Iselin på hytta

Nu var vi tebax från hytta. Har vart riktigt skönt att få lagad mat och slappa. Har fått sovit en massa oxå då Iselin hängt med bestemor och jag bara väckts då det var matdax. Himla lyxigt! Föresten så undrar jag hur de kommer sig att inget tipsat mig om sockervatten tidigare, då det gjorde underverk med lillgrisen, som inte alls hade lika ont sen. (Kan oxå ha nåt att göra med att jag inte åt en halvliter hallon, men de är än så länge obekräftade rykten).

Natten till onsdag vaknade vi av världens åskväder. Hann knappt bara se en blixt innan det mullrade och dundrade som tusan, alldeles ovanför oss! Läskigt tyckte jag, och Iselin sov genom det hela. Nu ligger hon och försöker få min uppmärksamhet så hon får mat. Snäll mamma som jag är så ska jag väl kunna ordna det.

Måndag igen (tror jag)

Fortfarande lika snorigt varmt, men jag har sovit rätt bra inatt eftersom Henning satt uppe med liten och jag bara behövde gå upp för att mata. Det var sjukt jävla skönt vill jag lova.

Annars sitter jag och väntar på att alla saker jag beställde i förra veckan ska ramla in. Blir lite som julafton tänker jag mig. Vi ska ner på helsestasjon innan vi drar på hytta. Trevligt ställe det där, hoppas hon vi ska till idag är snäll. I nästa vecka kommer mammsen och Lasse hit. Äntligen! Tänk att det enda som behövdes för att de skulle komma var att skaffa barn :P

Tot sinas.






Och ang. gårdagens ilallukt så var det sur mjölk och kräk som gjorde doftsensationen möjlig.
Thänk jo for asking.

Smelly cat

Hela dagen har jag tyckt det  luktar dåligt här, och kastat anklagelse vilt omkring mig. Är det inte sambon så är det bäbisen (och skulle det vara den senare så måste han ju se till å få bytt blöja!). Döm om mn förväning när jag inser att orsaken till denna lukt är ingen mindre än jag själv. Och jag som duschade senast igår (om jag minns rätt)..

Nå, vi ska börja bege oss in till Oslot och det enda söndagsöppna apoteket på den här sidan riksgränsen (typ). Undra om jag får åka i bilen utan att duscha först..

Satans värme

så precis ingen får sova. Mellan 5 och 8 på morgonen sover vi som allra bäst, på soffan. (Detta under förutsättning att alla fönster stått öppna under natten). Lagen om allts jävlighet har lyckats än en gång. I veckan drar vi ner på hytta, där det har utlovats svalare väder och frisk havsluft, samt besteföräldrar som gärna vill umgås med sitt första barnbarn.

Henning håller forfarane på att laga min dator. I förrgår raderade jag alla gamla mail. Idag hade jg behövt en av dom, så jag slipper betala för nytt dyrt anti-virus program. Synd att det var ett av de mailen jag raderat. Lagen om allts jävlighet, igen!

Och om ni tvivlar på att det är mest synd om mig i hela världen så kan jag berätta att mina stygn gör ont som fan, så det här med att sitta (och ibland ligga) är en ytterst otrevlig sak att göra. Nu sover det lilla barnet, jag undrar vad jag ska göra med all denna tiden. Det klokaste vore givetvis att sova, men jag har ju aldrig påstått mig vara den skarpaste kniven i lådan, så vi får väl se..

Död åt tekniken

Allt är frid och fröjd, ska sätta på datorn och få dagens dos av internet. Tjena. 30 minuter senare har den lyckats slå på sig och vi är på elkjöp och köper en snygg rosa extern hårddisk så jag kan spara alla bilder innan Henning leker data-doktor. Jag är lite lessen i smyg, jag tycker som om min dator och även om den kommer funka finfint sen, så är jag lite.. ja, lessen.

