Goodmorning sunshine!

Uppe med tuppen (eller Iselin i det här huset).
Nu leks det lite i soffan i väntan på att pappsen ska vakna.
Vad dagen för med sig återstår att se.
Have a good one!


♥♥

Jag tror att jag är den smartaste jag känner

Ni minns nog den där bilbarnstolen vi fick, som inte ens Einstein himself skulle klarat av att montera riktigt.
Idag var jag iaf så less på det där hemska minibabyskyddet så jag tyckte det var dax att ta tag i saken.
H fick hjälpa till, men när han tappade tålamodet efter tre minuter förvisades han från platsen. I -5 graders kyla stod jag och fipplade med små pillermojsaker, spännen och spakar. Och vet ni vad? Det funkade, på första försöket! Alltså är jag den smartaste jag känner. Vi var givetvis tvugna att åka till Ski sen. Bara för att få testa den, såklart.


Nu är det kul att åka bil igen!Vilken start på dagen

Vaknar två timmar senare än planerat. Shittpommfrittstressasomfan!

Upptäcker att mjölken är slut, alltså får jag inget kaffe. Brödet är oxå slut, men vad faan! Okej, kan äta all-bran. Nej juste, det går ju inte för att mjölken var slut. Hungrig och utan både koffein och nikotin klär jag på bäbin, mig själv, fixar håret och sminkar mig.

Vi ska just gå när jag inser att någon luktar bajs.
Precis vad jag behövde. Av med kläderna, av med blöjan och hittar laddningen from hell. Fösöker hålla styr på ett par bäbisarmar och ett par bäbisben medans jag torkar läbbig avföring. En bäbishand i bajset. Torka av handen. En bäbisfot i bajset. Torka av foten. Handen i bajset igen. Torka handen. Snabbt på med ren blöja och rengör ordentligt hand och fot en gång till. Klär på och packar ner bäbis i vagnen innan vi får skynda oss till bussen.


Sen träffade jag Anna. Det första vi båda konstaterade var att vi behövde kaffe.
Sen pratade vi bäbisbajs, bäbisspyor och bäbis-sovtider. Och drack mer kaffe.
Det är alltid lika trevligt!


Iselin och Elsa, båda lika glada!Vår lilla röda bil

Har jag kört runt i hela dagen. Friheten var obeskrivlig. Därför säger jag inget mer.

Iselin fick sin 6-månadersbox från Pampers idag. Massa reklam, och en liten boll!
H visade henne hur man skulle göra och började nicka bollen upp i luften. Iselin kiknade av skratt, och en svettig pappa senare så var alla nöjda och glada. Det blir nog en liten fotbollsstjärna det där! (Bäbisen alltså, pappans tåg har gått för länge sen vad gäller just det).Orolig natt för liten

Lillapan har sovit oroligt inatt, alltså har hennes föräldrar sovit ännu sämre. Vissa dagar är jag världigt glad att jag inte jobbar! Typ som idag, då jag kan gå och lägga mig med Iselin när hon ska sova. Shit så skönt det var! Orsaken till nattens oroligheter är i nuläget okända.

Tilläggas kan att Islin fått sin  nya bilbarnstol. Och att man måste ha läst minst 100 högskolepoäng för att kunna sätta fast den korrekt i bilen. Varför fick jag inte lära mig något användbart i skolan?


Iselin pussar på favoritgiraffen.


Hon har även lärt sig att byta kanal på teven.
Inte jättepopulärt hos andra än henne.
Och hon har andra kläder än pyjamasar.

Körkortets vara eller icke vara

Fortfarande mer än lovligt less på mig själv. Hittade någon tvivelaktig sida på internet som sa att man kunde få tillfälligt körkort hos norsk vägverket eller hos polisen. Sagt och gjort. Polisdamen skrattade åt mig (jag såg hur hon vibrerade av skratt inombords) och sa att jag var svensk och det hade inte hon nåt med att göra. Vadå diskriminering. Stånkade och stönade i helvetes uppförsbackarna, med blöt kladdig snö som gjorde barnvagn innehållandes bäbiskorv 10 gånger tyngre. Ska man lida så ska man. Jag var svettig och ringde och flåsade till en stackars kille på det svenska vägvärket. Nytt körkort ska beställas, och jag tror han gillade mitt stönande för han skulle skicka med något slags tillfälligt papper så jag får köra bil.


