Iselin och mamma på äfventyr!

Oj vilken bra dag det har varit! Dagen började med att vi vaknade 5 minuter innan klockan ringde. Iselin oxå! Annars brukar jag behöva bära henne ut i soffan och trycka i henne en flaska välling innan on kvicknar till, men inte idag inte! Vi hade god tid på oss och larvade runt här hemma innan vi gick ut till bussen. Vi hade förberett oss med att lyssna på buss-sången tre gånger och lekt lite med hennes julklapps-buss. Hon satt snällt på sin plats och tittade och pekade när hon ser något spännande. När vi kom in till stan bytte vi och tog t-banan till Majorstuen. Det var stora ögon och förtjusta ljud när vi såg alla dom andra vagnarna komma och åka vill jag lova.

Childplanet var dagens mål, men hon var lite svår att få med in. Det var alldeles för kul att försöka springa ifrån den gamla mamman. Innan vi ens kom in till alla lekgrejer så var det ett akvarium i alldeles lämplig höjd, och jag fick höra att hon minsann kunde säga "fisk". Först var hon lite skeptisk till allt det nya, men efter lite uppmuntran så röjde hon lös i bollhavet (svårt att gå i), klättrade, hoppade och åkte rutschkana. Det sistnämnda med skräckblandad förtjusning, då hon inte riktigt vågade släppa taget, men tjöt av skratt när hon var nere. Och så fortsatte det. Fiskar-bollhav-rutschbana i lite över en timme innan vi kastade in handduken. Det skulle åkas t-bana igen, och just när jag tänkte vi skulle sätta oss och äta lunch så slocknade hon.

Men det blev inte jag nedslagen av utan tog möjligheten till att få titta i lite affärer och drömma om att jag bajsade pengar. Iselin fick ett par Hello Kitty vantar då hennes råkat bli blöta. En timme senare var vi tillbaks till lunchstället och stumpan vaknade. Det var dax för sushi! Det hängde en stor affish på ett gäng katter inom synhåll, det var då jag för första gången fick höra henne säga "katt". Vadå stolt? :) Vi åt i godan ro, Iselin uppförde sig exemplariskt och sen fick hon köra vagnen en stund, innan vi gick ut och tittade på den stora tigern, lite trikkar och bussar innan vi gick och tog bussen hem till oss.

Där hade man kunnat tro att äventyren var slut, men icket! För när vi kom till våran parkering hemma, vem var där om inte traktorn! Det var bara att stanna och titta tills det var färdigskottat. Sen promenerade vi till affären, men på vägen hem igen så var det någon som var så sliten så jag fick bära henne. Och läggningen ikväll gick snabbare än snabbast, så det måste vara ett bra betyg på dagen!

(man klickar fortfarande på de små bilderna så blir de stora)


Nervös

Ja, jag är visst lite ervös för den stundande intevjun. Det vore verkligen asbäst att få det jobbet, vilket gör att jag är nästan ännu mer nervös. Symptym på nervositet: jag kissar lika ofta som höggravid med ständiga kickar på kissblåsan. Snubben som ringde verkade vara en trevlig prick, så jag hoppas det går bra. Det gör du med. Nu ska jag kissa igen och fundera vilken jacka jag ska ha på mig. Sen drar jag. Iiiih!

Framåt

Ja, det verkar onekligen som att det går framåt. Idag var jag och tittade på den där omtalade lägenheten. Som visade sig vara en etta istället för en tvåa. Storleken i sig kunde gått att leva med (compact living ska visst vara modernt), köket var ett a la 50-tal vilket inte heller görr nåt för att jag är så förtjust i skåpluckorna. Badet var miniminimini och det skulle på sin höjd fått plats med en tvättmaskin i storleksklassen 40 cm. Det enda som gjorde att den var oaktuell var bristen på sovrum. Så imorgon ska mäklaren ringa mig, för minsann, den 1a februari blir det en tvåa ledig! Håll tummarna för att den inte är skitskabbig bara. Givetvis så kommer det måsta köpas spis, kyl/frys och tvättmaskin, jäla Norge som inte har sånt som standard. (Hej mamma *viftar på ögonfransarna*)

När jag gick från visningen så ringde det från ett konstigt nummer. Jag brukar tycka det är lite läbbans att svara då, när man inte vet vem det är, men nyfikenheten tog överhand så jag svarade ändå. Så på torsdag ska jag på jobbintervju, ett jobb jag sökte för skitlänge sen, så jag trodde inte det blev nåt. Spännande! Så nu ska här övas på colgate-smile och ärtiga saker att säga. Typ. Håll tummarna för det med.