Idag är det 32 grader och jävligt hett. Synd man inte får bada..  Vad som är ännu mera synd är att det lilla barnet inte alls trivs i värmen, och trivs inte barnet så trivs inte mamman heller. Ikväll ska vi grilla. Jag tycker väldigt mycket om grillad kyckling och potatissallad.

Sommarvärme och dagens bäbi

31 grader ute och 28 inne gör varken bäbi eller bäbi-mamman särskilt lycklig. Så vi flydde till besteföräldrarna som har både internet och aircondition. Iselin har inte sovit bra, och inatt var Henning uppe med henne så jag fick sova mellan matningarna. 3x1,5h gör underverk. Sen fick han sova hela långa morgonen. Nu ligger iaf den söta lilla människan i sin bilstol och sover och vi stora (kan man säga vuxna även om man inte känner sig särskilt vuxen?) får lite välförtjänt tid framför datorn.

Utöver det inget alls allt förtälja, dagarna går så sjukt fort och vi gör inte särskilt mycket alls.
Inget som skulle intressera någon av er iallefall.


Och tack för alla gratulationer!



Iselin på trilletur

Idag invigde vi barnvagnen och Iselin verkade gilla det. Det gjorde iallafall jag, som varit instängd på ett sjukhus i nästan en vecka. Iselin äter mycket, och sover flera timmar åt gången, till mamma och pappas stora glädje. Idag var vi oxå på Lindex, som har 70% på allt, eftersom det brann och det mesta luktar lite rök. Fick shoppat en hel massa för ungefär inga pengar alls. Me be happy!







Hon är här!

Klockan 03.19 den 16e juli så kom hon äntligen! Iselin Emilia heter hon och är världens underbaraste!
Hon vägde 3534 gram och var 49 cm lång.

Förlossningen tog 6,5 h från det vi kom in, och idag har vi äntligen fått komma hem!




Nya nivåer av lathet

Efter några dagar på golvet på toa, så hade den tomma toarullen fått text på sig! Han är inte helt normal min karl, men han vet hur man roar mig :)


Förnekelse?

Nån som  minns när jag yrade om att förlossningen skulle bli piiis åf käjk och typ inte alls göra ont? Kanske är det som kallas förnekelse, vad vet jag. Iallafall så vaknade jag klockan fyra imorse av värkar. Och det kan vi konstatera gjorde ont! (Jag förstår nu vad folk menar med att man vet när det är på riktigt). Nu vet jag alltså att det gör ont som fan, och det där med att vara lugn som en filbunke har jag lagt bakom mig för länge sen.

Sambon vart nervös efter igår och satte sig och skruvade ihop bäbisängen när vi kom hem, så nu är den bäddad och klar och det är bara bäbi som saknas. Och det dröjer nog inte sådär överdrivet länge om vi ska tro gårdagens doktor. Å andra sidan så har ju den norska läkarkåren visat prov på sin inkompetens mer än en gång tidigare, så man vet ju aldrig. (Upplyftande tanke btw, nu känner jag mig ju verkligen trygg när det är dax..)


Ett besök på Ullevål

blev det idag. Stackars Henning blev väldigt blek när jag sa de ville vi skulle komma in. Ännu mer blek blev han när barnmorskan pratar i telefon om mig och funderar högt över hurvida jag bör läggas in omedelbums. Så nu vet jag vad jag kan vänta mig när det verkligen gäller. Det konstaterades att det inte läckte nåt vatten, att jag var helt mogen och 1 cm öppen och fick vi åka hem efter nästan fyra timmar, med löfte om att de svarar i telefon oavsett när man ringer.

Så nu sitter vi bara och väntar. Och kommentarer i stil med att "haha, det var jag med i tre månader" undanbedes vänligt men bestämt. Vill du däremot berätta att det bara tog ett dygn eller två, så be my guest ;)

Bilbarnstol!