Juste. Jag frågade norska polisdamen hur jag skulle kunna köra bil. Du har ju inget körkort! sa hon. Nä jag vet, tänkte jag och hon sa att då fick jag nog åka över gränsen för att skaffa ett tillfälligt.Smart! Jag kan ju köra dit imorgon!
Ännu ett bevis på det jag försökt förmedla resten av världen om norrmännens.. eh, dumhet.


Dagens retart

Är helt klart jag. Jag har just beställt mitt 9e visakort sen jag flyttade till Norge, for inte allt för länge sedan.
Jag är så otroligt less på mig själv just nu.
Dagen ska tillbringas på golvet, nu är det dax för min avkomma att lära sig att snurra runt har jag bestämt. Sen ska jag visst ut på straffrunda med barnvagnen. Är man så totalt värdelös och slarvig som jag är åker man på straffrundor. Jag har en inplanerad tur jag ska gå, men mest uppförsbackar. Är huvet dumt får kroppen lida. Helt klart.

Otur eller ren jävla klantighet?

Imorse ringde jag Nordea och Icabanken. Spärrade mina kort. Igen!
Snart behöver jag fler fingrar för att kunna räkna ur många kort som förbrukats sen jag flyttade vänsterut.
Usch vad otroligt jävla less jag blir.
Läste nånstans att man kan bara skaffa norskt körkort om man ska bo här fårever. Överväger att kolla upp saken. Eller så går jag bara på ambassaden, igen. Suck och stön och jävla analpajsare säger jag bara.

Underbaraste underbaring!

Jag måste bara berätta. Vi gick från bilen och in på affären, och vad gör inte lilla apan om inte försöker smaka på luften. Jag dog lite för att det var så underbart sött. Att få barn är visst det ljuvligaste som finns!
Och så vände hon sig alldeles själv från mage till rygg idag. Lätt som en plätt!
Nu ligger skruttan i sängen och gör mun-pruttar. Det betyder att hon inte vill sova mer.
Älskade lilla apan!

Iselin har lärt sig att säga ma.
Hon brukar säga det mer än en gång, då blir det ma-ma!
Behöver jag säga hur otroligt stolt jag är!Underbaraste-lillaste-älsklingsungen!


Finanskrisen - FUCK YOU!

Imorse när jag stod och väntade på bussen fick jag ett mindre trevligt samtal. Det var min karl som ringde för att berätta att de var inkallade på möte, varenda man (och kvinna). Tydligen skulle det sparas pengar och halva personalstyrkan skulle få gå. Eftersom han bara jobbat drygt två månader, så insåg vi båda att han inte alls låg bra till.

En och en fick alla sen besked över hurvida de var välkomna på arbete i februari, eller inte. Fler och fler kom tillbaka med negativa besked. Halv två ringde han sen igen, för att berätta att han får vara kvar! Specialkompetans hade han visst, och det var tydligen bra.

Fy fan vilken jävla tur för oss!
Mindre tur för de som inte fick lika positivt besked.


Är man smart så är man

1. Panik, vars ska vi lämna in skattekort för att få utbetalt pengar?
2. Panik! Jag vill ha mina pengar!
3. Ringer NAV.
4. Hamnar hos kommunen (varför är kommunens nummer sparat som NAV?)
5. Ringer ligningskontoret. Får besked om att kolla hos NAV om de registrerat riktig skatteklass.
6. Ringer NAV, hamnar hos kommunen igen. Samma dam som svarade sist. Minne som en guldfisk?
7. Ringer NAV på riktigt nummer. Telefonkö utan dess like.
8. Vänder på skattekortet. Oj, baksidan innehöll visst all information man behövde..


