Long time no see

Nu är det sådär länge sen sist igen.
Det har hunnits med kräksjuka hos Iselin, som bara var i barnehagen två dagar förra veckan. Första gången hon spydde annat än tuttmjölk, och det var inte alls särskilt populärt, vare sig hos liten eller föräldrarna som måste se på och rädda det som räddas kan från kaskaderna.

Iselin har oxå hunnit få en gunghäst av tvillingkillarna två trappuppgångar bort. Den var oerhört uppskattad och hon drar den med sig (i svansen givetvis) genom lägenheten när hon lessnat på att leka i sitt rum. Hon matar den med klementiner och vet precis hur hästen låter när det springer och gnäggar.




Det har oxå julpyntats, det lilla pyntet vi har, och bakats lussekatter. Med tanke på det hutlösa priset på saffran så satt vi nervöst och höll tummarna för att de skulle bli goda, och det blev dom! Mumma! Liten fröken däremot var mest intresserad av russinen och smakade ytterst tveksamt på de gula bullarna.






Helgen

Då börjar vi vara redo att tacka för helgen som var.

Lördagen bjöd på två loppisar som inte var något vidare. Det verkade mest som att de hade tagit det som var kvar sen tidigare loppisar och gjort ett nytt försök på att bli av med det. Iselin hittade iaf en Nalle Puh bok och ett pussel, så helt bortkastat var det inte.

Idag har vi varit på promenad med Hennings syster och deras hund. Vi gick genom skogen till en bondgård här i krokarna. Det var blött, regnigt och lerigt, men det skrämde inte oss. Inte Iselin heller som skulle köra vagnen själv och upprepade gånger låg raklång i geggan. Vi har oxå fått veta att hennes vinterskor tål många vattenpölar utan att hon blir blöt om tossarna! Djuren på bondgården verkade inte vara så förtjusta i regnet, så det var bara några kaniner och höns att titta på. Efter vi kommit in i värmen igen blev vi bjudna på goda bullar och varm oboy. Väldigt passande! Iselin fick ge voffen godis och dansa till roliga barnsånger innan vi åkte hemåt. Hon somnade fort, det är nog lite jobbigt att gå långt med så korta ben. :)

Vi ska äta fläskfilé och klyftpotatis till middag och jag ska prova svänga ihop nån sjysst marinad till köttet. Man tager vad man haver är receptet.






Och regnet det bara öser ner

Blötare än blötast var det, så vi tog bussen upp till helsestasjonen där massa ungar + föräldrar redan var och väntade på svinvaccin. Vi hade minsann inte bråttom nånstans, så vi lekte på och höll nästan på att missa när det var våran tur. Och shit så effektiva de var! Jag tror vi var inne hos sticksyster i 30 sekunder innan vi var klara. Och ungefär tre av de sekunderna grät lillstumpan. Hon blir nog oxå en såndär galning som kommer ääääälska att se operationer på teve och på riktigt om möjligheten ges ;) I lokalen där vi väntade efter vaccinet så fanns det en rutschkana och Iselin tjöt av lycka när hon fick åka om och om igen. Sen skrek som en illbatting när det var dax att gå. Summa summarum, allt gick finfint och vi hoppas att det fortsätter så!


Iselin är väldigt förtjust i sin snygga gula t-shirt. "Ap" säger hon och kommer
för en gångs skull springande för att bli påklädd när jag visar den :)

Baka baka liten kaka

Det började snöa igårkväll, så imorse när vi vaknade så var det alldeles vitt. Härligt! Vi skyndade oss att äta frukost för att hinna gå ut och leka innan det skulle regna bort. Tyvärr var vi inte snabba nog, så det regnade ordentligt när vi väl var klara, så vi fick nöja oss med en promenad till bilen. Iselin var klart fashinerad av det vita som ännu inte hade regnat bort. Stooora ögon, men hon vågade inte känna på det kalla vita. Vi åkte och köpte ett element till sovrummet, och Iselin fick ett par nya jeans.

När vi kom hem så föreslog jag att vi skulle baka muffins, och Iselin som tycker att nästan alla mina ideér är bra, ville hjälpa till. Det bästa verkade vara att provsmaka, för det provsmakades genom varje moment. Hon var oxå duktig på att röra om och på att inte grisa ner hela köket, så vi ska nog våga baka igen :) Iselin tittade in i ugnen med jämna mellanrum för att kolla hur det gick med våra bakverk och verkade vara ytterst nöjd när de var klara och hon fick äta en hel muffin själv. Mmmmmm!



JAA! /Dansar jigg på köksbordet

Äntligen har vi ordentligt internet!!
Snubben på canal digital sa det skulle ta 2-3 veckor typ. 3 (tre) arbetsdagar senare låg det nya grejer att hämta på postens utlämninsställe, 50 meter bort. Och det känns som att vi har fått flytta in i 2000-talet vi med. Saker som tog en halvtimme att  få tittat på tidigare gå nu gå en halv sekund. Jag är lycklig!