I en hel vecka har det legat en avi från posten på köksbordet. I en hel vecka har jag gått och smygtittat och önskat att både jag och min sambo kunde sluta vara allergiska mot köer så nån kunde gå och hämta ut den. Och idag var den magiska dagen då han gick på posten (utan mig) och hämtade ut våran hyrda bilbarnstol! Den är blå och snygg och lilla bäbin kommer att passa perfans i den! Jag ser framför mig lördagsnöjet: öva på att ta in och ut stolen ur bilen :D


Så har jag gömt att uppmärksamma att jag från och med i måndags inte längre är sjukskriven, utan har gått på födselspermisjon. Man måste göra sånt tre veckor innan beräknad förlossning i Norge. Inte mig emot, men jag tycker att ska jag inte längre vara sjukskriven kan jag väl få sluta ha ont?! Nån slags rättvisa måste det ju vara.


38+0



Och ingen bäbis som viljat titta ut än. Men jag har lyckats med att få svullna fötter! Eller iaf när det är varmt och jag måste röra mig från soffan. Jag tyckte jag var upp och pissade konstant nattetid, så jag började kolla på klockan varje gång.
02.11
03.11
04.17
05.27
Och så fortsatte det i den stilen tills jag blev hungrig och gick upp och käkade frulle. Är det konstigt jag är helt jävla död och orkar ingenting. Tror vi väntar med att skruva ihop spjälsängen till nästa helg, här blir inga barn födda.

Vy från ett utedass

Så här skulle det alltid sett ut när man satt på dass



Då vår vi tillbaks från hytteturen. Det har varit hur skönt som helst, och kul! Karlarna drack öl och whiskey, och jag drack inte sånt. Vi har grillat gott, ätit räkor,spelat sällskapsspel, varit ute med båten och fiskat. I onsdags tog vi båten in till Fredriksstad och la till vid bryggan och satt där och slappade och spelade kinaschack. Och hur underbart väder som helst hade vi! Otroligt skönt att komma iväg en sväng och ligga i nån annan soffa än sin egen, för en god del tid har spenderats där för min del iallafall. Det enda som var lite drygt (okej, ganska jävla jättejobbigt) var att jag började med en ny hobby; vakna en gång i timmen för att måsta pissa, och sen ha svårt att somna om. Hjärnkapaciteten är om möjligt ännu lägre än tidigare efter det.




(Kolla in bilden med mig i den rosa klänningen,
uttrycket "strandad val" har fått en helt ny mening)

Tisdagsgnäll

Seriöst, vem var det som kom på att smällfeta gravida folk ska kissa i världens minsta kopp? En man, garanterat. Det är helt jävla omöjligt att nyvaken och extrempissnödig försöka pricka rätt, speciellt när sista gången man såg sig själv "där nere" var nångång förra året typ (för att överdriva något). Således kommer allt kiss på handen. Mmmmmmysigt!

Nu ska jag hem och duscha och sova och i eftermiddag åker vi till Martins hytta.
Hej hopp gummi*****

Nya nivåer av ont

Idag har jag så ont, och mår så illa så jag orkar inte riktigt tänka.
Allt jag vill göra är att lägga mig och grina ett tag.
Kanske ska börja med nåt kul, typ "dagens spya" eller nåt.
Vad tros om det?

Gief prinskorv plix

När det är varmt så sväller mina fötter. Framförallt tårna, så de börjar likna prinskorvar. I tre dagar har jag nu varit skrämmande sugen på prinskorv. Rå prinskorv. Mmm! Så ser ni en valross utan tår så kan ni vara säker på att det är jag, och att jag blivit rubbad på riktigt.

Kärlek

Vi låg i soffan och kikade på naturteve. Det handlade om en valross. (Vi ser ju redan här vars detta slutar)
Ser i ögonvrån hur sambon vrider huvet och tittar växelvis på mig och teven. Så kommer flinet.

-Jaaa, viss likhet ser jag ju!

Sen flinar han lite till, och ser samtidigt lite rädd ut när jag blänger på han.
Man vet ju aldrig, idag kanske var dagen jag började störtgrina av en kommentar jag alltid annars skrattar åt.
Men han kom undan med det idag, igen.