Har man lite att göra kan man ju alltid hitta på egna små projekt och hetsa upp sig i onödan.
Jag skyller på att jag ammar och att hjärncellerna försvinner ut med mjölken.

Feber

Då hade hon feber igen. Jag tyckte väl att hon inte riktigt var sig själv.
Vila. Vätska. Vänlighet.
Var det inte så?


Förövrigt så är det skitjobbigt att försöka ta sig nånstans med vagnen. Om man har turen att det är skottat så kan man ge sig fan på att gångstigarna inte är prioriterade. Gärna en decimeter snö, och ännu högre plogkanter varje gång en bilväg korsar gångstigen. Min idé om att montera plogblad längst fram på vagnen kommer snart sättas i verket tror jag. Sylvassa plogblad så jag brottas på rea. Muahahaha.
Okej. Inga vassa sådana då.

6-månaders kontroll

Vikt: 9.6 kg
Längd: 69.5 cm

Hon växer precis som hon ska åt alla håll och kanter. Och har två snygga tänder. Hon skulle visst få vaccin idag. Borde inte jag ha koll på sånt'? Det var i alla fall inte alls populärt, och Iselin blev skitarg på helsesystern och visste precis vem som hade gjort så hon fick ont och började gråta varje gång hon visade sig. När läkaren sen skulle undersöka, känna och vända så blev det lite för mycket och hon började störtgråta. Stackars liten, det gjorde så ont i mammahjärtat och ännu värre blev det när tårarna sprutade. Vi försökte kommunicera över babygråten, men det gick inte så bra. Jag tror allt var bra i alla fall. Iselin somnade för en halvtimme sen. Tröttmössan. Jag hoppas hon sover hela natten nu. Det skulle behövas, mest för min del.

Walking in my Winter Wonderland

Hihi, vi hade visst en parkeringsplast som jag kunde skotta!
Shit vad sjukt mycket snö det hunnit komma inatt!
Och ytterligare 10 cm har utlovats till kommande natt!
Ser fram emot att gå iväg imorgon tidigt och pulsa fram genom nysnön!

Det blir nog ingen vegetarian


För såhär gott är det med häst!

Winter Wonderland

Vi skottade lite snö igårkväll. Sen har det visst snöat all night, för när jag vaknade imorse så var allt översnöat. Jag såg fram emot när jag skulle stå och svettas och skotta bort all snö, och Iselin som skulle sitta i vagnen och heja på. Oxå tar gubb****** som bor ovanför oss och skottar våran snö.  Vad 17 ska jag göra nu liksom?

Mobilbäbis
Skräp oxå

Liten dam fick tag på mammans mobil. Tjoff sa det så flög telefonen i en fin båge och landade på golvet. Den funkar inte så bra något mer. Ibland är det fyra likadana uppochner vända displayer, och ibland bara en uppochner-spegelvänd med massa mysko färger. Vad som är ännu mer ajsing bajsing är att intelligenta jag lyckats spara alla nummer på telefonen istället för simkortet. Nu kommer alla mina kompisar tro jag inte tycker om dom när jag aldrig hör av mig bara för att jag råkar inte ha deras nummer. Eller vänta nu, jag hade ju inga kompisar, så var det!
Update:
 
Världens Bästa Henning har ägnat lång tid åt att fippla med telefonen hit och dit och har lyckats få in alla nummer på en tellifån jag fått låna. Jag är mobil! Så har han även beställt ny telefon åt mig från internet. Ajj lavv jo!

Bra natt!

Igår somnade Iselin fort vid halv 8. För att inte vakna fören kvart i fem imorse!
Efter lite frukost så sov vi till halv åtta. Tjitt så glad jag är! Jag hoppas verkligen det fortsätter såhär, det är bara helt underbart! Nu sitter Iselin och leker i soffan och jag vaknade med världens skallebank, så jag hoppas hon vill sova förmiddagsvila med mig snart :)
(Eftersom jag tar typ tusen bilder på Iselin så sparar jag dem i olika mappar. Den senaste är 6-8 månaders mappen. Shit pommesfritt vad tiden går fort! Hon börjar ju bli stor nu ju!)

