt som hon är himla duktig på är att lära sig nya ljud! Det senaste är ett mmm-liknande sak, som hon tar till med munnen full av gröt.


♥♥♥

Fryser!

Ja, jag fryser som en snorkorv!
Sen skickar min mor ett mail och berättar om att de ska till Portugal. Utan mig! Sjysst liksom!
Bara för att jag råkat flytta hemifrån för jättelänge sen behöver jag väl inte frysas ut från sköna solsemestrar!


Kallt!

Idag har vi gjort mycket viktigt!

Jag kommer bara inte på sådär på rak arm vad det var. Så höga förväntningar kan ju ingen ha på mig.
Vi gick promenad och sen till besteföräldrarna som bjöd på middag. Gott var det! Helgerna gå så sjukt fort, jag fattar inte vad vi gör med dem. Det har utlovats upp till minus 18 grader i veckan så jag hoppas vi har tillräckligt med förnödenheter hemma så jag slipper gå ut. Huga!


RSS 2.0