Härlig söndag!

Vårjacka på, ungen i vagnen så ut och njuta av solen!
Sen råkade vi komma till besteföräldrarna lagom till middag (mycket smart!) och sen skulle vi på visning av lägenheten vi ska flytta in i 1a juli. Däremot hade nuvarande ägare (H's syster + fästman) glömt att ställa fram klockan, så när vi ringde på hörde man inifrån "varför kommer dom så tidigt!?". En timme senare, när övrigt sällskap kom på fika så gick det upp ett ljus för dom, och de insåg sitt misstag. Vi var inte tidiga, de var lite efter ;)

Vi kommer ha 12 kvm balkong
. Helt underbart! Äntligen kommer att vi ha en egen lägenhet! Känns helt fantastiskt. Ajj lavv it! Nu sitter vi och letar balkongmöbler och försöker komma på ursäkter för att kunna köpa ett köksbord för 10k.



Iselin gillar att räcka ut tungan.

Livet från den ljusa sidan

Vi fick vårat förstahandsval av barnehageplats (dagis) till Iselin. Härligt häligt!
Nu ska jag bara försöka byta den, så vi får en närmare där vi bor i höst :)

Så ska jag försöka fiska fram snormycket pengar att betala av skatteskuld.

Men det är fredag, det står en dunk vin i kylen och jag köpte en brie-ost på affären,
så jag klagar inte. Inte idag i alla fall.

Hejdå våren

Och välkommen tillbaka snön!
Jajjemän, det snöar. Som fan. 10 cm so far, och de har lovat 15 så det fortsätter nog snöa ett tag till. Bestemor kom och lånade Iselin och jag fick låna bilen så jag ska iväg och handla en sväng. Skönt att få fixat det på dagen och slippa armbågas med alla andra ikväll. Så kan vi bara slappa all night long.  Fick spelschemat för säsongen, så jag sitter i soffan och peppar. Ska bli grymt kul. Blir intressant och se när H ska ha sina matcher, krockar de får vi köra varannan om vi inte har barnvakt. Det löser sig, sa han som sket i poolen.

Hemresan

Det första vi gör är att försova oss aningens. Toppen!
På Umeå flygplats springer vi in i en av mina gamla klasskompisar från gymnasiet. Hon skulle med samma flyg som oss, så vi fick  tid att prata och höra var alla andra håller hus nu. Otroligt kul! Iselin hittar en annan bäbis som hon flörtar med, och jag och mamman utbyter kort information.

På Arlanda sen har vi 4 timmar jag och Iselin. Kaffe, sushi som var sådär och en powernap för liten. Och vem möter vi inte vid gaten om inte samma mamma och barn som vi mötte i Umeå. Barnen får lite sällskap och vi pratar lite. Det visar sig att inte bara är hon från Umeå och bor i Oslo med sin norska kille, hon har även bott i Malmberget (där jag typ kommer ifrån) i två år. Lite kul. När vi kommer till Oslo irrar vi runt och letar bagage tillsammans och byter telefonnummer och avtalar kyrk-dejt nästa vecka.

Iselin uppför sig exemplariskt, såklart under flygningarna och är bara hur lätt som helst att ha att göra med. Och febern är som bortblåst. Och hur glad som helst blev hon av att komma hem och träffa pappa!


For your information

Det är en gigantisk frysbox i rummet där vi sover.
Stundvis så brummar, bråkar och lever den om så den hade kunnat väcka döda.
Så til den grad att jag överväger att "råka" dra ur kontakten och göra slut på dens lidande.
Fast då blir nog mamma lite arg.
Så jag kanske försöker sova ändå, och inbillar mig att den berättar sagor istället.

Badhuset och förstaste plåstret!

Igår var vi med Naima och Tristan till badhuset. Trodde det skulle bli en kortis badning, men efter en timme kollade vi på klockan och fick snabbdricka kaffe för att hinna hem till middagen. De små hade hur kul som helst. Iselin älskade att ha en stoooor bassäng att plaska och skvätta i. Sen var det ju så många konstiga djur där som sprutade vatten som man kunde titta och pilla på.




Idag när vi satt och fikade så upptäckte jag blod! Efter en stunds undersökande så visade det sig att det var inte jag, utan Iselin som blödde från fingret. Alldeles kladdigt och läbbigt var det. Så hon fick ett snyggt färgat plåster. Det är farligt att läsa böcker tydligen. Ajaj. Tur hon inte är så känslig och håller på och känner efter. Och det var spännande med plåster på fingret!





Mormor har köpt en ny, mindre farlig bok till Iselin.
Den är väldigt kul att läsa. Iselin gillar böcker och äter gärna upp informationen.
Bokstavligt talat alltså.



Pyjamasparty!