Flashbacks

Tog mig lite Baileys ikväll.
Fick allvarliga Holland och framförallt julen i Tyskland flashbacks.
Tror jag ska leta fram lite bilder och minnas lite till.

I väntan på kalasfika

idag fick jag skön sovmorgon, och vid halv tio kom lilla apan och kröp ner bredvid mig för att sova en stund och jag somnade visst jag med. Sen har vi bakat banankaka som doftar gott här hemma nu. Iselin har mumsat både banan och kiwi och nu sover hon och laddar upp batterierna så hon orkar busa när besteföräldrarna kommer hit på kalasfika.
Goding i nyaste kläderna i storlek större.
Mössan är en gammal sak Henning hittade i lådorna.


Iselin 6 månader!

I vanlig ordning satt Iselin i sin stol och tittade på när jag lagade middag idag. Hon var lite stingslig, så jag fick försöka roa henne mellan allt vispande och geggande. Jag gömde mig under stolen, tittade fram och sa titt-ut! och hon skrattade som en galning! Ett helt nytt och underbart gladskratt så jag blev alldeles varm i hjärtat.

Tänk att det inte är längre än 6 månader sen du kom till oss. Det känns som att du alltid har varit här, hela livet. Jag har varit här hela hennes liv, men det känns lite som att hon alltid har varit hos mig. På nåt skumt sätt. Eller så kanske det är så att livet inte börjar fören man fått barn.. Lilla rultan. Nu försöker hon klättra ur pappans famn och vill till mig, så det får räcka så tror jag.
Dagens

Irritationsmoment:
Svensk teve som såklart vägrar fungera bara för att jag ville se nåt som visas där..


Utflykt:
Vi var till Sveariket idag med besteföräldrarna och fick handla lite kött.
Hurra! Vi får äta igen! :D


Uppdrag:
Baka baka god kaka inför morgondagens kalas.


Fråga:
Hur klarade sig den första människan?


Viktigaste:
Älskade, underbaraste och bästaste Iselin fyller 6 månader! 
Min mamma har lärt mig mycket, men det viktigaste är nog att firas allt som firas kan.
Därför bjuds det imorgon på 6 månaderskalas hos oss!

Nu är lilla stumpan vaken igen och liger och viftar med tevekontrollen.
Undra vad det är hon har tänkt se på.


Minidator

Jag upptäckte just att min nya BFUIFBO (Best Friend Until I Find Better One), Sture är mindre än en IKEA katalog.
Hur jävla coolt är inte det liksom.

En dag med skumma konversationer

Konversation 1:
-Men vilken söt liten en! Vad är det för slags?


Konversation 2:

-Iselin, är inte det en sak oxå?
(tankepaus, ganska lång)
-Hahaha, insulin var det du tänkte på!
-...Insulin, vad är det?


Konversation 3:
Med G-string.  Övriga kommentarer öveflödiga.

(Shit vad många svåra ord det var att skriva. Jag fick börja om på nytt ungefär tusen gånger)

Ultraljud

Sådär ja. Nu har vi varit på Ahus. Det var en jättesnäll ung läkare som gjorde ultraljudet och det gjorde inte alls något att Iselin inte ville sitta still. Han letade noga, och hittade inga sprickor eller något annat konstigt. Han trodde hennes bula kunde vara något sen hon togs med vakuum, och sa att det kan ta upp till ett år innan sån läks helt, och ibland så är det en liten grej kvar ändå längre. Men lite konstigt tyckte han det var att den kom när hon var ca 3 månader. Iselin var iaf skitduktig och var glad hela tiden. Och så otroligt mycket spännande saker man kan titta på när man är på sjukhus! Och pilla och slita i saker, detvar helt fantastiskt! Och skönt att det inte var något allvarligt tycker jag. Om två veckor ska vi till poliklinikken och träffa en barnläkare, så det ska bli kul att se vad han säger.