Vars tog veckan vägen?

Min sambo upplyste mig imorse om att det är fredag idag. Jag dog chockdöden och började fundera på vad exakt jag gjort i veckan. Jag kom fram till att jag har:
  • ätit
  • skitit
  • gnällt
Det kallar jag produktivt! Efter jag kommit över den lilla chocken diskade jag och fick Henning att skruva fast listen på skötbordet så jag fick dit lådan. Äntligen! Ikväll ska jag spika dit en krok eller två och fylla lådan med bäbisens blöjor och grejs. Hihi!

37+0

Tungt, svettigt och jävligt. Inte får man sova heller. Jag känner mig som en heffaklump. Fast min päls luktar nog inte lika gott som jag tror att heffaklumparnas gör. Nu har jag ont oxå. Kommsi kommsi lilla bäbi!


Upp som en sol, ner som en pannkaka

Efter gårdagens positivism så var jag givetvis helt slut på kvällen, och var i säng strax efter 11. Därmed inte sagt att jag sovit nåt. Imorse vaknade jag av att min ena höft höll på att ramla av, det gjorde så jävla ont. Tillråga på allt mådde jag skitkasst och kunde inte ens spy för att jag inte hade ätit frukost. För att göra ont värre så är det 28 grader, och om en timme står solen så den lyser in genom alla fönster och förvandlar min tillflyktsort till ett växthus. Cheers!

Dagens

Var på Vita och skulle köpa torrschampo. Hittade inget så hon som jobbade där fick visa mig de två de hade och lägger till att jag inte kan fråga vilken som är bäst för hon hade inte provat nån av dem. Hon går sin väg, men kommer snabbt tillbaka och säger att jo föresten, den här har jag provat. Fast det var i och för sig på min hund...

Vi fick oss ett gott skratt båda två, och hon flinade och frågade om jag var glad för att värmen återkommit när jag betalade för mig och gick.


Ps. Jag köpte inte "hundschampot".
Ds.

Norskt körkortsteori-prov

I bilen satt vi och surrade om när vi tog körkort. Jag berättade stolt att jag klarade teorin med enbart 2 fel. Henning berättade att det enda han minns idag från sitt teoriprov är frågan "Kan djur ta sig in i en tunnel?" (fast på norska då).
Jag skrattade länge och konstaterade att nu vet vi ju varför vissa norrmän kör som om dom har fått sitt körkort i ett cornflakes-paket! :D

Höpp

Nu ska här spelas!

Underbara värme och bil utan ac som gör att man helst bara vill dö. Fast nu ska vi inte klaga, vi slipp både mygg och att frysa! Vi var till Ski och gick i litt affärer, jag hittade äntligen Jakten på den försvunna diamanten-spelet som jag varit sugen på så länge. Givetvis glömde vi köpa skithuspappret, så vi får ransonera tills nån orkar ut och köpa sånt.

Nu ska jag tvinga käre pojkvän till en omgång Jakten på den försvunna diamanten innan vi börjar grilla.

Heja mig!

Vilken STRÅLANDE dag!

Ja, jag försöker leka mindgames med mig själv. Solen skiner, inte ett moln (så långt ögat kan nå), 25 grader svettigt och vi ska grilla ikväll. Krämporna är på en genomlidlig nivå, och med tretton novalucol och en alvedon ska jag se till att få gjort nåt med dagen idag. Det hela började ganska bra med att jag satte Henning igång med att bära saker mellan två rum, alltså en sak avklarad ;)

Föresten så drack jag en iskaffe till frukost, det var så gott så jag fick ståpäls efter första klunken. Nu ska vi åka och handla middagsmat och mjukt toapapper. Det känns så lyxigt när man slipper torka sig med sandpapper där bak.

Det gör ont när jag:

  • sitter
  • står
  • går
  • ligger

Vad är det då kvar?
För ovanlighetens skull så mår jag oxå illa.

RSS 2.0