Inatt har vi vart på pyjamasparty jag och Iselin. I Sävar. Det var jättemysigt. Först åt vi tacos, innan vi fick kiddsen i säng. Vi hade förberett oss med folköl, lösgodis och chips när vi skulle se på Lets Dance. Sen satt vi och fnittrade och skvallrade hela kvällen och halva natten. I dag har vi åkt buss tillbaka till civilationen där vi kulturade oss på vernissage, käkade fetmat och drack kaffe hos Naimas föräldrar. Iselin har lånat Tristans hoppgunga och är galet söt när hon skuttar upp och ner och tjoar. Kul kul som attans!

 
 

Rövinternet

Imorse blev det morgonbad i världens minsta badbalja. Det finns bildbevis, men i helvete heller att det går att ladda upp. Eventuellt om jag kunde offra en månad eller två åt att försöka ladda upp dem, men då är det nog snabbare att åka runt till alla som vill se och personligen visa upp dem. Internet är till och med segare än när vi hade värsta tänkbara uppkoppling på mobila bredbandet hemma i Norge. Det är illa det.
Ikväll ska vi sova över hos Naima. Det ska bli roligt.



På sushirestaurang

Iselin var kinkig hela dagen igår. Inte alls att känna igen. Kanske saknar hon sin pappa?!
Efter lite extrainsatt middagsvila så tog vi på oss kläderna igen, och begav oss till moster Sarahs jobb, sushirestaurngen. Där blev det fasligt god mat, och ris till Iselin. Liten dam som förövrigt uppförde sig exemplariskt. Ett typsikt sånt tillfälle jag brukar säga hon vet vad som händer annars, eller så kanske hon är mer en kvällstjej?! Hon flörtade i alla fall hejvilt med moster och övrig personal. Då blev jag lite stolt.

Ungefär här hade jag tänkt lägga in en tjusig bild eller två på Iselin som käkar ris. Men eftersom röksignaler hade varit effektivare än den här jävla uppkopplingen är det bara att drömma om.






Bäbisar överallt!

En liten Emilie kläcktes inatt fick jag veta.
Så har det klappats på en William i magen.
Jag vill oxå ha en bäbis i magen!


Ps. Säg inte det åt min kille. Han blir så mörkrädd då. Ds.

Framme!

En timmes buss, 2x50 minuters flyg och inte en tillstymmelse till gråt. Karln bak oss på flyget uppåt konstaterade att det gick ju strålande och var klart imponerad av snällbäbin. Stoltaste mamman i stan kanske?! Sista turen var det lite spralligt i Iselin som inte alls tyckte flygvärdinnan var snäll när hon bad oss sitta ner och spänna fast bältet. Och flörtat med allt och alla som rör sig har hon gjort. En fröjd att resa med är hon min lilla gris!

Och snällaste tjejen som jobbade på Max på Arlanda som var serviceminded som få! Ny på jobbet kanske? Eller bara toppensnäll ändå.

Nu har vi ätit godmiddag och Iselin somnade som en stock. Vi ska sova i stooora sköna sängen. Jag längtar!


Note to self:

  1. Boka inte in kalasfika när du råkar vara inte hemma
  2. Boka heller inte in läkarundersökningar när du planerar att inte vara hemma.
Alltså har jag lite mer saker att pyssla med imorgon innan vi drar till Gardermoen.
Smart. Jäkligt smart!

All my bags are packed..

.. I am ready to go



Imorgon drar vi!

8 månader och massa bus!

8-månadersdagen bjöd på kommunhusbesök, sen sprang vi på Trine och Mia. Drygt två månader sen sist, så det har hänt massor! De skulle fika med sin barselgrupp och vi hade en timme att göra av med så vi hakade på. 5 mammor, 5 barn och Iselins bestefar. Han har nog aldrig känt sig så hemma ;) Iselin och Mia verkade vara glada över att se varandra och det klappades, kändes och pratades massa bäbisspråk. De såg otroligt söta ut där när de var så nyfikna på varandra.







Iselins nya ljud är hehe.
Det används flitigt.

Grattis på 8-månadersdagen lilla grisen!

Söndagsfeeling

Hela dagen har gett sken av att vara en söndag. Positivt då vi slipper ta måndag imorgon som vi först trodde. Vi har inte gjort många knop här hemma och åkte inte ner till besteföräldrarna fören på eftermiddagen. Iselin har varit glad som en fisk hela dagen och övat på olika slags tjut som riktigt skär i öronen. Hoppas hon är färdigövad till på tisdag då vi ska flyga. Annars tycker jag nästan lite synd om våra medpassagerare. Vi ska se söndagsfilm nu. Eller vänta nu. Lördagsfilm var det visst.