Sömn hos liten

Jag har alltid tyckt vi har varit lyckligt lottade, att få ett barn som sover ordentligt och bra på nätterna. Där ett tag (för drygt hundra år sen känns det som) så sov tidigare nämnda barn från ca kl 8 fram till 5-6 på morgonkvisten då hon ville ha första frukost. Sen sov vi två timmar till. Jag hade mina aningar, det var lite för bra för att vara sant.

Hon sover tre eller fyra gånger på dagen, beroende på hur långa stunder det är. Vid halv 7 - 7 tiden så är hon himla trött och vi hoppas kunna lägga henne för kvällen. Tjenis. efter en halvtimme, en timme så är hon vaken igen. När vi har tur tar vi bara upp henne för att rapa så somnar hon strax om igen. Har vi mindre tur så gör hon som ikväll. Är vaken till halv elva, trots 1000 försök att få den trötta bäbisen att sova. Eller som igår, vaknar halv ett för att vara klarvaken i en och en halv timme.

Någon som har en mirakelkur att bju på? Alternativt drog som håller ögonen öppna på trött mamma. Amfetamin kanske? Fast det kanske inte ska tas när man ammar. Eller alls. Jag skojade faktiskt bara. Kul skämt liksom. Humorn är inte som den ska när man är så trött. Vilket får mig att fråga mig själv: vad gör jag uppe när hon äntligen sover??(Å andra sidan så har vi världens underbaraste lilla Iselin, så där var vi i alla fall lyckligt lottade, och lite sena kvällar är egentligen inte alls mycket att klaga på. Hon är glad nästan hela tiden, frisk, och har alla kroppsdelar hon behöver!)

(Igår var jag så förvirrad och var övertygad om att det var tisdag, bara för att jag trodde det var måndag. Jag brukar ju aldrig ha rätt dag. Jag var tvungen att ringa H och förhöra mig om jag missat en hel dag. Jag försökte förklara grunden till min oro, och han undrar om jag var full. Inte så lätt när munnen rör sig och hjärnan är på semester märker jag. Sängen, ja.)Det rycker i skinnet

Och hela kroppen vill ha sol och värme!
Det känns onekligen frestande med en sistminuten-resa.
Jag vill jag vill jag vill! Iselin med.På väg in till schtan

Det blev lite stressigt imorse. Kombinationen väldigt trött bäbi som inte vill somna själv och strssad mamma som ska kläs på, sminkas och kammas för att hinna med bussen är ingen höjdare. Men vi hann i alla fall och bäbin somnade så fort jag la ned hon i vagnen. Nu sitter vi på bussen, en kombination som däremot är väldigt super är Sture och vårat dyra mobila bredband. Jag får tatt morgonens internetdos på vägen. Helt kanon!

Cindy, hon som var aupair i grannhuset i Holland ska komma hit och hälsa på! Hon har några av sina klasskompisar som läser en termin i Oslo och tänkte komma en vecka i februari för att hälsa på dels dem och oss! Shit vad lad jag blev! Elli som var där samtidigt som oss ska oxå försöka komma den helgen, så det blir lite av en reunion :)

Hon är inte dum!

Nej, hon är inte dum vår lilla tjej. Hon vet preis hur man ska göra för att få bada ikväll igen.Det gäller bara att äta gröt med hela ansiktet, halsen och magen. Och kul hade hon, skrattade som bara den.Sen blev hon jätteglad när pappa kom hem och ville bara "prata" med han. Efter att ha varit lite gnällig på förmiddagen, så var det skönt att se henne så glad på eftermiddagen och kvällen!

 

Lite kvällslek innan sängen.

Måndag som är sådär

Fytt i grisen så trött jag är! Jag somnade strax innan Iselin vaknade och ville ha frukost nummer 1.
Sen skulle hon givetvis vara klarvaken och inte sova även fast jag försökte muta henne med en ponny, resa till Disneyland, en silvrig BMW Z4 eller en påse godis. Efter nån timme blav hon iaf trött igen och somnade om. Jag sov sådär, eftersom hon låg tätt inklistrad mot mig.