Måndag förmiddag

Klockan är inte ens 12 och shit vad jag fått gjort saker! Avkomman är på barnehagen, andra tvättmaskinen är igång, jobben jag hittade sökta, jag har ringt på lägenhet och varit och handlat. Vad ska jag göra nu resten av dagen? Alla de här aktiviteterna har ju givetvis gjort att jag inte är trött på en fläck. Kanske lite lunch är på tid.

Så ska det kommas på nåt skojsigt att göra på fredag, då barnehagen är stängd och Iselin ska vara hemma hela dagen lång. Kul på 4 hjul. Jag tror vi ska åka lite buss iaf!

Ironi?

Att när jag äntligen, efter många år boendes i kartonger och resväskor väl har packat upp, då är det dags att packa igen. Att det inte alls var allt för länge sen jag gjorde mig av med alla tomma kartonger för att jag inte skulle behöva dem mer, bara för att inse att jag måste tigga till mig nya.


 

 

Men det kunde fortfarande vart värre.


Nytt rekord

I att vara länge på barnehagen hade vi igår. 25 minuter efter att hon lämnats fick jag samtal om att det bara var att komma tillbax och hämta henne. Det hade visst kräkts en gång. Så vi fick en till hemma dag, för inte var lillskruttan sjuk inte. Hon härjade på som en liten vilde här hemma och åt som en häst. Och imorse när vi gjorde nytt försök med att lämna henne så sprang hon fort in och ville inte ens säga hejdå.

Tisdag 19/1

Usch och tvi. Var till tant doktorn igår och fick lite pills mot min ajjiga rygg. Smärtan försvinner nästan helt, däremot är de så starka tabletter så jag blir skapligt illamående. Tur jag har en snäll liten tjej här hemma som tar hand om mig, och efter många om och men kommer med vattenflaskan. Andra snälla saker hon gör är (när jag står lutad över toastolen) "kamma" mitt hår med en dusch-skrapa och kittla mig på fläsket. Väluppfostrad liten en det där.

Hon fick vara hemma från barnehagen idag, för vård av mamma. Inte helt fel verkar det som, då hon både fått se drömmehagen och välja musik på datorn. Hjulena på bussen är en klar favorit. Nu sitter jag och hoppas på att hon vill sova lunch snart, så jag oxå får vila lite. Har varit dåligt med sömn i det sista.I'm back!

Nu får det vara färdigpausat tycker jag. Jag har ju ingenstans att ordbajsa av mig när det blir för mycket.
Saker ni missat som kan vara värda att delas med av:

  • Jag och H har gjort slut, och han bor sen en dryg vecka inte här mer. Tillfälligt, då han är den enda som har råd med stället och jag och lillknoddas ska hitta oss eget, billigare boende.

Vi försökte, men ibland så är man lyckligare på varsitt håll. Vi är vänner och ska fortsätta vara det för Iselins skull. Hon verkar ta det hela bra, då hon hittils har fått bli hämtad och lekt med av pappan sin varannan dag. Hon sover här nästan varje natt då jag är utan jobb och har möjligheten att lämna henne sent på barnehagen.

Det känns faktiskt himla bra. Det är lättare att se saker från den ljusa sidan och så har jag tänkt fortsätta ha det! 2010 är mammornas år! Att välja glädje, och förhoppningsvis lyckas få den där bitch-2010 kroppen som utlovats det senaste decenniet.

Sådär. Kattmat är tillbaka, hur lyckliga är vi på en skala?! :D


Paus

2010. Nytt år, nya möjlighter. Det är mycket som händer och motivationen för att blogga är inte den bästa. Med det vill jag ha sagt att det blir en liten paus härifrån Norge, på obestämd tid.


RSS 2.0