Fredag den 13e

Imorse var vi uppe med tuppen alla tre. Vi skulle till banken. Läskigt som fan, men gick över förväntan. Bor vi i egen ägd lägenhet till sommarn? Ser onekligen ut så, och alltså har jag inte inrett stället i mitt huvud helt i onödan :) Idag ska vi hänga med bestemor. Vi ska gå ner till centret och titta på vårjacka till Iselin. Fin rosa sak tänker jag mig. Ikväll ska vi äta sjörövarbiff, klyftpotatis, stekt majs och svampsås. Gott!

Det är en brödsmula under s-tangenten. Skitjobbigt när denna bokstav uteblir titt som tätt. Men jag lär mig visst aldrig. Min mamma har en historia (säkert påhittad) om en äppelskrutt i skrivaren. Givetvis så anklagade hon mig för den detaljen. Jag som är oskyldigast i världen. På tisdag åker vi. 17-25 blir vi borta. Härligt!

Iselins nya siffror

Idag var vi på 8-månaderskontroll. Då träffades hela barselgruppen för att jämföra bäbisar och helsesyster höll låda. Så fick vi se en film om säkerhet. Hur man gör hjärt-lung-räddning, vad man ska göra vid brännskada och när man sätter i halsen och så. Kiddsen röjde runt så det var kanske inte så mycket fokus på filmen som det var tänkt. Iselin tänkte käka upp en av ungarna såg det ut som, eller så ville hon bra smaka lite. Hon var iaf helt till sig över alla barn och mammor som var där och sken som en sol.

Vikt: 10240 g (japps, femsiffrigt!)
Längd: 71,5 cm

Annars blev det inte sagt mycket, för någon hade bråttom till en läkartid.




♥  Kvällsbus, kvällsmys och 10 kilo kärlek!

Framsteg!

Idag lärde sig Iselin att hålla i sin kopp själv när hon skulle dricka. Hon lärde sig även att hon måste lägga båda sina händer på mina när jag ska hjälpa henne att ställa sig upp. Detta måste givetvis firas, så vi köpte biljetter till Umeå. Vi åker om en vecka. Iiiih så kul! Hoppas mamma kan ordna så vi får låna vagn där, vore skönt att slippa ta med den på flyget, då Norwegian inte är de välvilligaste om något går sönder. Hihi så himla skojsigt det ska bli! See you soon!

Slappfiskar

Idag har vi varit så slappa. Vi skulle gå på kalasfika hos en av Oslomammorna, jag hade till och med tvättat håret dagen til ära! Sen försvann den där härliga hög-på-livet-känslan jag fick av mina pills och jag blev trött och mosig så vi stannade hemma. Jag går omkring i mina rosa myskläder och Iselin har fortfarande pyjamas på sig. Vi har sovit två svängar hittils. En timme på förmiddagen, och två på eftermiddagen. Båda två. Och ingen låssas-sovning med kläderna på, utan the real deal där kläderna åkte av och jag drog upp täcket till hakan. Så otroligt skönt, och välbehövt! Mina tabletter har hållt det värsta onda borta, men det känns ändå lite ibland. Nu börjar de avta, och jag tänkte försöka vänta med att ta nästa till ikväll, så jag får sova. Lilla grisen har varit så snäll idag, och vi sitter bara på golvet och leker, sjunger och läser böcker. Nu kom det en liten bäbishand och klappade på mig, så jag tror vi (hon) ska dansa en stund. Då behövs mamma-assistans så det får vara det.

Déjà vu

Jag: Tar det länge?
Hon: Nej

Två timmar senare är det min tur, och jag inser än en gång att allt är relativt.
Sjukdomar misstänks, men viser sen inte alls någon som helst likhet och utesluts.
Snälla doktorn tänker skicka hem mig, men inte längre så snälla jag blir förbannad och väljer mina ord väl när jag förklarar att det inte är aktuellt. Prover tas, det kläms, känns (kan liknas vid tortyr) innan han ringer "mitt" sjukhus och konfererar med kirurgen som absolut inte vill ha dit mer folk. Det hör jag genom telefonen, för kirurgen talar högt och tydligt. Doktorn jag besöker klämmer om möjligt ännu mer och jag patienter i intill liggande rum börjar undra om jag blir misshandlad. Sen misstänker doktorn en sträckning av en muskel. Jag kvider fram ett plågat skratt och undrar om det finns muskler där, det undrar han med och skickar hem mig med smärtstillande.

Ja, just det. Han skickar hem mig med smärtstillande. Var har jag hört det förut?

C'mon partypeople!