Igår fick lillapan ha badbaljan på vardagsrumsgolvet, så jag kunde sitta brevid utan att bli så trött i ryggen.
Det var så kul tyckte hon, som skvätte vatten över hela rummet.  Det gjorde inte så mycket, vi fick skurat golvet en gång till.


Ps. Idag är det 7,6 grader ute. Alltså ungefär samma temp som det blir som varmast i Barrow. Japps, jag sitter fortfarande och fantiserar om att flytta dit! Ds.Godd mårrning!

Jag tog med mig lilla damen upp imorse, så den gamla pappan fick sova en stund längre. Nu sover bägge två och jag se på Beauty and the nerd (lite holland flashbacks). Det är grått, trist och tråkigt ute. Synd, jag ville ju gå ut till sol och blå himmel. Blir nog att passa på att städa lite hemma istället.


Filmen igår var helt okej. Lite för intelligenta vampyrer för min smak (alla vet att vampyrer inte kan prata, eller göra smarta saker. Helt overligt alltså). Men jag vet iaf vars jag vill flytta! Barrow, Alaska (utan vampyrer då). Hur ballt vore inte det. Jag var tvungen att googla lite, och det bor ca 4000 människor där. Som varmast har de i Juli, då det kan bli hela 8 grader. Minusgrader utlovas från början av oktober till slutet av maj. Det kan komma snö och bli minusgrader i vilken månad som helst. Henning verkade oxå tycka det var en bra idé. Kommer du och hälsar på? :)
Sådär dagen efter

Vi hade himla kul igår. Lite öl, en hel del folk folk och surr på Grünerløkka innan jag tog en taxi hem.
Idag har vi varit till Vestby på en outlet. Sen har jag lagat pajmiddag och focaccia.
Gott! Jag borde helt klart dricka öl oftare om det bara är dagen efter sånt jag blir huslig.
Snart sover Iselin och då ska vi se på 30 days of night.
Hjärnverksamheten är visst inte helt på topp idag känner jag.

Lillapan leker
Våran lilla apa har blivit himla go på att sitta. Fast det är inte alltid så stabilt, så man får vara med och passa på hela tiden så hon inte ramlar och slår sig. Julklappspottan var kul. Man kan båte sitta på den, brevid den och tugga på den!

Då var det fredag igen.

Idag har jag en hel del saker som "borde" göras. Intressant det där. Jag är ju hemma hela dagarna och borde altså hinna med massa hushållsarbete under den tiden.. Nåja, kanske inte är jag som tycker det.

Det är skönt att Iselin tycker om att ligga och leka på mattan själv en stund. Fast bara på mage. Då får hon så bra uppsikt över alla leksaker, och sliter och drar i grejer. Nu sover hon, så jag kan passa på att blogga lite. Igår fick hon tag på mina glasögon. Visst klär de henne ;)
Besök hos privatläkaren

Nu är vi nyss hemkomna från Oslo. Vi fikade med Anna, Elsa, Nettan och Nettans bäbis som ligger i magen. Det var himla trevligt och imorgon ska vi på öldejt! Om jag får för Henning alltså. Sen var jag och min avkomma till doktorn (samma doktor som inte kom på att jag var gravid när jag hade ont och spydde). Hon tyckte hon kände igen mig, och efter att ha läst min journal gick det upp ett ljus för henne som tittade på Iselin och sa "så det var du som gjorde så ont i mammas mage!"  Mig mindes hon minsann, och fattas bara annat.  Hon beklagade ännu en gång över att hon inte hade tänkt på att ta gravtest och var givetvis nyfiken på hur allt gick, så vi pratade lite om det innan jag fick mitt recept. Snabbt, framförallt enkelt och inte lika billigt som vanliga doktorn. Tänk så hade jag bajsat pengar så hade jag alltid gått privat.