Lite roar små :)

Den stora hyll-uppsättar-dagen

Det här är alltså det vi pysslat med hela dagen. Försökt få upp hyllorna i sovrummet. Mer avancerat än det låter då ingenting är rakt, väggarna nästan omöjliga att borra i och ja, det var typ det. Efter en halv dags slitande och hämtande av nya borrar och funderande över hur nya maskiner fungerar, så fick vi tack och lov upp skiten. Och jag måste säga att jag är himlarns nöjd. Måste bara ha en special-skruvare till imorgon så sitter de ordentligt! (Förhoppningsvis)






(om man klickar på de små bilderna så blir de stora!)

Fredagar är fina grejer

Igår var första dagen Iselin inte hade feber. Himlarns skönt! Vi firade med att sova länge, bada badkar och promenera till affären. Sen fick hon hjälpa till att laga hamburgare. Däremot så har hennes vara sjukande lett till sämre rutiner och alltså var hin pigg-piggelin långt efter läggdags. Egentligen borde sånt kanske inte belönas, men nu blev det så i alla fall. Iselin fick vara med på fredagssnacks! Det var med stor förtjusning och bevittnade godsakerna som skars upp, och hon var inte sen att dyka över dipp-skålen. Klar favorit kan vi snabbt konstatera ;)

Iselin har föresten lärt sig en ny sak. Brum-båtta säger hon när jag gömmer bilen under tröjan. Bilen är borta!






Lilla sjuka apan

Idag har vi varit på utflykt. Först gick vi ut ur vårat hem. Där finns det roliga återvinningssaker som man kan springa runt. Speciellt roligt är det när man näääästan gått förbi dem, då kan man tvärvända och springa tillbaka och gömma sig, för typ sin mamma om det är hon man är ute med. När jag lyckats få Iselin att förstå att vi skulle med bussen och inte helt hade tid med fler än två varv, så fortsatte vi ner mot busshållplatsen. Iselin fick sitta på ett eget sätte i bussen isället för vagnen, så man såg precis allt. Sen hämtade vi våran silviga räserbil och stack på IKEA. Jag köpte en kavel och pepparkaksformar som såg ut som igelkottar och älgar. Iselin köpte fräsiga servetter och små tomtar som man ska hänga i julgranen. Snart  blir det julbak!







Jag funderar...

... på att gå ner i förrådet och leta upp julsakerna.
Bara ta upp dom och titta. Inventera liksom, se vad som måste införskaffas :)

Och nästa gång vi åker till Sverige ska jag köpa saffran.
Sen ska det bakas! :)


November

Ja. November är värt att uppmärksammas. New Moon har premiär! Jag och H hade tänkt gå och se den tillsammans den 20e, men sen visar det sig att våra enda barnvakter råkar vara inte hemma, så det var ju bara att glömma. Biljetterna släpptes idag, så jag köpte mig en till midnattsvisningen. Jag får väl gå själv då, det är ju ändå bara jag som vill se den så. Kul!! :D


Imorse när jag gick hem efter att ha lämnat flisan var det en karl som var ute med sin rottweiler. Jag går en bit bakom dem, när hunden plötsligt vänder sig om och springer som en tok mot mig. Hunden var inte direkt liten, och man kan ju aldrig veta vad den har tänkt sig. Jag håller iaf på att skita på mig och vänder mig om och kniper ihop ögonen. När hunden sen gått tillbaka till sin husse så blir jag riktigt förbannad. Jag säger åt honom att om hans hund inte lyder, så får han väl för fan se till att ha den i koppel. Han tycker jag överdriver och säger att hunden ville ju bara nosa. Up yours! Hundrädd eller inte, det är INTE kul när främmande hundar kommer springandes mot en på det där viset! Antingen ser man till att hunden lyder och håller sig borta från annat folk, eller så har man den i koppel. Är inget av det ett alternativ så ska man banne mig inte ha hund!

Systerbesök!

I torsdags komm lilla Sarah hit för att vara med oss i helgen. Otroligt jättekul!
Speciellt när Iselin vaknade två timmar efter att hon kom, med feber. Snacka om tajming! :D På fredagen så var det shopping som stod på schemat. Vi packade ner barnet i vagnen och påbörjade promenaden upp till tågstationen där vi skulle hämta bilen. Halvvägs dit ringer H och frågar om jag fick startat bilen? Njäe, säger jag, vi har inte kommit fram än. DÅ upplyser han mig om att bilen står kvar på våran parkering, due to att den inte startade i morse. Vi gick tydligen förbi den, 1 meter uifrån utan att ens reagera. SMART!

Jaja, hem igen, bara för att upptäcka att batteriet är totalt dött. Suck och stön. Väntar 45 min på förstärnkingar som aldrig kommer, så vi sätter oss på bussen , så vi kan ta tåget till Ski och shoppa där istället. Kul på 4 hjul säger jag bara! Iselin var fortfrande lite febrig och låg mest i vagnen och bläddrade i traktorboken hon fick av Sarah.

I lördags var det "fest" som stod på schemat. Iselin vars feber nu var borta skulle sova hos besteföräldrarna och v drack sangria och vin och surrade och hade kul.

Igår åkte vi hela vägen till Strömmen för att köpa smarrans kinakäk. Helt underbart. Såg värdelösa filmer gjorde vi oxå.

Idag regnade det katter och hundar när jag skulle lämna Iselin. Nu har det övergått till snö. Jag fick lämna Sarah vid flygtåget, så nu är hon påväg norrut igen. Det går fort när man har roligt! :)

RSS 2.0