Bäbin var lagd, vi hade plockat fram lördags-gottet, laddat filmen och var redo. Nu skulle det ses skräckfilm! Vad hör vi då? Jo mycket riktigt är det en liten dam som ligger och skriker på uppmärksamhet. Vi provar gå i flera omgångar för att övertyga lilla skruttisen om att det är klart kuligare att sova. Men hon är svårövertalad så det hela slutar med att vi är tre som trängs i soffan och ska se film. Lite småskönt tycker jag i hemlighet, som kunde ägna läskiga delar åt att busa med korvungen. Jorå, nog var hon vaken hela filmen och vi gick inte och la oss fören sent. Det är för mig oförståeligt hur hon ändå kan vakna klockan 07.00 och vara pigg-piggelin. Men nattsömnen verkar vara på bättringsvägen och jag kan nog plocka undan decilitermåttet jag använt till att mäta kaffe med, och återgå till teskedar.


(Det snöar i Norge. Det har snöat non stop sen igår. Min besvikelse går inte att beskriva i ord, och jag har börjat titta på hem i soligare strök.)

Bättre natt

Inatt var en bra natt. Iselin somnade vid 19 igår, och har inte alls varit lika jobbig inatt. Skönt tycker båda mamman och pappan! Och alldeles säkert liten själv. Idag har vi läst många böcker, som lillan tycker så mycket om. Vi har dansat och övat på krypandets konst. Sen var det dags att bege sig ut på pyjamasjakt. Iselin verkar bli en liten shopping-galning hon med och satt i vagnen och sträckte sig ut efter kläder och kände och slet. Så är det kul att hålla upp kläder framför henne och fråga om hon vill ha dom. Stort leende betyder ja, och visas näst intill varje gång :) Vi hittade pyjamasar, och skrutten slipper således sova naken.

 
Bus. Med taktisk vila.


Redo för natten i ny (otvättad) pyjamas.
Gonatt!

Att bita och skrika mitt i natten

Iselin har på senare dagar børjat med lite irriterande saker. Som att bita sin mamma i nipplen, och att skrika så hon væcker grannen på andra sidan vägen nattetid. Jag förstår inte helt varfør hon vaknar. Hon brukar lægga sig kring 19-tiden, för att sen vakna kanske kring 1. Skrik och skrik och hon kanske är hungrig? Men vad 17 ska man utfodra henne med på kvälln så hon inte vaknar och ska ha mat? Sen brukar hon, om vi har jäkla tur somna om och sova till 5-tiden. Då vaknar hon igen før att skrika, bråkas och leva om. Det är oxå vid den här tiden hon brukar börja bitas. Jag läste nånstans att de kring 8-månaders ålder har en tillväxtperiod och att barn som sovit bra börjar sova sämre och de som sovit dåligt sen tidigare sover ännu sämre. Kan det stämma? Och snälla, säg att det går över snart!

Hon ska oxå varamed precis överallt. Jag kan inte ens ställa mig upp utan att hon blir ledsen och börjar gråta. Och så ska det bäras, bäras och bäras.  Det enda som är bra i den kråksången är att hon är precis lika dan när hon är med Henning.


Lilla hjärtat!


Nu har jag fått bevis!

Nu har jag äntligen fått de bevis jag varit ute efter.
Träning är skadligt.
Igår kväll var jag som vanligt på fotbollsträning. Svettigt kul. När jag kom hem tog jag mig en sådär skön dusch, satte mig i soffan till det framdukade mysfikat min kille fixat. Känner efter lite, så som man egentligen inte ska och inser att jag har nog minsann feber. Tyvärr har vi bara en termometer. Den mindre trevliga varianten. (Nämner inte vilken, ni kan ju använda fantasin). 38,3 visades och jag är således allvarligt sjuk. Och alltså kan vi ju dra slutsatsen att träning är skadligt!

Naar Zweden

Idag skulle jag åka med Anna och våra avkommor till Sverige. Lite ledsen jag blev när jag vaknade imorse och insåg att det snöade. Igen! Va faaan, det är mars, det ska inte komma snö då! Det ska vara sol och varmt så våren kan komma på riktigt! Nåja, vi är inte dom som stannar inne på grund av lite snö, så vi begav oss av i alla fall. Turen dit tog lite längre än vanligt, då det var en del snö på vägarna men vi fick i alla fall handla allt vi skulle. Förutom de där jäkla majskrokarna som bara råkade stå överst på handlalistan. Man kan inte ha med sig hjärnan överallt antar jag.. På hemvägen hade det slutat snöa och det hade torkat upp lite, så det vara bara att trycka plattan i mattan och gasa på. (Finns det seriöst ett töntigare uttryck?) Tack Anna och Elsa för en himla trevlig tur!

Iselin var väldigt sliten efter dagens utflykt, och väldigt mammig så hon skulle absolut inte under några som helst omständigheter sova, bara vara med mig. Så hon slocknade i soffan, med ena lilla bäbishanden på mitt ben. Sötaste lilla söta underbara bäbis!


En slagen hjälte ♥

RSS 2.0