Det var några trappor att gå nerför med vagnen, och Iselin skrattade skitmycket när det skumpade hejvilt i vagnen.
Så underbart lättroade de små liven är! :)

Gnäll - helt onödigt att läsa

Allrajt. Astmameddosinen var ju slut, så jag gick upp tiiiidigt idag för att ringa doktorn..
Jag har bytt läkare för att slippa puckot jag var tvungen att gå till hela tiden tidigare.
Tydligen så har de inte elektroniska journaler (Hej Stenålder!), och jag måste alltså ringa själv (ny telefonkö) för att få utskrivet min gamla journal och få den skickad till rätt ställe. Och betala hutlösa jävla 150 kronor för de! Vad fan tror dom att jag är gjord av? Stålar? Iallafall var damen som satt och tog telefoner sjukt otrevlig (kan vara del av hennes arbetsbeskrivning, högst troligt) och ville inte att jag skulle få hjärtmedicin bara hursomhelst. Jag förklarade snällt att jag inte hade problem med hjärtat utan med lungorna att det var sådär svårt att andas typ när man går ut i minusgrader eller utövar någon slags fysisk aktivitet förutom soffmaraton, därav astmamedicinen. Jahaaaa, men då kan du få timme om två veckor, om du lever så länge. Glöm inte att ta med din gamla snordyra journal! (sagt betydligt otrevligare).

Ringer "min gamla" privatläkare som inte upptäckte att jag var gravid.
Hon är i alla fall duktig på att skriva ut recept.
Jag fick timme om 5 timmar.

Slutare än slut

Men shit vad jefla skönt det var! Och framförallt kul! Jag var bland de yngsta i gänget, fast det fanns nog dom med fler ungar iaf :) Löjliga jag trodde det bara var en timme, men det var en och en halv, och efter ungefär 10 minuter insåg jag att jag glömt att ta med min astmameddosin. Dumt kan man tycka.

Iallafall så hade Iselin just somnat när jag kom hem. Huga!
Nåja, det är ingen tid som nu när det kommer till att lära sig att somna fast bara pappa är hemma.
Nu ska jag trycka i mig lite mat och sen sova. Imorgon ska vi in till Oslo.

Jag drömde

Inatt drömde jag om Holland. Underbara land. Av denna anledningen rycker det något ofantligt i restarmen, och all överflödig tid kommer att ägnas åt att titta resor, drömma, längta och planera. sen kommer Henning måsta utstå en del tjat när han kommer hem.


Keukenhof

Sen sist

Åh vilken härlig dag det har varit! Massa lek och bus och god kycklingsallad till middag.
Sen fick jag dispens och kunde dra ner på centret och köpa mig ett nytt träningsklädesplagg.
Det gäller att vara redo för mogondagen :)
Sen fick jag bada lååångt (allt är relativt) bad i minibadkaret för att sen gå upp lägga Iselin.
Jaja, imorgon räknar jag med att jag slipper, och att sambo får utstå en del gråt och skrik av mammagrisen.
Hon har föresten börjat med en ny grej:


Vem hade trott det var så kul att borsta tänderna?

Vad händer?

Jag har inte en susning om vilken musik som är ny eller vilka artiser som släppt nya singlar.
Däremot sitter jag när jag har en stund för mig själv och nynnar på en krokodil i en bil,
en liten båt och trollmor. Snacka om att vara förstörd :D

Idag var vi ute och gick, det är bara -1, men det blåser så det känns himla mycket kallare.
Ska passa på att göra lite nytta medans lilla apan sover.


Förra veckan hade Iselin och morfar Lasse kul tillsammans!
Nu får hon nöja sig med sin gamla mamma ;)

Business as usual

Vem hade trott det skulle vara så skönt att återgå till vardagen? Inte jag, för drygt ett år sen iallafall!

Henning åker iväg tidigt på morgonen, jag och Iselin ligger kvar i sängen och myser/sover lite till innan vi går upp och äter frukost. Sen ska det lekas och sovas igen. Vi har hjälpts åt att laga morotspuré (jag lagar, Iselin hejar på) och tvätta kläder. Hon har börjat dansa! Skitgullig är hon när hon vaggar fram och tillbaka med ett stort leende. Hon är väldigt mammig och vill inte vara ensam ens för en sekund, så det blir att lyfta upp henne och bära med henne mellan rummen. Bra, då får jag lite träning i samma veva ;) Nu sover hon middagsvila, så jag passar på att kolla läget på internet. Det får hon inte vara med på. Det blir så dreggligt på Sture, och det är ingen hit.

På onsdag ska jag på fotbollsträning! Lite smånervigt, är ju drygt fyra år sen jag spelade sist.
Och träning över huvudtaget efter det har varit ytterst sällsynt.Söndag är för slappt

Vi tog tidig morgon idag, åkte hem, väckte bakfull sambo och sa hejdå till mormor och morfar Lasse.
Sen sov vi lite till och sen kom bestemor och lånade Iselin på promenad. Vid 4 tiden gick jag upp ur sängen, och strax efter kom Iselin hem igen. Vi har inte ens orkat laga riktig middag. det är utmattande att gör så mycket, med massa människor hela tiden! Fast det är ju så kul! Iselin tyckte nog oxå det var skönt att det är färdigt på jul och nyråshelger. Ikväll somnade hon helt själv, i sin egen säng! Det har hon inte gjort på länge. Helt underbart tycker jag, som slipper ligga och vagga, sjunga och amma henne till sömns. Hon verkar sova mycket lugnare nu oxå, har inte vaknat och gråtit en enda gång hittils. Ska bli skönt med vanlig måndag imorgon, så vi får återgå till våra rutiner.


Mina finaste älsklingar!Dagens äventyr

Som vanligt när vi har besök från Sveariket så blir det en del kultur. Idag var vi på Norsk folkemuseum. Det var himla mysigt att gå oking, titta på gamla byggnader och få friskluft! Givetvis så fikade gofika sen på ett café! Och tur med vädret hade  vi. Sådär lagomt kallt om man är rätt klädd, och sol! Henning spelar PS med sin kamrat ikväll, så jag och Iselin övernattar hos besteföräldrarna. Imorgon skickar vi hem mormor och morfar Lasse, så det passar fint.

   


Godnatt!

Mammas hjärta


 
Söt och glad tjej i snyggaste klänningen från moster Sarah!


Mamma älskar dig!

TVÅ!

Tänder är det nu som håller på att titta ut! Den ena är lite större än den andra, och hur vass som helst!
Ajaj gör det när hon vill tuggas på en.  Febern var högre imorse än igår, men har nu gått ner en del och hon är lite piggare. Skönt! Och tur i oturen är det att min mamma är här, så jag slipper ringa stup i kvarten och oroa mig.
Iselin tycker oxå väldigt mycket om min nya dator Sture.
Kolla bara här!Lite feber

Stackars lilla Iselin har fått feber. Vi tror det är liten tand som spökar, och ont gör det nog! Med lite paracet (alvedon) i den lilla kroppen har vi en betydligt gladare och lyckligare tjej. Inte alls kul att se den lilla ha så ont. Nu har vi sjungit tusen sånger, hon har sovit i några omgångar och sitter uppe och pratar lite med bestemoren sin en stund. Vi ska vara vakna ett tag till, så då kan hon oxå få var det min lilla plutt.


Iselin busar med mormor innan firandet drog igång igår.

Nyårasfton

Det hela börjades med god middag och god dricka. Jag skulle vara sympatinykter med Henning, men sådär vi 10-tiden gav jag upp och hämtade en öl. Iselin somnade vi 7, men vaknade fort igen och var vaken ända till klockan 10! På tolvslaget gick vi ut och tittade på alla raketer och skålade. Iselin sov som en stock, även fast det smällde som tusan. Jag blir mer och mer övertygad om att hon skulle sova genom ett atomangrepp om hon behövde. Vi tyckte det var betydliget mer fyrverkerier än tidigare år, kan det bero på den där idén om att inte vara påverkad av alkohol som gjorde att vi fick med oss dem? Nej, knappast väl..

Imorse låg jag snällt i sängen och väntade på att Iselin skulle komma till mig för frukost. När hon var färdigäten fick hon fortsätta sova hos besteföräldrarna och jag fick sova ända till kl 11. Sjukt skönt och wunderbar!

Så bilder från igår då.


 

RSS 2.0